Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Další ze zajímavých novodobých britských sitkomů. Zachycuje útrapy obyvatel jedné bohem zapomenuté farnosti kdesi na ostrůvku kousek od pobřeží Irska. Smolař otec Ted se musí, vedle poněkud svérázných církevních návštěv, potýkat i s vrtochy svých spolubojovníků za svátost boží - s natvrdlým otcem Dougalem a věčně v lihu naloženým otcem Jackem. (Ruut)

(více)

Recenze (185)

Morien 

všechny recenze uživatele

Viděno v rámci anglického semináře vedeného rodilým mluvčím (společně s Only fools and horses). Když jsme měli tyto dva seriály srovnat, který je lepší, většina uvedla Koně a hlupáky, což lektor odsouhlasil s tím, že humor Otce Teda je takový vulgárnější a stupidnější. A právě proto mně se tohle líbilo víc. ()

Asgy 

všechny recenze uživatele

Hlavně to nevzdejte po prvním dílu, protože zpočátku to zase taková sranda není, ale jakmile si člověk na tuhle šílenou partu zvykne, je to srdcovka. S odstupem času je to pro mě jeden z nejlepších sitcomů vůbec. Nezapomenutelné hlášky, krásně zkomolená angličtina a hlavně spousta výborného humoru. I když myslím, že každému tenhle styl sedět nemusí, tak mně se trefil přímo do vkusu. Můžu se na to koukat pětkrát po sobě a stejně si to zase pustím znovu. Mrs Doyle: "Now, what do you say to a cup of tea?" Father Jack: "Feck off, cup!" ()

Reklama

wosho 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jen jeden a to první díl, ale ten mě dostal. Byl velice vtipně napsán, se spoustou nápadu, neštítíc se ničeho (takové názory na církev z úst kněze-byť vypatlaného, bych nečekal). Musím jej vidět celý!!! A už jej mám a pomaličku jej skoukávám a žasnu kolik je v něm humoru za který by před nedávnou dobou jistě autory čekala hranice:-) ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Seriál, na kterém je sice poznat, že jde ještě o Linehanovy začátky, ale který není možné si neoblíbit. Graham Linehan je výborný autor seriálů, i na tomto je jasně patrný jeho rukopis... výborný humor, originální námět, geniálně divné postavy (tří kněží, kteří byli za trest posláni na odlehlý irský ostrov), nemyslitelné situace, přičemž v těch nejhorších si nejokopávanější postavy opět zahrál sám autor. Pro mě další z důkazů geniality jeho smyslu pro humor. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Nadšení z prvních dílů po dokoukání celého seriálu značně opadlo. Má to svoje světlé chvilky, kdy kvantita navršených stupidit přeroste v kvalitu – pocit nadreálna –, ale bohužel těch momentů není tolik, kolik by si jeden přál, a až příliš často se tu opakují stále tytéž fóry (ano, součást poetiky, a ne že bych se nad osmistým padesátým „Feck! Drink! Gals!“ otce Jacka vděčně nekřenil, ale mám přec jen radši humor ze sofistikovanějších šuplíků). A mimochodem, satira na církev v tom není prakticky žádná (ne že by na tom záleželo) – ti tři magoři sice pro zvýšení absurdity dělají kněze, ale humor stojí na jejich osobnostních charakteristikách a ne na nějakém tesání do církevních dogmat či zvyků; zrovna tak dobře by to mohla být parta hasičů, zřízenců v zoo nebo univerzitních profesorů. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (25)

  • V úvodní sekvenci je vidět vrak lodi MV Plassy, někdy Plassey, která ztroskotala na ostrově Inisheer, irsky: Inis Oírr, což je nejvýchodnější z Arranských ostrovů, dne 8. března 1960 s nákladem whiskey, barevného skla a příze. Vrak je na ostrově stále k vidění a patří mezi jednu z jeho turistických atrakcí. (KM Phoenix)
  • Otcovo slovo "feck" se dokonce zapsalo do slovníku běžné angličtiny, a to proto, že se může stát společensky přijatelným zaklením místo současného velmi vulgárního slova "fuck". (Ruuzha)
  • Videohra, kterou hraje otec Dougal (Ardal O'Hanlon) s otcem Damienem (Joe Rooney) v epizodě "Old Grey Whistle Theft", je "Street Fighter II" z roku 1991. Tato hra byla jednou z prvních akčních počítačových her pro Playstation či Nintendo a stala se velmi populární i u nás. (bubun)

Reklama

Reklama