Reklama

Reklama

Kleo

(seriál)
  • Německo Kleo
Trailer

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Po pádu Berlínské zdi se bývalá východoněmecká špiónka rozhodne vypátrat ty, kdo ji zradili, odhalit jejich motiv a krutě se jim pomstít. (Netflix)

Recenze (34)

Radek99 odpad!

všechny recenze uživatele

Agentka Stassi jako hlavní hrdinka, komunističtí zločinci reflektovaní v pozitivním světle, ostalgie a ujíždění na východoněmeckém fetiši...odpad... ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak se mé výsledné hodnocení této podivnosti plné "fantastického" německého humoru vyšplhalo až na upocené tři pěticípé, což mě dokonale překvapilo. Mě tato záležitost zklamala, protože jsem doufal, že Němci natočí něco ve stylu The Americans, k tomu ale, bohužel, nedošlo. Tvůrci se vydali cestou pochybného humoru, o nějaké serióznosti a napětí už pak nemohla být řeč a zbyla jen taková bizarní podívaná. / Poučení: Není nad kvalitně vymytý mozek. 3*- ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Kleo je dnes již bývalá agenta Stasi, kterou její vlastní agentrua/strana/děda hodili přes palubu a nechali jí zavřít do vězení. Po pádu režimu se Kleo dostane na svobodu a rozhodne se pomstít všem co tuhle zradu měli na svědomí. Těšil sem se na retro špionážní drama a místo toho jsem dostal takovou zvláštní polozběsilost se šílenou hlavní hrdinkou, která se chvílemi bere strašně moc vážně a chvílemi zase působí dost nadsazeně a já si úplně nejsem jistý jestli to byl tvůrčí záměr, nebo jestli se tvůrcům celá tahle série prostě vymkla z kloubů. Atmosféra přelomu osmdesátek a devadesátek je fajn a přebarvený vizuál taky není úplně k zahození, ovšem za celou dobu mě Kleo nedokázala ani trochu vtáhnout. Nemluvě o tom, že se mi ani nechtělo fandit agentce Stasi ať už by byla sebesympatičtější (což stejně není)...40% ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Začátek zajímavý a ke konci už se to tvářilo jak uspávač hadů. Jinak začínající devadesátková atmosféra tu na mě nostalgicky dýchla a dědova vnučka také neměla chybu. Vždy připravena paff! ッ ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Akčná/Krimi/Dráma/Thriller - ehmmm... Skôr by som to nazvala komédia, miestami až trápna. Tak, ako je Kleo tolerantná voči cudziemu feťákovi, taká netolerantná je voči všetkým, ktorí nie sú súdruhovia. A schopná zabíjať pre nič za nič, priam by som povedala, že až zo zábavy. Na tento seriál treba veľkú dávku nadhľadu, ale do koša by som ho nehádzala. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Ňamy, ňamy, mňam. Po delší době jsem si zase pošmákla na této černé komedii o rozpadu Německa. Kleo byla fantastická a myšlenkové pochody obou naprosto odlišných částí země byly k sežrání. Vyloženě mě bavil vtipný přístup k této jinak brutálně tragické době. A dobový vizuál to vše jen dokonale podtrhnul. Za mě 95% ()

gonga 

všechny recenze uživatele

Moc tomu nerozumím, je to zjevně velká nadsázka, což seriál zachraňuje. Nejdřív se to tvářilo skoro vážně, pak to sklouzlo až do, doufám, chtěné, parodie. Obrazově krásně barevné, jako fotka z Polaroidu, kterým si Kleo fotí svého milence. Hlavní problém, který s tímto dílem mám, je, že agenty Stasi, tajné policie horší než StB, jde li to srovnávat, líčí jako v podstatě fajn lidi s pochopitelnou motivací. Vyjma tedy hlavní postavy, která je prostě pako. ()

Endavour 

všechny recenze uživatele

Jsme svědky velice dichotomické Netflix série. Na jednu stranu výborný příběh šílené Kleo, její od raného věku lemující patálie skrz šedý svět východního Německa a sympaťák, byť s obrovskou dávkou neohrabanosti a malérů Sven Petzold. Na straně druhé, zbytečné scény kung-fu bitek, létajících talířů a podobných skopičin. Sérii i přes tyto zbytečné vsuvky určitě doporučuji! ()

djfun 

všechny recenze uživatele

Černej humor mám dost rád. Jenže v tomto seroši je právě tohle docela problémek, jelikož se soudruzi z NDR zjevně nemohli rozhodnout, zda točí vážnou krimi nebo černou komedii... Pokud by totiž zůstali jen u sarkastický nadsázky, dala by se pak snadněji odpustit ta tuna nelogičností, samoúčelností a přepálenejch ústřelů. I tak fajn dobovka s několika sympaticky nesympatickejma magorama a pár vražedně odrovnávajícíma džoukama:) PS: pan děda "Wolffův revír" mě taky dost pobavil:) ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Nalákalo mě téma (špiónka z NDR), tak jsem to zkusil. A ono to bylo každou epizodou lepší a lepší. Seriál je jako celek zábavný. Je to směsice žánrů, ale ne na paskvil, jako některé jiné nové, i když uznávané, výtvory. Linka špiónky Kleo je smrtelně vážná a doslova smrtelná. Kleo je bojovník za svobodu a socialismus, ale po pádu Berlínské zdi tomu věří dál. Linka jejího soupeře z NSR je naopak pohodově humorná. A jejich střety jsou tak úporné, až hrozí že spolu začnou i kamarádit ... . Je to celé ujeté, ale v tom dobrém smyslu. Konec, tedy "odhalení pravdy" je tak trochu sci-fi (ale kdo ví ... ?), ale zapadlo to tam. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Akční, krimi, drama, thriler? Ani jedno z toho to není. Je to komedie. Ale není zábavná ani směšná, spíše trapná. Nezaujalo mě to ničím a ani na tu omšelou hlavní hrdinku jsem se déle než 1 a půl dílu už nevydržel koukat. (13%) ()

cernakus 

všechny recenze uživatele

rozverná taškařice, která se inspiruje seriálem Na mušce (seriál) (2018). Hlavní antihrdinka Kleo je však mnohem méně otravná a přesílená než Villanelle a tím je to celé mnohem zábavnější. Samozřejmě, zdejším ideozmrdům bude dělat problém, že členové Stasi nejsou vykresleni jako totální zlo a démoni u pekla, ovšem světe div se, Stasi nebyla jen perzekutor politických vězňů a pracovali v ní kupodivu lidé se svými motivy, přednostmi i slabostmi. Mimochodem hlavní anti-hrdinka pod vedením trochu roztržitého a mimořádně hodného fízla ze SRN projde dost zásadním charakterovým vývojem. A tím je ten seriál, přestože se v něm dost vraždí, vlastně velmi příjemným a dojemným příběhem. ()

GNTRS 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od KLEO něco naprosto jinýho a přiznám se, že na začátku jsem kvůli tomu cítil mírný zklamání. Nejpozději od 2., max. 3. dílu na Mallorce jsem se ale naladil seriálu a hlavní hrdince Kleo na vlnu. A celkově jsem všechny díly dal na jeden zátah. KLEO je parádní odpočinková, často záměrně přepálená jízda takřka v "hollywoodským" stylu s celou řadou skvěle napsaných a zahraných rolí a skvělých – do té doby neviděných – scén, u kterých jsem se královsky bavil. A taky skvělým soundtrackem! ()

quido_zidle 

všechny recenze uživatele

Ale jo, bylo to fajn. Mít to místo 8mi jen 4 díly a v nich všechno, tak dám i o hvězdu víc. Niméně tento počin tímto vyčerpal svůj potenciál hlavní postavy, nadsázky, humoru i akce a na další pokračování už se rozhodně dívat nebudu(už i poslední díl mě docela nudil...) ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Je nutné se přenést nad úspěšně provedenou lobotomií u všech herců a plně vychutnávat dobové exteriéry a interiéry. Ty barvy, jídlo I pití, kuchyně, lampy, papundekly a warťase, pravidelný pracovní chlast, nesmyslné pruhy na dederón oblečení, tapety, koberce a lino, vše se povedlo. Závěr: doporučuji. ()

CaptNemo 

všechny recenze uživatele

Vcelku sympatický počin německé produkce, který však až příliš okatě kopíruje své úspěšnější (a lepší) předchůdce. Hlavní hrdinka je ze 3/4 Villanelle z Killing Eve a z jedné připomíná 11 ze Stranger Things. Ani zdaleka však v sobě nemá šílenost, charisma a eleganci první z nich, ani odhodlání a sílu té druhé. Těžko říct, co konkrétně dělají tvůrci špatně, ale tohle je prostě slabší odvar, chybí skutečné napětí i originální humor. Dimitrij Schaad, který se shodou okolností objevil už v jedné epizodě zmíněného Killing Eve, představuje policistu, který jakoby vypadl z komedie Dva nosáči tankují super. Jinak motiv roztomilého nešiky, který má kvůli hlavní hrdince problémy v manželstvi, je opět vybrakován z geniálního britského seriálu. Dlužno říct, že Shaad charisma má a díky tomu si většinu scén s nepříliš výraznou hlavní představitelkou ukradne pro sebe. Podmanivé syntezátory 80. let tvoří slušný hudební podkres, jenže po prvních Stranger Things už tohle najdeme na každém rohu. Na druhou stranu toho všeho - na Němce to je velmi, velmi dobré. ()

Reklama

Reklama