Reklama

Reklama

Asterix a Obelix: Mise Kleopatra

  • Francie Astérix & Obélix : Mission Cléopâtre (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsme v roce LII (52) před Kristem. Egypt slavné Kleopatry je pod nadvládou Římského impéria. A co je horší - Kleopatra a Caesar jsou milenci. Císař, jak si Caesar sám rád říká, si přesto nemůže odpustit sarkastické výroky na adresu Egypťanů. Podrážděná vládkyně navrhne sázku, která má tyto podmínky: když se jí podaří vybudovat přepychový palác do 3 měsíců, Caesar bude muset veřejně prohlásit, že Egypťané jsou největším národem mezi všemi. Ale postavit palác za 3 měsíce je téměř nesplnitelná úloha. Numerobis, architekt, který byl stavbou pověřen, "má na vybranou": buď dostane tučnou odměnu, anebo poslouží jako večeře krokodýlovi. Takováto situace přímo volá po zázraku! A tím zázrakem jsou Asterix, Obelix a jejich věrný přítel druid Panoramix, jediný, který zná tajemství výroby čarovného nápoje. Ale budou stačit tři Galové s čarovným nápojem proti silným Caesarovým vojskům a zlým intrikám lstivého Amonbofise? Pomohou Numerobisovi dokončit titánskou práci? Budou muset použít všechen svůj důvtip, odvahu, sílu a humor, aby se podařilo postavit palác včas. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (574)

klerik 

všechny recenze uživatele

Asi najlepší hraný Asterix. Pomerne vtipné nápady (STAR WARS, výťah), málo trápností. Omnoho lepšie ako ASTERIX A OLYMPIJSKÉ HRY. Scenár je mierne plytký a natiahnutý. Prekvapivo dobre ale funguje Jamel Debbouze ako de facto hlavná postava architekta, tekže je to pozerateľné (možno aj pozerateľnejšie) aj keď nie sú na scéne Galovia... ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Přijde mi jako by francouzům došel smysl pro humor. Od dob zlaté éry Funnese a Belmonda točí jednu trapnější komedii než druhou. Zlaté éra francouzského filmu je definitivně pryč a Mise Kleopatra je toho jen dalším důkazem. Místo snahy o orginialitu napodobují francoužští producenti bezduché hollywoodské filmy, aby tak vytvářely filmy ještě bezduššejší. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Asterix a Obelix: Mise Kleopatra se naprvní pohled jeví jako otravný a ukecaný film, který s původním komixem má pramálo příbuzného, jenže opak je pravdou. Musel jsem celý snímek vidět několikrát, aby se mi zalíbil. Nemůžu sice psát, že se jedná o nějaké veledílo, ale narozdíl od plytké jedničky se u tohohle snímku můžeme i párkrát zasmát. Humor se kreslenému Asterixovi a Obelixovi příliš nepodobá, ale rozhodně je jasně hmatatelný, neboť je silou natlačen na všechna místa, kde jen to bylo možné a to ve všech známých formách a kvalitách. Takže špatně natočený film to rozhodně je, ale také se jedná o vcelku povedenou taškařici. Jen smůla, že se tvůrci nedokázali rozhodnout, zda natočí věrnou adaptaci povedených komixů nebo šílenou parodii na ostatní snímky, celkový spletenec tak působí občas příliš nerovnoměrně a nefunguje. Otázka je, co kdo od tohoto filmu očekával. 60% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Astérix & Obélix: Mission Cléopâtre většinou diváky rozděluje do dvou znesvářených skupin. Já patřím mezi tu, která si tu a tam hranou verzi Kleopatry hodně užije. Už animovaná verze z roku 1968 byla naprosto výborná a tady je tolik báječných nápadů. Sluncem zalitý Egypt je pastvou pro oko, Monica Bellucci nikdy nebyla krásnější. Humor není sice univerzální, ale tam, kde fungoval původní komiks Astérix et Cléopâtre (1965), bude fungovat i tohle dada. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně pět hvězdiček :-) Postavu architekta Numerobise jsem si okamžitě oblíbila a už je mi rovněž jasné jak přišla egyptská Sfinga o svůj nos ;-))) Zároveň si pokaždé vychutnávám pasáž stavby paláce pro Cézara spojené s písní I FEEL GOOD - booožžííí :-) nutí mě to vyskočit z křesla a tančit :-) ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • Architekt Amonbofis (Gérard Darmon) zdraví svého sluhu slovem „Imhotep“ a objednává si „jednoho Imhotepa“. Imhotep byl první historicky doložený egyptský architekt – postavil první egyptskou pyramidu. Později byl uctíván jako bůh architektury, matematiky a medicíny. V dobrodružných filmech Mumie (1999) a Mumie se vrací (2001) hrál jeho extrémně fiktivní verzi Arnold Vosloo. (Ezis)
  • Ve scéně, kdy Obelix (Gérard Depardieu) omylem potopí pirátskou loď, se objevuje parafráze obrazu „Vor Medúzy“ od francouzského malíře Théodora Géricaulta z 19. století. (Shayley)

Reklama

Reklama