Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matka (Nia Long) mladé June (Storm Reid) zmizí na dovolené v Kolumbii se svým novým přítelem. Když dcera začne po nezvěstné matce pátrat, svazuje jí ruce nejen úřednická byrokracie, ale i vzdálenost tisíce kilometrů. Zatímco June zůstává v Los Angeles, využívá při hledání stop nejmodernější technologie, aby se ji pokusila najít dřív než bude příliš pozdě. Čím více proniká do světa digitální detekce, dostává se jí více otázek než odpovědí... A když June odhalí tajemství o své matce, zjistí, že ji vlastně vůbec neznala. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (168)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Nie je to tak premyslené, ako svojho času Searching, ani postavy nie sú úplne sympatické, ale je to dostatočne intenzívne, aby bol divák celý čas v napätí a zábavné je to veľmi. Páči sa mi, že byť je film čiastočne pre efekt prehliadka technických možností, uberá si (hlavne vo finále a pri scéne z mexických hraníc) možnú pôsobivosť a uprednostňuje radšej dojem surovosti skutočnej situácie. ()

William_ 

všechny recenze uživatele

2 velice kvalitní herečky (Storm Reid, kterou můžeme znát z Euforie a Nia Long, která hrála například ve veleúspěšném seriálu z 90. let - Fresh Prince) v dokonalé sestrojeném filmu, který českému divákovi připomene Semestr, kde se děj odehrává prostřednictvím PC/mobilu a veškerá konverzace a zvraty probíhají tam. Mně to velice sedlo, mělo to spád a skvěle to odcejpalo. Za málo peněz hodně muziky, i tak by se to dalo pojmenovat, protože film byl natočen za 7-8 milionů dolarů, což je na dnešní dobu směšná částka, a i proto mám radost, že to dopadlo takto dobře. ()

Reklama

UhLee 

všechny recenze uživatele

(8,5/10). Po předchozím projektu Searching jsem ani nedoufal, že jeho volné pokračování s názvem Missing ještě posune, už tak vysoko nastavenou laťku. Upřímně, kdybych měl vybrat, který snímek z této dvojice se mi líbil více, tak to momentálně asi nezvládnu protože ve mně převládají dozvuky Missing. Tento nový subžánr, který se celý odehrává na obrazovkách digitálních technologií našel malou skulinku v kinematografii a přinesl nám něco originálního a nevídaného. V jádru se jedná o klasický thriller, ale je to zaobaleno v naprosto podmanivém kabátu, který vás od prvních minut zaháčkuje a nepustí vás ze svých digitálních spárů. Tento typ filmů je hrozně náchylný na scénář, protože se to může v jednom okamžiku celé sesypat. Missing tento aspekt zvládá bravurně tím, že postupně divákovi dávkuje drobečky v podobě střípků informací. Z odkrývání tajemství se stane závislost a stopy se stávají drogou, po které divák bezmezně lační. Vtipné narážky na dnešní společnost bylo jakýmsi kořením, které dochutilo tento výborný pokrm. Jediné menší mínus vidím ve finále, které se trochu vymyká nastavené filozofii filmu. Celou dobu si tvůrci hrají na svém skromném písečku, tak nevidím důvod aby se z filmu dělali nějaký velkolepý thriller. I přes malinké škobrtnutí v závěru jsem celou dobu doslova visel na obrazovce a pumpoval do sebe tento jedinečný zážitek. Tohle byl rozhodně jeden z milníků v tomto "Computer screen thrilleru", který se stává nečekaným překvapením filmového roku. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Úžasné zpracování. Filmů s podobným formátem zpracování jsem již pár viděl. Byly zajímavé, ale na konci klasicky hlavní hrdinka zemře pod "rukou" nějakýho bubáka. Ryze kriminální verze tohoto zpracování se mi zamlouvala více. Krásně to budovalo atmosféru, včetně všelijakých dějových zvratů, kterých tu bylo více než dost. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Další, formou nesnesitelné rádoby kýbrpátrání, odehrávající se na plochách uživatelsky nepřátelských operáků židácky předražených snobbooků a i-ufonů. Tentokrát po zmizelé čokomamce genitální náctileté sociální čokoinženýrky, která během minuty pohákuje každý účet na asociálních sítích i webových stránkách, protože všichni kolem ní jsou nesvéprávní kokoti nebo archiválie, co si všude dávají silná a neprolomitelná hesla jako „Negromáma123, Mojeploskonosáopička, Korporátnízmrd23, 0123456789, heslo“ a podobně. Musím uznat, že zápletka i děj jsou o dva až tři neurovegetativní záškuby svižnější a sofistikovanější než spotřebně zelektrizovanými mongololidmi přehajpovaná sračka Hledání, tudíž musím jednu přihodit, ovšem čumět sto deset minut na škaredé, neoptimalizované a kmitající padispleje Jablečných ohryzků s pseudofiltrem modrého světla, to je o rakovinu očí i vkusu. Ještě štěstí, že si lze za pár tisíc koupit filtrační i-brýle z čínského plastu a poplivaného plexiskla, které samosebou nejsou kompatibilní s jakýmikoliv obrazovkami mimo Práceho zlodějské impérium, jež schválně rozmazávají. A jaxe vůbec těšíte, milí zmanipulovaní retardspotřebitelé, na čtyř až pěticiferné výdaje za komplet nové certifikované!!! příslušenství a nabíječky, až vyjde I-Shit 15 s konečně kompatibilním konektorem, némlich stejný i stejně nefunkční jako I-Shit 10, akorát NOVÁ DEGENERACE, který ROZHODNĚ musíte mít, abyste ve své dementbublině nebyli za čuráky, lůzry a socky? P.S. To byla jen řečnická, nemusíte mi hned vypisovat vsugerované pseudoargumenty parazitního marketingu! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Na začátku filmu jsou vidět záběry z filmu Pátrání (2018), který se v mnoha ohledech podobá filmu Nezvěstná. (Osiris_o.O)
  • Film se odehrává v červnu 2022. (mikki089)
  • V polovině filmu dostane hlavní hrdinka sms od producenta filmu Seva Ohaniana, který prozradí celý zbytek filmu. (mikki089)

Související novinky

Reklama

Reklama