Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matka (Nia Long) mladé June (Storm Reid) zmizí na dovolené v Kolumbii se svým novým přítelem. Když dcera začne po nezvěstné matce pátrat, svazuje jí ruce nejen úřednická byrokracie, ale i vzdálenost tisíce kilometrů. Zatímco June zůstává v Los Angeles, využívá při hledání stop nejmodernější technologie, aby se ji pokusila najít dřív než bude příliš pozdě. Čím více proniká do světa digitální detekce, dostává se jí více otázek než odpovědí... A když June odhalí tajemství o své matce, zjistí, že ji vlastně vůbec neznala. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (168)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

tyhle desktopové thrillery jsou vděčné a vzhledem k tomu, že se jich ještě nechopil někdo kdo by je sekal jak Baťa cvičky a není jich tak mnoho, skoro vždy spolehlivě zabaví. Ani Nezvěstná jakožto neformální nástupce velmi dobrého Pátrání na tom není jinak. Zápletka je sice tentokrát zbytečně šroubovaná a ve všech těch zvratech na zvraty je v určitých pasážích na hranici uvěřitelnosti, ale naštěstí se nikdy nedostane do bodu, kdy by to co děje na plátně vyznívalo hloupě nebo trapně...70% ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Cyberpunk není sci-fi, cyberpunk je real a Missing je regulérní cyberpunková detektivka. Mladá June zde navzdory neschopnosti emeritních státních složek pomocí komerčních platforem odhaluje komplikovaný případ zmizení své matky, aniž by vstala od kompu. Zajímavé je, že film tím stejným způsobem varuje před zneužíváním technologií jako oceňuje, co se s nima dá všechno provádět a nakolik se dají provazovat. Desktopové filmy jsou vlastně docela zajímavou alternativou, protože mohou vtipně pracovat s druhým plánem a v rámci svého rámu musí chytře pracovat s tím, na co v něm upoutat pozornost, takže je dost napínavý sledovat ten kumšt, skrze který nás film chce v jednu chvíli dojímat či naopak zaháčkovat do nelehkého pátrání. Bohužel v závěru se to úplně zapomene, přijde se s tím nejklišovitějším vyústěním ever a je vidět, že tuhle poslední fázi už chtěli mít všichni za sebou, protože už není schopna věrohodně vyústit tak, aby byla schopná nějak inventivně využít zvolenou formu. ()

Reklama

John80 

všechny recenze uživatele

Bol by to zaujímavý Thriller ak by celý film nebol natočený cez Počítač-monitor a web kameru , domotany dej Rozvedená matka dcery odchádza so svojím priateľom na dovolenku, zrazu sa nevratia a dcéra začne po ňej pátrať až kim nezisti skutočnosť kto bol matky priateľ v spleti s jej vlastným otcom + zámena identity Raz stačí pozrieť ale mňa to nenadchlo Film by si zaslužil max 40% viac určite nie  2* ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Inspirace Searching je zřetelná (při projekci jsem si několikrát řikal, že už jsem něco takovýho viděl, jen jsem si nemoh vzpomenout kde), ale pojetí je přece jenom trochu jiný, jelikož teď se pátrá “na dálku” a ne u někoho v compu. Různě používaný obyčejný kamery (laptop, chytrý hodinky, telefon, bezpečnostní) byly vcelku efektní, až jsem se divil, že mi absence standardní filmový kamery vůbec nevadila. Příběh byl sice ve výsledku trochu překombinovanej, ale i tak byl slušně vymyšlenej a obsahoval pár sympatickejch twistů. Napětí bylo až překvapivě dost a děj pěkně odsýpal. Sám o sobě hodně slušnej film a opět platí, že za málo peněz (7 mega) dostane člověk hodně muziky. Jenom biják doplácí na to, že je až druhej a chybí tim pádem takovej ten wow efekt z něčeho fakt originálního, čtyři slabší hvězdy. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno tenhle formát není úplně mým šálkem kávy a tady je navíc to pátrání vyhnané do extrému. Především mi lezla na nervy skutečnost, že prakticky všechno, co kdo kdy kde udělal či řekl, se dá dohledat na síti. Stačí jen vydedukovat správné heslo a v některých případech i uživatelské jméno. A v tom je hlavní hrdinka odbornice. A když si neví rady, najde řešení zase na síti. To se to pak píše scénář, když si můžete vypomoct podobnou berličkou. Ale filmu musím přiznat, že mu celkem vychází nutit diváka k pozornosti a to i přes hovadiny, které se mu snaží s vážnou tváří podat. Storm Reid sice není žádná velká sympaťanda, ale když člověk uváží, že víc než hodinu a půl musela odehrát na židli, zaslouží si za svůj výkon klobouček. Nic, k čemu bych se vracel, ale nadšené ohlasy chápu. 60% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • V polovině filmu dostane hlavní hrdinka sms od producenta filmu Seva Ohaniana, který prozradí celý zbytek filmu. (mikki089)
  • Na začátku filmu jsou vidět záběry z filmu Pátrání (2018), který se v mnoha ohledech podobá filmu Nezvěstná. (Osiris_o.O)
  • Film se odehrává v červnu 2022. (mikki089)

Související novinky

Reklama

Reklama