Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V malém městě na Floridě žije malý Finn Bell se svou sestrou Maggie a "strýčkem" Joem. Malý ctižádostivý umělec Finn si užívá svůj jednoduchý život protloukající se rodiny tím, že si maluje pestré obrázky mořského pobřeží. Finnova cesta do dospělosti začíná šokujícím příchodem nebezpečného trestance, který chlapce donutí, aby mu pomohl při útěku z vězení. S touto zkušeností, kterou má stále v živé paměti, se Finn dostává do zpustlého sídla bohaté slečny Nory Dinsmoorové, která přišla před třiceti lety o rozum, když ji snoubenec opustil přímo před oltářem. Zde potkává neteř slečny Dinsmoorové Estellu, která se i navzdory svému ranému věku chová k chudému chlapci s chladnou povýšeností, a ten se do ní následně bezhlavě zamiluje. Finnovo setkání s Estellou a její podivínskou bohatou tetou chlapce naplní velkými nadějemi – bude malovat pro bohaté, užívat si jejich svobody a milovat Estellu. Slečna Dinsmoorová však Finna varuje: "Jen ti zlomí srdce, o tom není pochyb". (HBO Europe)

(více)

Recenze (182)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Každý nejako začína. Cuaron ako nájomný režisér priemerného scenára je absolutne nevýrazný, aj keď sú tu veľké hviezdy. Vlastne práve preto tento film dosahuje aspoň priemeru. Mimochodom nepríjemne vlezlá hudba.....Očakávania boli privysoké.....vlastne nádeje vkladané do filmu boli priveľké....Medzičasom som sa dozvedel, že sa jedná o zmodernizovanú verziu slávneho románu, ktorého klasické filmové pojatie zo 40tych rokov ma oslovilo viac. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Více než práci Alfonsa Cuaróna, mi adaptace Velkých nadějí připomínala některé kusy Baze Luhrmanna. Ta častá přítomnost romantických magických momentů, odvyprávěných v působivých střihových montážích a zabalených do skvělého hudebního podkresu, mi dávala pořád najevo, že se dívám na něco výjimečného. Problém však vidím v tom, že Cuarón tyhle stylizované momenty střídá s těmi čistě realistickými a nijak skvěle to nefunguje. Velké naděje se tak pro mě staly rytmicky nevyváženým zážitkem, kdy jsem střídavě podléhal magii Lubezkiho obrazu a o pár chvil později se nudil. Problém ale nevidím ani tak ve filmovém řemesle či špatné střihové skladbě, jako spíš v dramaturgii scénáře. Neznám dobře Dickensovu předlohu, i tak ale cítím, že některé momenty jsou příliš kostrbaté, a že existují jen proto, protože vzhledem k předloze existovat prostě musí. Větší nezávislost na původním díle by tak podle mě mohla zážitku pomoct. I tak se ale jedná o ten druh filmu, který svojí atmosférou zanechává originální a trvající zážitek. 6/10 ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

Já Leanův film z roku 1946 bohužel neznám, ale přístup, který zvolil Cuarón je podle mě vynikající. Výborná kamera a nádherná hudba společně s režií jakou jsem dlouho neviděl, mi daly prožít opravdový filmařský zážitek. Dokonce to bylo silnější, než krásná Gwyneth Paltrow :-) Já si myslím, že režisér ani nechtěl původní verzi trumfnout, ale pokud ten námět cítil jinak, tak to i jinak natočil. Nejde o originál a kopii, ale o dva různé pohledy. A tenhle se mi fakt moc líbil. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Velké naděje vykazují jisté osobní kouzlo, které však spočívá převážně ve ztvárnění postavy Gwyneth Paltrow. Jako malinká dívka Estella jednoho dne v zahrádce zamotá hlavu klučíkovi jménem Finn, který bude touto svou osudovou láskou navždy trápen. Mezitím se také setká s uprchlým trestancem v podání Roberta De Nira, s nímž se v budoucnu ještě "náhodně" potká a zjistí, že toto setkání z dětství, kdy mu jako kluk pomohl, mu zásadním směrem ovlivnilo život. Gwyneth půvabná, Ethan charismatický. To je asi vše. Děj uběhl závratnou rychlostí a já na konci měla pocit, jako bych vlastně ani žádný film neviděla. V podstatě se nic výrazného, jak obsahově, tak i herecky neudálo. Žádné zvraty, zapamatovatelné či silné momenty nebo výrazný příběh mezi hlavní dvojicí. Snad jen polibek ve fontánce či malování Estelly si pamatuji. A jelikož jsem od tohoto snímku neočekávala žádné Velké naděje, nebyla jsem ani zklamána. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Cuarón možná do Dickense vkládal velké naděje, ale výsledek je spíš velké zklamání. Hlavní představitelé si počínají jako divadelní kašpárci, kterým nezbývá nic jiného, než ztuhle hrát podle nepřehledného scénáře plného nevěrohodných postav. Romantika žádná, příběh nic moc, postavy nejsou divákovi blízké. Nuda. Alfonso, ukaž se ve Vězni v Azkabanu, prosím. Protože nejsvětlejší moment je roztomilý polibek malé Estelly a Finna na začátku příběhu. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Maľby, ktoré sa objavili vo filme, poskytol súčasný talianský umelec Francesco Clemente. Clemente sa predtým objavil aj na filmovom plátne, a to v snímke Dobrý Will Hunting (1997), kde si strihol rolu hypnoterapeuta. (ZOUi)

Reklama

Reklama