Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Další ze zajímavých novodobých britských sitkomů. Zachycuje útrapy obyvatel jedné bohem zapomenuté farnosti kdesi na ostrůvku kousek od pobřeží Irska. Smolař otec Ted se musí, vedle poněkud svérázných církevních návštěv, potýkat i s vrtochy svých spolubojovníků za svátost boží - s natvrdlým otcem Dougalem a věčně v lihu naloženým otcem Jackem. (Ruut)

(více)

Recenze (185)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Vcelku normální kněz, jemuž život na faře dopřál soužití s mladým budižkničemu, jenž má místo mozku hrášek a starým budižkničemu, jenž má místo všeho líh, z čehož vyplývá celá plejáda komických situací plných břitkého britského humoru. Sem tam je to opravdu příjemné pokoukáníčko, ale ze seriálů, které jsou od lidí potulujících se kolem téhle větve humoru (Big Train, Jam, Brass eye...) mi Ted přijde nejslabší, ačkoli má z nich jako jediný ucelené dějové zápletky postavené na klasickém sitcomu. Bohužel mě nežene touha vidět další díly, jak by tomu u seriálů mělo být, a ačkoli jsem téměř u konce druhé série, nic mě neláká pokračovat a tak si Tedem více méně jen zkracuju dlouhé chvíle před odchodem do práce, i když mám přitom neustálý pocit, že by se tytéž chvíle daly prožít i s jakýmkoli jiným seriálem a nedopadlo by to o nic hůř. 60% ()

Reckon 

všechny recenze uživatele

Prakticky všichni kolem mě hledají nejlepší Linehanův seriál mezi Black Books a IT Crowd, tak pro mě je jeho prvotina nejlepší. Není tam žádně špatně napsaná a zahraná postava, všechny díly jsou stejně vtipné, těžko mezi nimi hledat nejlepší a nejvtipnější. Proto bude vždy Linehan patřit mezi velikány britského humoru. (11/10) ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Father Ted byl ( po smrti představitele kněze Teda byl ukončen ) v Irsku a Velké Británii populární sitcom. A to právem! 3 knězové ( hlavní šéf - Father Ted, Father Jack a nejmladší Father Dougal ) a jejich soužití v jednom baráčku na malém irském ostrově. Ovšem nejsou to žádní pobožní muži, právě naopak. Každý z nich mají osobité charaktery, ze kterých vychází občas až absurdní humor. Dědek Father Jack chlastá jako duha ( eufemisticky řečeno ), Father Ted má spousty drobných neřestí a nejmladší Dougal se většinu času chová jako by byl pod vlivem houbiček. Jeden velký výsměch duchovenstvu a ohromná zábava. Hodnocení na IMDB - 8.9. ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Už prvý britcom Grahama Linehana je päťhviezdičková záležitosť, ktorá si rozhodne nekladie pred ústa žiadne servítky a z kňazov a vlastne aj z celého náboženstva si robí srandu kde sa len dá. Ja, ortodoxný neveriaci, proti takému niečomu nemám nič a ani o jednej epizóde nemôžem povedať, že by ma dobre nepobavila. Navyše sa tu vyskytujú samé sympaticky bizarné postavy - tupý (tým myslím skutočne TUPÝ) kňaz Dougal, vtieravá gazdiná Mrs. Doyle, večne opitý Father Jack (toho sa nedá nemilovať!), plno groteskných vedľajších postáv (väčšinou ďalší kňazi) - jedinou normálnou postavou v celom seriáli je asi len titulný Father Ted, ktorý je však zábavný iným spôsobom. Father Ted mi neprirástol k srdcu až tak ako Black Books, nie je ani taký aktuálny ako The IT Crowd, ale aj tak ide o jeden z najlepších seriálov, aké som mal možnosť vidieť. ()

Ai.ma 

všechny recenze uživatele

Poté, co jsem zapnul tento seriál a zhlédnul jsem první sérii mi došlo, že můj život byl do té doby strašně smutný!! Přiznám se, že se mi nestalo, abych se u nějakého sitcomu, a že jsem se jich nadíval moc, nezasmál tak vydatně, tak hojně a tak hlasitě, jako u tohoto. Všechny postavy jsou dokonalé a i teď v průběhu druhé série nejsem schopný určit, která je nejlepší. I když, anebo možná právě protože, se jedná o nejhrubší, nejdementnější a nejjednodušší druh humoru, strhne vás to a dá vám to vzpomenout na ty nejlepší britcomy, které se objevily a nebojím se to říct, silně šlape na paty i Monty pythonům. Nechci domýšlet, co by vzniklo, kdyby se Graham Lineham narodil o pár let dřív a spolčil se s MP. Děkuju Bohu za tento seríál všem svatým !! ()

Galerie (15)

Zajímavosti (25)

  • Neil Hannon složil písničku "My Lovely Horse" pro díl s názvem "A Song For Europe". (HappySmile)
  • V posledním díle třetí série "Going to America" si zahrál cameo roli známý britský skladatel a producent Brian Eno. Představen je zde coby "father Brian Eno". (bubun)
  • Ústřední melodii seriálu napsal Neil Hannon z The Divine Comedy. Píseň byla později otextována a nazvána "Songs of Love" a objevila se na jejich albu "Casanova". (HappySmile)

Reklama

Reklama