Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William celý život snil o tom, že půjde v otcových šlépějích a stane se lovcem bouří. Jeho legendárního otce před lety vzalo s sebou supertornádo. Od té doby se z pronásledování tornád stal skutečný byznys a cestovní ruch spojený s katastrofami vzkvétá. Teenager uteče z domu, aby se spolu s bývalým kolegou svého otce vydal za hurikánem, ale tornáda jsou už větší a ničivější, než kdysi. Williamova matka mezitím zoufale pátrá po svém synovi, netušíce, že se do oblasti chystá největší bouře všech dob, supercela, která ohrozí životy nejen lovců bouře, ale všech lidí v oblasti. (Vertigo International)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (41)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Supercell" je katastrofickým filmom, z ktorého bola vytiahnutá katastrofa a mám pocit, že sa tu opäť niekto snažil priniesť reálny film, so skutočnou drámou a netváriť sa, že tu máme tornádo s príšernými efektami, kde riešením na všetko je nukleárna hlavica. To je na jednu stranu fajn, no vo výsledku je toto jeden nudný, pomalý a ničím nadýchaný film, ktorý si ku koncu vychytí niekoľko okey scénok a možno má pár momentov, ktoré celkom fungujú (scénka v telefónnej búdke je asi jedna z najlepších), no v princípe film neprináša nič zaujímavé, nič nové ani nič, čo by nejakým spôsobom bolo schopné získať si našu pozornosť ako divákov. Navyše sa to ešte k tomu celkom solídne vlečie. Takže pokiaľ máte chuť na guilty pleasure katastrofáky, ktoré sa nedajú brať seriózne, to tu nenájdete. No rovnako tu nenájdete ani kvalitný katastrofický thriller, ktorý by vás vtiahol. Je to skôr pomalá dráma, kde sa sem-tam dočkáme nejakej tej supercely. Ak je to čo od filmu chcete, tak si to užijete. Ale nemyslím si, že to je to, čo ľudia od tohto filmu chceli. Hodnotenie: C ()

ing.man 

všechny recenze uživatele

Od začátku ten film ukazoval jak moc chce být dramatický, ale vůbec nebyl. Diemer je dobrý, ale tady mě vůbec nepřesvědčil. Tupé dialogy, klišé "matka bojící se o syna", atd. Rád bych viděl film, který by aspoň zopakoval nějakou katastrofickou klasiku a vtáhl mě do děje, ale tohle je ztráta času. Jedna hvězda protože miluju americký venkov, a druhá je za Baldwina, který tady nemusel střílet a Heche, která vypadala, že umí řídit. ()

Reklama

Adramelech odpad!

všechny recenze uživatele

V anotaci se píše: „Williamova matka mezitím zoufale pátrá po svém synovi, netušíce, že...“ Pisateli vzkazuji: Máš tam chybný tvar přechodníku, poloanalfabete! U ženského rodu má být koncovka –íc, takže správný tvar zní „netušíc“. Chápu, že rozčilovat se nad takovou „maličkostí“ v době, kdy naše školství, jehož sešup úrovně po roce 1989 byl věru děsivý, už stačilo vyprodukovat celou generaci pologramotných magistrů a bakalářů, může působit puntičkářsky, jenomže v části populace dosud přetrvává znalost českého jazyka a na takové osoby potom působíš dojmem, že jsi vůl. Inteligentnější děti se ostatně dokážou naučit pravopis i dnes, i když spíše navzdory škole než ve škole, např. s pomocí rodičů, neboť intelektuálně založení rodiče nesnesou, aby jejich ratolest byla pologramotná, a naučí své dítě pravopisu sami. To však evidentně nebyl tvůj případ. – K samotnému filmu poznamenávám, že jsem už viděl výrazně lepší filmová díla na dané téma, např. Twister (1996). Tomuhle chybí nápady, spád, šmrnc a vlastně skoro všechno. Výstižné komentáře: Arsenal83, Dannyyy, LIVINGDEAD, peterfriusjilek. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Jedine tornádo, ktoré som videl bolo to na postery. Hej fúkalo, ale to fúka aj tu a také dráma z toho nerobíme. Podľa mna to ani o tornádu nebolo, len každý sa za niečím naháňal, kričal alebo sa stážoval. Hudba ma neskutočne vytáčala, pomýlila si žáner a keďže som film pozeral v noci stále som mal v ruke ovládač, aby som nepobudil ľudí i z iného mesta. Baldwin tam stále iba moralizoval či bezducho kecal a zas   Anne Heche budem mať v spomienke pri celkom iných filmoch a nie na tento brak, ktorý sa tvári ako veľdielo. Jedine čo ešte bolo celkom stráviteľne bola technická stránka, ale všetko ostatne už tak stráviteľne nebolo. Silne 2*. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Netuším, čo si od tohto sľuboval tunajší distribútor, keď to dotiahol do našich kín. Superúspech? Toto museli ponúkať na filmových showroomoch zadarmo ku káve, pretože si neviem predstaviť, že by film niekto kúpil dobrovoľne. Ale na druhú stranu - marketing to má tutový - pecka názov a ešte väčšia pecka poster. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Tornáda, která se ve filmu objevují, jsou skutečná tornáda. Režisér Herbert James Winterstern údajně pronásledoval tornáda čtyři roky. Oslovil také známého pronásledovatele bouří Pecose Hanka, aby mu poskytl záběry některých tornád, které zaznamenal. (Johnny.ARN)
  • V čase 00:41:29 jsou na zadním světle jasně patrné efekty blesků. (Johnny.ARN)
  • Vlajka USA v garáži pro bouřkové zájezdy je vyvěšena nesprávně. Při vyvěšování u zdi, ať už ve vodorovné nebo svislé orientaci, by měl být svazek (hvězdy) vždy v horním rohu, na levé straně diváka. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama