Reklama

Reklama

Havěť

  • Francie Vermines (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Kaleb bude mít zanedlouho 30 let a nikdy nebyl osamělejší. Bojuje se svou sestrou o dědictví a přerušil vztahy se svým nejlepším přítelem. Fascinovaný exotickými zvířaty najde na trhu jedovatého pavouka a přinese si jej do svého bytu. Trvá jen chvíli, než pavouk unikne a rozmnoží se, čímž se celé místo změní na strašivou pavučinovou past. Policie zároveň uzamkne budovu a tím uvězní obyvatele uvnitř. Jediná možnost pro Kaleba a jeho kamarády je najít cestu ven a přežít. (Continental film)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (111)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Vermines jsou takovou Arachnofobií na francouzský způsob. Dostanete poměrně netradiční a ne zrovna sympatické postavy, špinavé prostředí chudinského činžáku a velmi omezenou dávku humoru, ale k tomu taky solidní akci, velmi nevybíravý pavoučí teror a několik scén, z nichž se budete v sedačce kinosálu hodně nepříjemně ošívat. Film používá v mnoha scénách reálné potvory, a když už přejde do počítačově generovaných efektů, není to vůbec poznat, takže ten realistický vizuál v tom pro divácký efekt dělá mnoho. Ono těch kvalitních pavoučích hororů historicky asi zas tolik nebude, tenhle se mezi ně ale může v klidu počítat. [Sitges 2023] ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Neznášam spider horory, za celú existenciu kinematografie ma výrazne nezaujal ani jeden, až do Vermines. Sébastien Vaniček natočil nielen jeden z najsebavedomejších hororových debutov za posledné roky, ale zároveň aj úplne funkčný horor s pavúkmi, ktorý tento hororový subžáner poníma trochu inak. Inšpiroval sa zjavne posledným Evil Dead Rise alebo [REC] a tak postavy uzatvára do jednej bytovky a pomaly rozpútava bezútešné peklo. S uveriteľnými postavami, žiadnym zbytočným humorom a odľahčovaním. Len skvelo nadizajnované príšery, teda pavúci, nepríjemné zvuky a čím bližšie k záveru, tým väčšia beznádej. Ja by som možno v závere nebál ešte omnoho viac pritvrdiť a rozpútať ešte väčšiu krvavú jazdu, ale to už som skôr hnidopich. Inak si neviem predstaviť ako natočiť pavúči horor lepšie. Fungujúce po stránke atmosféry, napätia, vlastne všetkého čo dobrý horor má mať. A fakt sa neviem dočkať čo za inferno Vaniček predvedie v chystanom Evil Dead. CELKOVO: 8/10 ()

Reklama

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Arachnofobie intensifies se skvělou gradací, nenásilným a o to víc přirozeně vyvolaným děsem, (relativně) uvěřitelným plotem a super hereckýma výkonama. Po "tunelový" scéně je to jeden chlupy stojící záběr za druhým. První pavoučí horor, u kterýho jsem neměl chuť rozmlátit stůl hlavou z cringe a bizáru, ale naopak děkovat za to, že v baráku kde bydlím nejsou ventilační šachty. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Natočené je to pekne. Prostredie je využité na maximum. A má to aj drajf tak typický a potrebný pre takýto druh filmov. Ale všetky tie oslavné ódy idú v tomto prípade mimo mňa. V prvom rade mi neskutočne vadila tá sociálna dráma. Pre mňa výrazne narúšala hororovú líniu. Hĺbku postáv, ich vzťahy, väzby, odpustenia a hlavne prostredie ktoré ich formovalo a nebolo vždy príjemné, mi bolo v tomto konkrétnom prípade úplne ukradnuté. Ale užil som si ho tu viac, akoby mi bolo milé. A s tým súvisí aj druhá výtka. Hororová línia - aj keď nepríjemná - bola v zásade plná nelogickostí. Či už v rámci gradácie alebo aj v samotnom finále. Toto všetko spôsobilo, že som sa väčšinu času nudil.  A pritom taký potenciál. Na mňa sú tí Francúzi tak nepríjemne ukričaní. Skôr pretrpené ako užité. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Narovinu to byla blbost jak zvon od matky boží s osmi nohama. Osobně jsou mi pavouci u prdele, nemám problém ho zadupnout a stejně tak s ním pokecat nad čerstvou mouchou o životě, ale v hororu (a v podvědomí žen) dokáže tento arachnid způsobit solidní peklo a dá se s tímhle námětem originálně pracovat. Tady se s ním 40% filmu jen pracovalo, zbytek bylo sociální drama (nudné), tma (nudná) a směšná akce. Že v tom baráku (i na policejní stanici očividně) žije samej lobotom co za euro blafne i kliku, nemá cenu ani zmiňovat, na scénáři to nestojí. Ono to ve výsledku stojí na jednom pavoukovi a padá na tisících. Zítra nebudu vědět, že jsem to viděl a pokud kolem toho byl hype, tak mě solidně minul. Abych jen neplival jed, tak efekty byly v pohodě a atmosféru zaplivaného předměstí Paříže vystihli přesně. Připomínalo mi to chvilkama zombie flick La Horde. 3* a.k.a 55% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

  • Děj filmu se odehrává na východním předměstí Paříže (Noisy-le-Grand) v obytném souboru Les arènes de Picasso. (TroiMae)

Související novinky

Další Smrtelné zlo je na cestě

Další Smrtelné zlo je na cestě

27.04.2024

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových… (více)

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

14.10.2023

V posledních deseti dnech probíhal ve slunném katalánském Sitgesu 56. ročník Mezinárodního festivalu fantastických filmů. Kulturní svátek zahrnující zástupce zejména žánru hororu, thrilleru, fantasy… (více)

Reklama

Reklama