Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Další ze zajímavých novodobých britských sitkomů. Zachycuje útrapy obyvatel jedné bohem zapomenuté farnosti kdesi na ostrůvku kousek od pobřeží Irska. Smolař otec Ted se musí, vedle poněkud svérázných církevních návštěv, potýkat i s vrtochy svých spolubojovníků za svátost boží - s natvrdlým otcem Dougalem a věčně v lihu naloženým otcem Jackem. (Ruut)

(více)

Recenze (185)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Možná nejmontypythonovitější "neskečový" seriál, do něhož ani jeden z Monty Pythonů nezasáhl. Památná pro mě navždy zůstane scéna z vánočního speciálního dílu, kdy se banda knězů ztratí mezi regály dámského spodního prádla v obchodním domě. To je asi nejlepší parodie klišé vojenských filmů, jakou jsem kdy viděl. ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí všech tří sérií prostě nemůžu jinak. Na vymšlenym ostrově Craggy Island je fara. Tu obývají čtyři osoby. Otec Ted Crilley, prostý venkovský fařář co má rád peníze, klid a cigárko. Otec Dougal McGuire, mladej kněz, co asi zázrakem prošel seminářem a žije si ve svym vlastnim světě, protože mnohdy vůbec nevnímá realitu kolem něj. Otec Jack Hackett, nejstarší z otců, sprosťák a absolutní kořala, co umí jenom nadávat, spát a bít lidi, co mu lezou na nervy. No a pak je tu ještě hospodyně paní Doyle, která se vyžívá v dělání čaje a péči o vnitřek a občas i vnějšek fary. Tenhle seriál se nebojim označit jako dokonalej. Je v něm tolik, že by se mi to sem ani nevešlo. Já jsem poctivej ateista a věřim, že věřící musej bejt z tohohle seriálu pěkně naštvaný. Bristej humor až na výjimky miluju, tady je do toho ještě irskej akcent, nehorázně vtipný scény, málo hluchejch míst. Co víc si přát? Snad jen jedno. Aby bejval hned po dokončení třetí sérky neumřel Otec Ted, Dermot Morgan. Ten měl mít ještě hodně let před sebou. No nic, na konec můžu napsat už jenom tohle:FECK! ARSE! GIRLS! DRINK! ()

Reklama

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Tenhle seroš jsem samozřejmě sledoval už před osmi lety. Dobrý anglický humor. Linehan se trénoval na vrcholné Ajťáky. Otec Jack - klasik jak cip! Manželé ve vesnici si nadávají(ty hromado sraček, tvůj ksicht vypadá jak kozy, ty děvko!) přitom potkají kněze a jsou jak milijuzci, skvělý paradox! Dougal - skvěle opožděn! Narazil jsem na něho teď po letech na youtube, kde ho předabpvala nějaka skupina říkajíc si FENIX, zprvu jsem se smál dabingu a pak jsem si na něho zvykl. Dnes si dáváme 1 díl před spaním a je to supr nostalgie :-). ()

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Je tohle typický černý humor, kterým jsou ostrovy tak věhlasný? Je mě to asi jedno, tohle má šmrnc, postavy jsou skvěle zaseklé na konci světa na imaginárním zaprděném ostrově a správně jim hrabe. Vtipy jsou solidní, pojetí originální, dá se na to koukat, celkem chápu, že to může být pro Brity, nebo spíše Iry klasika, na kterou nostalgicky vzpomínají. S knězi je psina. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Britský humor je místy hodně obskurní záležitost. Řekl bych, že autor neměl zrovna slabost pro duchovenstvo a Iry. Otec Ted je sice "weirdo", ale z trojice duchovních na ostrově je asi nejnormálnější. Otec Jack je polosenilní, věčně opilé hovado, které vzpomíná na doby vyučování na dívčí škole. Otec Dougal působí místy jako duševně opožděný a jeho projev do televize mě položil: "Existuje Bůh? Kdo ví.... Každopádně já nejsem žádný velký fanoušek organizovaného náboženství." Po prvních dvou dílech je to na 4 Stars, ale po dalších dílech nevylučuju, že mě to začne bavit jako IT Crowd. Aktualizace: Začalo mne to bavit ještě víc než IT Crowd. Nyvýšení na 5 Stars. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (25)

  • Jméno otce Gallaghera (Graham Linehan) je inspirováno skutečným knězem Timothy Gallagherem, který je mimo jiné autorem deseti nejprodávanějších knih o teologii a duchovnosti. (Nathaniell)
  • Jim Norton, který hrál postavu biskupa Bishopa Brennana, řekl, že ke ztvárněné postavě cítil nenávist, neměl charakter který hrál, rád, a proto ho ztvárnil tak skvěle. Svými slovy ho zahrál tak, jak chtěl, aby ho viděli diváci. (Nathaniell)

Reklama

Reklama