Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný hororový snímek a podle mnohých žánrový milník vypráví o skupině vědců z výzkumné stanice na Antarktidě, čelící mimozemské hrozbě. Když skupina vědců z výzkumné stanice na Antarktidě přihlíží tomu, jak se jejich norští kolegové snaží zastřelit psa, netuší, co se za celou akcí skrývá. Brzy však zjistí, že zvíře je přenašečem mimozemského organismu, který dokáže ovládnout a napodobit rozličné živé formy. Atmosféra mezi výzkumníky houstne. Kteří z nich se stali hostiteli? A dá se v takové situaci vůbec někomu věřit? Ačkoli dobové ohlasy filmu kultovního režiséra Johna Carpentera vytýkaly, že je pomalý, ponurý či depresivní, své velkolepé renomé si Věc budovala během let, a to také díky uvedení na videokazetách. Dnes je pak dokonce považována za jeden z nejlepších hororů všech dob. Svůj podíl na tom má jistě přesvědčivé vyobrazení zvolna sílící nedůvěry, houstnoucí napětí i krvavé surové scény ukazující, jak invazivní organismus se svými hostiteli nakládá. (Česká televize)

(více)

Diskuze

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

PKD

OK, dávám si do wishlistu a při nejbližší příležitosti kouknu - aktuálně jsem bohužel na pomalém odchodu do práce, ale přes víkend snad bude čas... Nicméně díky za tip, věřím že to bude fajn ;)

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Jakkob

Ok. To ovsem nic nemeni na tom, co jsem napsal. P.s.zkus tedy jako nectenar na jutub The Thing II fan sequel movie a mozna, budes prekvapen. Jako tehdy ja. A to velmi. V mem pr.samoz.

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

PKD

Nemyslím si, že bych na ten původní film po přečtení povídky nějak změnil názor. Já obvykle nemám absolutně žádné tendence ani snahy srovnávat knižní předlohu s filmem či filmy a už vůbec neřeším, jak moc se autorům filmu či seriálu podařilo přenést danou knihu či knihy do podoby filmu/seriálu. Pro mě obojí existuje separátně a obojí stejně tak porovnávám, a to že má ten či onen film knižní předlohu beru jako zajímavost a jako malé plus, když se podaří z té knížky přenést opravdu hodně a dobře... Ale když ne, tak za to tvůrce rozhodně neodsuzuji a ani za to neuděluji mínusové body. Knihy a film jsou prostě rozdílná vypravěčská média a proto i ten můj separátní přístup k oběma médiím...

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Jakkob

Nu, povidka se da snad sehnati jako pdf. Ja ji mam vytisklou od kamose i s ilustracemi od mistra Rotrekla! Mam dojem, ze to je z Poutnika 91. Nutiti te do toho samoz.nebudu,ale vez, ze pokud by jsi si ji precetl a pak cucnul na Carpentera, tak ten 1.film,tak  zrati nebudes. To je ma domnenka. Z onoho konce povidky, totiz vychazi 1 comics.povidka,ktera vysla v ramci Dark Horse presents. P.s.ta povidka zabira zhruba 25str.A4. Takze neco jako tehdejsi Ikarie ci ten Poutnik. ;) 

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

PKD

Knížce moc šancí nedávám, leda že by byla k dostání jako cz audiobook a to asi hádám nebude. Ne snad, že by mě to nezajímalo, ale spíše já jsem celkově fakt špatný čtenář a celkově vzato mě tahle kratochvíle nehorázně nebaví, uspává a nic moc z toho bohužel nemám. 
Ale viděl jsem ten prapůvodní černobílý film a ten se mi teda též líbil hrozně moc, jako že nevěděl jsem de facto co čekat a myslel jsem si, že to bude hodně úsměvný retro, ale nakonec mě dost překvapilo, jak dobře pro mě ten film funguje i dneska, a i po tom, co jsem viděl Carpenterův remake. Jako že je to strašně poplatný době, ale i tak jsem si tu projekci moc užil a filmu dal snad 4 a i možná 5* tady na csfd. Fakt se mi to líbilo :))

na příspěvěk reagoval PKD

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Mr.Apache

Když si to postavím tak jak jsem si to postavil, pak je hlavní postavou MacReady, jak jsem už zmiňoval několikrát dříve. A jestli je to pro tebe a nebo kohokoli jiného někdo jiný/něco jiného, tak ať, mě to nevadí, protože já v tom mám celkem jasno a vůbec mi nevadí, když si o tom kdokoli jiný mysli cokoli jiného. Můžeme se už posunout dál.. ? :)

na příspěvěk reagoval Mr.Apache

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Jakkob

Asi tak. To by byla nekonecna debata o exkrementu a nepredpokladam, ze by te zrovna toto, bavilo. Heh. Diky. No, je fakt, ze to mam s Veci tak, jako ty s BR. Pritom, jak vis, me uz jen z pohledu Dickologa BR universe fascinuje tez. Jen ne tak, jak ten o srovnani mensi Thing universe. P.s.esli neznas, urcite zkus onu samotnou povidko/novelovou predlohu od Campbella jr. Je to narez. A kdyz vezmu v potaz rok vzniku, tak jeste vetsi. ;-) 

na příspěvěk reagoval Jakkob, CreepyJoe

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Jakkob

Když to postavíš takhle, že je na výběr jen z těch dvou a někdo musí být hlavní, pak je to jednoznačně Věc. Protože co by byl MacReady bez Věci? A schválně si zkus tu otázku položit naopak.

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

PKD

Však jasný, já nechtěl zmiňovat to všechno ostatní, co k tomu náleželo a náleží ;) Jinak remaster je v dnešní době aji možný a úplně bych to nezatracoval jako zcela nemožnou věc (zase XD), nicméně je pravda, že herní Věci se asi nedostává takové pozornosti, jako té Carpenterově filmové a škoda to asi i je, protože se ta hra opravdu nejeví kdo ví jak špatně, nýbrž naopak...

Jinak super že jsi takový fanda, to je vždycky dobře pro jakýkoli více či známý fenomén, když má třeba jen malou základnu takových fanoušků, kteří by pro ten fenomén pomalu i dýchali.. :)

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Mr.Apache

Každý zcela logicky používáme příměry a vyjádření nám vlastní a ne vždy mohou být vzájemně kompatibilní, to je jasné.. :) Nicméně tady fakt nejde o nic, co by nešlo úplně normálně vysvětlit. Zůstaňme prostě u toho, že pro tebe je hlavní Věc, pro mě MacReady a je to ;)

na příspěvěk reagoval Mr.Apache, PKD

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Jakkob

To je samé "ty to vnímáš" a "já bych to nepoužil"... Ale to je úplně mimo, ten film opravdu není o nás dvou.

na příspěvěk reagoval Jakkob

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Jakkob

No, je to tak, nejak. Co se tyce mistra Carpentera, nejen xicht, alebrz i hlas. Proste je tam se vsim vsudy. Jen hraje jisteho vedce. ;-) A kdyz ti ty zast.grafiky neva(coz me neprekvapuje, mysleno v dobrem) tak te ceka vskutku quallitni zazitek. Ja to psal za sebe v tom smyslu, ze jak ty mas vse okolo BR, tak ja bych mohl prohlasiti, ze to same mam s The Thing universe, takze me proste jen mrzi, ze muj milovany Vec vesmir, nema dosud treba remaster(graficky) pac by si to dle meho, rozhodne zaslouzil. Aj. Dovedu si predstaviti, ze by dnes vznikla hra, ktera bude po vizualni str.absolutni zraso a pritom se zachova to, co ma ta hra z 2002. Kurna, ze nedoslo k te planovane herni 2, ze ktere mam aspon mini artbook+trailer. 

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

PKD

Já právě taky vždycky vnímal a chápal, že Věc napodobí jen to co je "bio" a cokoli jiného nikoli, tj mimo plomb a titanových destiček i to oblečení. Proto jsem se taky divil při té zmínce, že by Věc imitovala i oblečení, což je věc (už zase XD), která na mě nikdy ani z Carpentera, ani z prequelu nedýchla. Je ale pravda, že lze pak těžko vysvětlit ten závěr v prequelu, leda že by si Věc skutečně dotyčného vysvlékla tak, že po přeměně šlo to oblečené o5 použít. Těžko říci, ale samotná přeměna vidět není, takže si tam lze lecos domyslet...

Jinak mě osobně na grafice obecně tolik nesejde, hrál jsem i mnohem "zastaralejší" hry stran vizuálu, a vůbec mi to nevadilo. Mě jde hlavně o příběh a atmosféru a tam vím, že na tom je herní Věc velice dobře, aspoň co jsem mohl číst a sám vidět či slyšet. A že tomu Carpenter dělal promo vím také, nicméně že on sám propůjčil svůj xicht nějaké NPC jsem už nevěděl, to je fajn vědět.. :)

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Jakkob

Podle me ne. Jak biologickou bytost se vsim vsudy(vyjma plomb a ruz.chirurgickych kovovych pomucek, heh) ano. Ale pak sup do obleceni. Za me, nikdy me ani na vterina nenapadlo, ze by se to tykalo i obleceni. V 50.tkove jostomile chujoverzi bych to cekal, ale ne u Carpentera. Co se tyce hry, jdi do toho. Sice grafika na rok 2002,neni zrovna top(kdyz to srovnam se Silent Hillem 2),ale ta atmosphera, ta teda je! Za tu to fakt stoji. Tady stoji za to zminiti, ze ji beru temer na uroven BR hry z 97 a to uz neco znamena. Taky je dobry spek v tom, ze sam Carpenter, ktery si tam strihnul mensi roli (a je si tam docela vizualne podobny) povazuje The Thing videogame za regulerni pokr.jeho filmu. A to je pro mne osobne, velmi vyznamne. ;-) 

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Mr.Apache

Pokud to popisuješ takhle, což bych já osobně v takovém příměru nepoužil, tak budiž - já osobně tam ten tlak jak říkáš tedy vnímám docela jasně a MacReady pro mě, zcela přirozeně, působí odjakživa jako hlavní postava filmu. 

A i když to o ničem zásadně nesvědčí, schválně jsem si cheknul pár stránek a MacReady je všude uváděn jako hlavní postava.
Ale jak jsem psal - vůbec mi na tom nesejde, jestli to někdo vnímá jinak a pokud je pro tebe hlavní ta Věc, tak je pro tebe hlavní ta věc a nikoli MacReady. Vnímáš to prostě takhle, já zase jinak, so what.. ? :) ;)

na příspěvěk reagoval Mr.Apache

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

flanker.27

To je takhle jak to píšeš pravda a ano, i Beningse si v remaku Věc sice vysvlékla, ale s tím, že to samé oblečení bylo potrhané a pošpiněné krví, takže se do toho samého již obléci nemohla, nicméně byla zase dost chytrá na to, aby za sebou zametla stopy... Myslím že by šlo zvážit ideu, že pokud si je Věc vědoma toho, že má čas a prostor, tak si dotyčného vysvleče tak, že lze posléze to samé oblečení o5 použít. Ale to je jenom detail, nebo aspoň pro mě je. A s trochou snahy se to dá nějak vysvětlit řekl bych. Když člověk chce :)

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Jakkob

Právě kdyby tam ten tlak byl, vyplynulo by to z něj přirozeně. Tam ale žádný není, proto to nevyplývá přirozeně a je to zvláštní.

na příspěvěk reagoval Jakkob

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Mac Readyho jsem tedy taky bral (a beru) za hlavní postavu, byť do role "vůdce" vplyne docela přirozeně, minimálně tak první půlhodinu to nemá napsané na čele.

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Jakkob

Toho si nevsimej. Napsal jsi to presne. Je to o osobních preferencich. A pokud tvuj pohled prijde nekomu zvlastni, tak je to jen a pouze jeho problem. Nikoli tvuj. Ale to vis sam. 

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Jakkob

To už se přiznám, že si už nepamatuju, jestli je to tam vysloveně řečeno nebo to jen vyplývá z děje, ale třeba zrovna v téhle scéně před koncem s náušnicí nepředpokládám, že by tam měli něco na převlečení, nota bene úplně stejný oblečení, takže pokud je parťák hlavní hrdinky přeměněný a oblečený tak se to dá vysvětlit leda tak, že ho věc zkopírovala i s oblečením. Ostaně myslím, že po premiéře byla u prequelu na to téma i debata, kde jsem se tomu podivoval. Jinak ve hře (kterou mám dost rád) to řečeno je přímo (tedy objeví se to v jednom ze vzkazů, které hráč může najít), že věc imituje i oblečení.

na příspěvěk reagoval Jakkob

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Jakkob

Ve skutečnosti tam ale není tlak na diváka, aby některou z postav vnímal jako hlavní. Proto je tvůj pohled zvláštní.

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

PKD

Je to tak, ostatně tak je to myslím i v tom prequelu a fakt si nevzpomínám, že by tam někde bylo ukázáno či naznačeno, že věc imituje oblečení. Asi se na to budu muset podívat ještě jednou.. :)

na příspěvěk reagoval PKD

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

PKD

Přesně tak, já s tím taky nemám problém, a hádat se kvůli tomu nebudu. O tom stejně není pointa filmu, jde opravdu jen o různé pohledy nás diváků a ty se můžou a budou vždycky v mnoha aspektech na nějakou jednu konkrétní věc lišit, a nejen u Věci.. :)

Jinak o hře vím, ale nehrál jsem ji zatím... Nicméně doufám, že se k ní někdy v budoucnu dostanu a tady ten rest si budu moci odškrtnout ze seznamu. Co jsem o hře navíc slyšel a viděl, tak to vypadá na celkem fajn "věc", resp. hru :D

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Mr.Apache

Však v pořádku. Ty to vnímáš takhle, já zase jinak... Jestli pro tebe byla/je hlavní "postava" ta Věc, tak super.. :) Pro mě to byl a je MacReady.

na příspěvěk reagoval Mr.Apache

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Jakkob

Já jsem taky viděl jak je to natočeno. Poprvé už v roce 1987. Byla tam parta polárníků a někteří z nich byli fousatí. Jako hlavní mi ale vždycky připadala Věc.

na příspěvěk reagoval Jakkob

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Jakkob

Pokud by obleceni bylo pouze z prirodnich mat.,asi ano. Ja to vzdy vnimal tak, ze se ta kopie po dokonceni procesu, oblece do hader orig,heh. Ald zase je tady ta vec (hehe) s tim roztrhanim spodaru. 

na příspěvěk reagoval Jakkob

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Jakkob , flanker.27

Po 1.shlednuti tenkrate pred 25 lety, jsem to videl tak, ze zhruba od pol. je vice a vice dul.(cynicky receno,jediny, co prezil, kdyz vezmu v dul.potaz tu hru) takze by se dalo rici, ze je/byl hl. postavou. Ale ani v bonusech, ani jinde jsem vylozene nezvedel, ze by to byl zamer tvurcu. Hl.postava je stejne the Vec. A ve 2 (coz je ta hra) se objevi az na konci, jako mrknuti na fandy. ;-) A esli ho nekdo pak zpetne pri opakovanych shlednutich vidi jako hl.hrdinu,no problemo. I v comics.sequelech hraje prim, toz tak.

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

flanker.27

Přiznám se, že jak si dobře pamatuji tu náušnici, že by tam někde bylo vidět, nebo bylo naznačeno, že Věc imituje oblečení, na to si vážně nijak nevzpomínám... Nevíš přibližně, ve který moment filmu či scéně je to zmíněno či vidět?

na příspěvěk reagoval PKD, flanker.27

Související novinky

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

Hororová Věc se dočká rebootu

Hororová Věc se dočká rebootu

26.08.2020

Legendární filmař John Carpenter potvrdil, že ve studiu Blumhouse zvažují reboot kultovní Věci z roku 1982. Ta sama je remakem Věci z jiného světa z roku 1951, oba filmy pak vycházejí ze stejné… (více)

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Hororové Star Wars z planety Hoth? Spíš ne

Hororové Star Wars z planety Hoth? Spíš ne

11.03.2020

Média, zejména ty filmová, se občas rádi chytají na špek. Přesnější by asi bylo napsat, že nemají problém vypouštět do světa zprávy, které nejsou vůbec potvrzené, a často je navíc ještě několik lidí… (více)

Reklama

Reklama