Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Další ze zajímavých novodobých britských sitkomů. Zachycuje útrapy obyvatel jedné bohem zapomenuté farnosti kdesi na ostrůvku kousek od pobřeží Irska. Smolař otec Ted se musí, vedle poněkud svérázných církevních návštěv, potýkat i s vrtochy svých spolubojovníků za svátost boží - s natvrdlým otcem Dougalem a věčně v lihu naloženým otcem Jackem. (Ruut)

(více)

Recenze (185)

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí všech tří sérií prostě nemůžu jinak. Na vymšlenym ostrově Craggy Island je fara. Tu obývají čtyři osoby. Otec Ted Crilley, prostý venkovský fařář co má rád peníze, klid a cigárko. Otec Dougal McGuire, mladej kněz, co asi zázrakem prošel seminářem a žije si ve svym vlastnim světě, protože mnohdy vůbec nevnímá realitu kolem něj. Otec Jack Hackett, nejstarší z otců, sprosťák a absolutní kořala, co umí jenom nadávat, spát a bít lidi, co mu lezou na nervy. No a pak je tu ještě hospodyně paní Doyle, která se vyžívá v dělání čaje a péči o vnitřek a občas i vnějšek fary. Tenhle seriál se nebojim označit jako dokonalej. Je v něm tolik, že by se mi to sem ani nevešlo. Já jsem poctivej ateista a věřim, že věřící musej bejt z tohohle seriálu pěkně naštvaný. Bristej humor až na výjimky miluju, tady je do toho ještě irskej akcent, nehorázně vtipný scény, málo hluchejch míst. Co víc si přát? Snad jen jedno. Aby bejval hned po dokončení třetí sérky neumřel Otec Ted, Dermot Morgan. Ten měl mít ještě hodně let před sebou. No nic, na konec můžu napsat už jenom tohle:FECK! ARSE! GIRLS! DRINK! ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

První svojská show Grahama Linehama, jehož komediální rukopis je tady čitelný stejně dobře jako v případě IT Crowd či první (jednoznačně nejlepší) série Black Books. Irský původ autora je tady akcentovaný nejen ústřední mužskou postavou (jak Bernard z BB tak Roy z IT jsou, stejně jako jejich představitelé Irové jak polena), ale je dějově na jednom z malých irských ostrovů situován... Chemie ústřední dvojice je vynikající, Teda i Dougala si oblíbíte stejně rychle jako Bernarda a Mannyho či Roye a Mosse. Píšu dvojice, jelikož šílený otec Jack sice občas něco rozzuřeně zamumlá, resp. majzne nejbližšího nebožáka něčím tvrdým po hlavě, ale většinu času pouze spí v ústraní, sníc své sny o brandy a jeptiškách. A - stejně jako v BB a IT je nejspíš nejslabším článkem castingu žena - paní Doylová je příliš zapomenutelná postava, na to, aby vedle ostatních něčím zaujala. Ovšem, k seriálu jako celku - špičková zábava, jenž lehce snese srovnání i s Fawlty Towers. Ať žije irský humor. 90% ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Příběh tří knězů na jedné faře na konci světa, jeden blb, druhý senilní alkoholik a třetí je má na starosti. Z toho vyplývají třeskuté situace. Je tam řada výtečných situací, přesto mi připadá, že v nápaditosti seriál zůstal daleko pozadu za Trpaslíkem, Jistě pane ministře či Black Books. Příjemné, místy dokonalé, místy slabé. Kult určitě ne.70% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tak to je absolutní mega pecka. Neskutečně drzé a zábavné dílo, která si dělá srandu nejen z víry a věřících. Malý irskýostrov s pár obyvateli a jednou farou. Na faře spolu žijí: otec Ted, asi nejnormálnější, ale ohromně vtipný a zábavný, s plno hláškami na skladě a skvěle zahraný Dermotem Morganem. Otec Dougal je mnohem vtipnější a hloupější než Ted a ty fórky okolo něj jsou jiskřivé a nezapomenutelné. Nejlepší postavou seriálu ale je jednoznačně otec Jack, nerudnej a sprostwj dědek, kterej říká jen pár slov - feck off, chlast, ženský - ale to jeho ožralecký chování a to, jak pronáší svý hlášky, to je absolutně odrovnávací mega nářez. Nesmíme zapomenout na paní Doylovou, která je také pěkně ostrá... Father Ted patří k tomu lepšímu, co Britové natočili, pokud se to tedy vůbec dá odlišit. Tvůrce IT Crowd stvořil originální sitcom s neokoukanými postavami, zápletkami a prostředím. Hlášky jsou ukrutně vtipné, chování postav vtipně neskutečné, dialogy praštěné a šílené a ceý seriál je vypracován k naprosté dokonalosti. Hlášky feck off a další kydy otce Jacka nebo dialog Teda a Dougala na téma tři přání (viz lebowski) patří k tomu nejlepšímu, co seriál nabídl. Absurdní situace, ujeté postavy (chlapík s trikem Postřelil jsem J.R.) a celý seriál jsem si absolutně zamiloval a dost jsem se do něj zažral. Jednu vadu ovšem má - britové mají hodně, hodně moc lepších a mnou oblíbenějších sitcomů, ale i tak je to jednička žánru a méně než pět hvězd si to nezaslouží, víc ovšem ano. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Ve světle seriálu IT Crowd je tenhle počin stejného tvůrce úplně neprávem ve stínu. Místy ho populárnější IT Crowd totálně přebíjí. Pochopitelně séroš z prostředí IT paniců bude asi vždycky více kůůl, než z prostředí fary na malém ostrově. Nevím, mně to přišlo takové jako britštější, tedy decentnější, přesto mnohem vtipnější, i když ne tak moderní. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (25)

  • Otce Teda si měl původně zahrát jeden ze spoluautorů scénáře, Arthur Mathews. Roli nakonec ale dostal Dermot Morgan poté, co jej tvůrci uviděli v jedné z jeho dřívějších rolí jako otce Trendyho. (HappySmile)
  • Jim Norton, který hrál postavu biskupa Bishopa Brennana, řekl, že ke ztvárněné postavě cítil nenávist, neměl charakter který hrál, rád, a proto ho ztvárnil tak skvěle. Svými slovy ho zahrál tak, jak chtěl, aby ho viděli diváci. (Nathaniell)
  • Otcovo slovo "feck" se dokonce zapsalo do slovníku běžné angličtiny, a to proto, že se může stát společensky přijatelným zaklením místo současného velmi vulgárního slova "fuck". (Ruuzha)

Reklama

Reklama