Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Středozápadě USA už mnoho dní nepřetržitě prší. Nejvíce je postiženo městečko Huntinburg, které už je pod vodou. Téměř všichni místní obyvatelé jsou převezeni do bezpečí, a přesto se v městečku pod vodou odehrává velké drama: Tom, který je řidičem auta pro transport peněz, se snaží zachránit tři miliony dolarů z místní banky. Na balík peněz si ale dělá zálusk skupina gangsterů v čele s Jimem. Nepřetržitý liják dramaticky ztěžuje situaci na obou stranách... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (138)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Nápadité propojení kriminální zápletky s velkou vodou - myslím opravdu VODU s velkým "V" - dodává příběhu nečekanou dynamiku i očekávané napětí, přičemž třešničkou na pomyslném dortu je několik nečekaných dějových zvratů. A jako vždycky je jenom a pouze na vás, abyste posoudili, nakolik každý nakonec dostal to, co si (a o co se) zasloužil. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrodružný akční film, který má ale nekonečně nastavované finále, které v závěru už docela nudí. Ale po akční stránce to je dobré řemeslné dílo. Jen je poněkud zvláštní, jak rychle lze během jednoho příběhu zaměnit role záporáka za klaďase a opačně. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Celkom svižný film, ktorý ani nie je katastrofický, ale skôr akčný thriller. Na katastrofu poukazujú iba okrajovo, dopĺňa hustú atmosféru zatopeného okolia. Dej nenudí ani nachvíľu, to je pravda, ale aj tak ma tento film nedostal natoľko aby som zvýšil hodnotenie. Ja ostávam pri 3* aj pre to, že ma neprekvapili herci ani akcia. Prestreliek tam bolo až moc, viacerí to určite ocenia. Je to dosť temné aj napínavé, no nepáčilo sa mi ako tolko krát niektoré postavy ušli smrti v poslednú sekundu. McGyverovské akcie ma až tak neberú, ale stále je to mierny nadpriemer. 65% ()

darek kartac 

všechny recenze uživatele

POMO tu vskutku napsal to co jsem chtěl já. Jen dodám že je to lepší než aby se honily v autech. Tohle je alespoň napínavější, protože voda přibívá. ()

Musak 

všechny recenze uživatele

Hrozná ptákovina....nejsem si jistý, že by ve městě které je evakuováno a je plné vody stále běžela elektrika, ale budiž. Ovšem když padaly do vody sloupy vedoucí elektriku, tak to voda neprobíjela jo? ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Průměrná akce se spoustou vody.Najde se sice pár scén,které utkví v paměti,např. jízda po školních chodbách na vodních skůtrech.V rukou režiséra,který má větší cit pro akci by to mohlo být mnohem lepší ()

J-o-k-e-r 

všechny recenze uživatele

Akční jízda s prvky katastrofického filmu. Boj o velké peníze mezi několika stranami a na pozadí neustále se zvyšující hladina vody. Slušně odvedená práce se spoustou povedených scén. Hereckému obsazení dominují M. Freeman a Ch. Slater, který po Operaci Zlomený šíp dokazuje, že podobné role mu sedí. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Povodeň by nebol až tak zlý film ak by nepôsobil tak amatérsky a nebola dejovo hluchá. Prostredie zvladnuté na jednotku. Aj Freeman, ale to filmu jednoducho nestačí aby bol uspešný. 2* ()

pfa 

všechny recenze uživatele

Akcí nabitý, dramatický thriller (název, tedy ten český, evokuje v sobě spíše katastrofický žánr), kde mezi řidičem transportního vozu, tlupou banditů a zlým hodným šerifem stojí nejen povodeň, ale především tři milióny dolarů. Dobrá, napínavá podívaná s prvky dobře zasazeného humoru. [8/1O] (Hard Rain, USA+GBR, drama-thriller) ()

jatamansi 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejslabších filmů, kde Freeman hrál. Možná je to i tím, že mu tam nikdo nijak slušně nesekunduje. Jen další z řady katastrofických filmů, který zapomenete už cestou z kina nebo při vypínaní televize. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

V případě Povodně nemám já osobně co řešit, neboť se jedná o jednu z nejnadupanějších béčkových jízd a pro mě jde vlastně i o jeden z nejzásadnějších akčních filmů vůbec. Vždyť tady nabere film od prvních minut naprosto neuvěřitelný tempo a ikdyž se to zdá až nemožné, to tempo se pořád a pořád jen zvyšuje, divák nemá ani vteřinu čas na vydechnutí, akce střídá akci, originální honičky, střílení, souboje, výbuchy, boření, demolování, kdy tedy navíc nevím, jakým rozpočtem tvůrci disponovali, ale celé to vypadalo zatraceně dobře a přesvědčivě, prostě tomuhle říkám něco vytáhnou na absolutní maximum. Zápletka je pak sice jednoduchá a přímočará, což je ovšem u tohoto typu akčního filmu zcela v pořádku, zároveň zde dojde ale i k několika nečekaným zvratům a vyskytuje se zde i celá řada výtečných, originálních nápadů, které to též hodně oživili. Dále tu máme pěknou dávku napětí, velice působivou atmosféru, výborný casting, postavy zde navíc hází fakt hodně vytuněný hlášky, prostě celý je to vážně obrovská, strhující zábava, mající neskutečný koule. Tato podívaná je zkrátka povinnost pro každého příznivce adrenalinových jízd, a za mě jednoznačně úžasný akční zážitek! ()

Kuny27 

všechny recenze uživatele

Povedený i když asi netradiční snímek ve kterém se ukazuje Morgan Freeman. Film je na efekty takový nic-moc, ale to se dalo čekat když je to tak starý film. Podle mě byl děj docela dobrý, přestože občas byl dost pohádkový. Plné hodnocení si to nezaslouží, ale stejně se mi líbil. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Ďalšia klasika akčného žánru x-krát preberaná v niekdajšej Mágii filmu. Po technickej stránke až revolučné spracovanie v danej dobe určite neslýchané, Slater v svojej druhej veľkej úlohe po Broken Arrowe, štandardne dobrý Freeman a katastrofický podtón na pozadí (inde by ho vytiahli do popredia). ()

Reklama

Reklama