Reklama

Reklama

Asterix a Obelix: Mise Kleopatra

  • Francie Astérix & Obélix : Mission Cléopâtre (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsme v roce LII (52) před Kristem. Egypt slavné Kleopatry je pod nadvládou Římského impéria. A co je horší - Kleopatra a Caesar jsou milenci. Císař, jak si Caesar sám rád říká, si přesto nemůže odpustit sarkastické výroky na adresu Egypťanů. Podrážděná vládkyně navrhne sázku, která má tyto podmínky: když se jí podaří vybudovat přepychový palác do 3 měsíců, Caesar bude muset veřejně prohlásit, že Egypťané jsou největším národem mezi všemi. Ale postavit palác za 3 měsíce je téměř nesplnitelná úloha. Numerobis, architekt, který byl stavbou pověřen, "má na vybranou": buď dostane tučnou odměnu, anebo poslouží jako večeře krokodýlovi. Takováto situace přímo volá po zázraku! A tím zázrakem jsou Asterix, Obelix a jejich věrný přítel druid Panoramix, jediný, který zná tajemství výroby čarovného nápoje. Ale budou stačit tři Galové s čarovným nápojem proti silným Caesarovým vojskům a zlým intrikám lstivého Amonbofise? Pomohou Numerobisovi dokončit titánskou práci? Budou muset použít všechen svůj důvtip, odvahu, sílu a humor, aby se podařilo postavit palác včas. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (573)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tahle šílená hovadina nešahá jedničce ani po kotníky.ale něco na tom je.totálně ujetá šílenost,snad všichni zbaštili aspoň tunu kokainu ne???filmu dává o hvězdu navíc hlavně skvělý český dabing,což nebývá pravidlem a postava numerobise,je snad tou nekomičtější díky vlastní hlouposti.kde je mněhně???voni snědli mněhně!!když se ti to podaří zasypu tě zlatem,to potěší!když se ti nepodaří hodim tě krokodýlům,to už nepotěší:-) ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Dokonalý příklad, že i stupidní humor (který v 99% nesnáším) jde udělat vkusně a vtipně. Mise Kleopatra je opravdu stupidní film, který ale svojí hloupostí dokáže rozesmát a udělat radost. Rozhodně to není biják, který bych chtěl vidět často, ale když ho jednou do roka uvidím v televizi, budu jen rád. ()

Reklama

ad-k 

všechny recenze uživatele

S velkým odstupem času několika let vzpomínám na tento líbezný a barevný film. A pamatuji si všechno naprosto přesně. Před očima mám Monicu Bellucci coby Kleopatru, její kostýmy, ladné stíny, bohaté paruky, všechny ty náramky na ruky... nalepené řasy, vrozené půvaby, půjčené sandály... jako by to bylo skutečně včera. Ptáte-li se na věci ostatní, příběhy, Galy... ano, pamatuji si to naprosto přesně. │40% ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Po nudnej jednotke som očakával niečo podobné. Nastalo však obrovské prekvapenie. Smial som sa od začiatku do konca. Je pravdou, že niektoré pasáže neboli najvtipnejšie a hraničili s trápnosťou. Je to však tak milo uletené, odkazmi na iné filmy a aj na kreslené príbehy Asterixa a Obelixa preplnené dielo. Na výprave sa nešetrilo a je vážne veľkolepá. Jedna lepšia hláška strieda druhú a aj keď sa to stále nechytá na geniálne komiksy, oproti prvému hranému filmu to bol krok vpred (nie je to verný opis, no to ani väčšina slávnych filmov podľa knižných predlôh). Pre túto Galskú dvojku mám proste slabosť. 75% ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Asi takhle - kreslené filmy s Asterixem a Obelixem jsou naprosto dokonalé, ale mnohými zatracovaná hraná "jednička" se mi líbila hodně. A "dvojka" je ještě ujetější - a to v tom nejlepším slova smyslu! Neskutečné množství jemných i hrubších fórků, sem tam velice povedená parodie a výborná výtvarná i hudební složka...K tomu sympatičtí hrdinové a úžasná scénka, kdy nádherná Kleopatra strašlivým způsobem seřve Caesara. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • Díky celosvětovým tržbám 108 milionů amerických dolarů (později ještě navýšeným po obnovených premiérách) se film stal jedním z největších komerčních hitů ve francouzské historii. (NIRO)
  • Obelix (Gérard Depardieu) má tak velkou sílu, že zvedne celou Sfingu, ale v pyramidě se musí napít kouzelného nápoje jen proto, aby vyrazil dveře. (G3niu5)

Reklama

Reklama