Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film na základě skutečné události. V roce 1972 se v Latinko-amerických Andách zřítilo letadlo na jehož palubě byl Uruguaiský národní rugbyový tým. Mnoho lidí zahynulo při srážce, ale někteří přežili. Ti se po několika dnech, pomocí rádia, dozvídají, že všechny záchranné akce byli zrušeny. Nikdo nevěří, že by někdo mohl přežít. Počasí se zhoršuje a omezené zásoby se tenčí každým dnem. Dva členové týmu se proto rozhodnou přejít Andy a vrátit se s pomocí pro zbytek. Jejich statečný kousek se jim podaří. Vrátí se zpět i s pomocí. Mezitím, ale 29 lidí zemře a zbylým 16 se podaří přežít jen díky kanibalismu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (304)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Téhle slavné filmové pecce je už sice pár let přes dvacet, ale i na ten třiadevadesátý vypadá nějak příliš retro, skoro jako ze sedmdesátek ve kterých se odehrává. Možná je to levným videofilmovým "lookem", možná slizkou a patetickou hudbou jak z nějakého Špílberga, nevím... Ale každopádně vím, že tenhle příběh by si býval zasloužil trochu působivější zpracování. A sami přeživší lidojedi prý byli z jeho hollywoodské verze rozladěni. Po spoustě let je to i pro mě napodruhé sice malinko zklamání, ale co naplat - film i knížka jsou prostě nezapomenutelné okamžiky mého kulturního života a staly se mi inspirací k mnoha rozverným úvahám i debatám o kanibalismu. A třeba se někdy dočkáme i remaku. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„To už ste nás mohli rovno podrezať.“ Natočiť taký nudný, pomalý a nezáživný film o tak silnej a šialenej skutočnej udalosti, to sa často nevadí. Dvojnásobne u Franka Marshalla, ktorý tak skvele debutoval zábavnou Atrachnofóbiou. A potom nakrútil toto. Túto vec. Niektorým filmom býva občas vyčítané, že príliš tlačia na pílu. Niekedy však býva najväčším záporom snímky práve to, že na nič netlačí, hoci by bolo pre tempo, atmosféru a celkovú chuť lepšie, aby tlačila. Tu si (zrejme) tvorcovia povedali, že kanibalská realita už žiadne ďalšie tlačenie na pílu nepotrebuje. Prakticky je však Frankov dvojhodinový film nezáživný, rozťahaný a nezdravo nevýrazný. Slabé herecké obsadenie (jedinou známou tvárou je nevýrazný Ethan Hawke) len definitívne potvrdzuje, že máme dočinenia s ambicióznym, no nakoniec (bohužiaľ) bohapusto priemerným filmom s premrhaným potenciálom. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl někde ztroskotat, tak bych si radši vybral ostrov v Pacifiku, než zasněžené hory. Dobrý film, ale nedokázalo mě to po celou dobu dostatečně zabavit. Několik silných momentů se tady najde a jako boj o přežití to funguje velmi dobře. Film dokáže diváka vtáhnout do děje, ale jak říkám, mě to až tak neoslovilo. 65% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: John Patrick Shanley / Predloha: Piers Paul Read (novela) | Hudba: James Hewton Howard | Distribúcia: Buena Vista Pictures (USA, CA), United International Pictures | Štúdio: Touchstone Pictures, Paramount Pictures, The Kennedy/Marshall Company | Rozpočet: 32 miliónov $ | Tržby: 36,733,909 $ || Silný príbeh zo života, ktorý zďaleka nebol dokonalo zfilmovaný vzhľadom k častej rozťahanosti scén v strede filmu. Avšak konečná pasáž je takým emočným ohnostrojom, že sa mokrým očiam neubráni snáď ani drevorubač. 70% | HD, HD650, HU DTS | ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Všade čítam, ako túto survival drama všetci videli kedysi v 90-tych rokoch v komerčnej televíznej stanici a ako naturalisticky odhliadnuc od väčšiny podobných katastrofických snímkov pôsobí. Ani Alive sa neubránil emóciám na hrane, občas je bez šťavy, ale i téma si to samozrejme žiada a nemožno mu vymýšľať za každú cenu zástupné zvraty. Podľa mojej mienky splnil účel, to čo som zhruba od neho očakával mi splnil. Je v ňom rozpor, postavy sú miestami veľmi nejednotné, k činom nepredstaviteľného druhu ich drží momentálny stav a chuť prežiť. Často som sa pristihol, ako by som reagoval ja sám, keď len malinký výkyv komfortu mi prekáža a ťahám postavičky vlastnou cestou, ktorú v obývačkovej tiesni považujem za tú správnu. Fakt, film na zamyslenie a gýčový mi príde len v niektorých nezbytných sekvenciách (modlenie aspol.). ()

Galerie (30)

Zajímavosti (23)

  • O úsilí po dosiahnutí maximálnej autentickosti svedčí aj skutočnosť, že nakrúcania sa ako poradcovia zúčastnili aj niektorí z tých, čo to všetko prežili na vlastnej koži a herci, obsadení do hlavných úloh typovo zodpovedali svojim reálnym náprotivkom. (ash99)
  • Snímka vznikla podľa rovnomennej knihy Piersa Paula Reada, ktorý ju napísal na základe skutočných udalostí. (ash99)
  • Otevírací a závěrečnou scénu, kdy se k nehodě vyjadřuje John Malkovich jako Carlitos Paez, napsal pro film právě skutečný Carlitos. (Morien)

Reklama

Reklama