Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Další ze zajímavých novodobých britských sitkomů. Zachycuje útrapy obyvatel jedné bohem zapomenuté farnosti kdesi na ostrůvku kousek od pobřeží Irska. Smolař otec Ted se musí, vedle poněkud svérázných církevních návštěv, potýkat i s vrtochy svých spolubojovníků za svátost boží - s natvrdlým otcem Dougalem a věčně v lihu naloženým otcem Jackem. (Ruut)

(více)

Recenze (185)

Ruut 

všechny recenze uživatele

"Fek off! Drink! " - nezapomenutelné zkomolené hlášky věčně v lihu naloženého starého otce Jacka. Trojici svérázných kněží skvěle sekunduje Pauline McLynn v roli Mrs. Doyleové, věčně se vnucující hostům s čajem nebo sendviči. Další z řady výborných britkomů. Stejně dobrý a zahlcený svéráznými postavičkami jako jeho následovníci Black Books a It Crowd. + Na scénu trojího období života Elvise Presleyho nejde jen tak lehce zapomenout ! ()

lebowski 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí první série konstatuji, že je to další 5 hvězdičková záležitost od Grahama Linehana, jen o nepatrný krůček za geniální Partičkou IT. Po druhém je to fifty fifty, stejně skvělé. Ted : Dougu, kdybys měl 3 přání, mít cokoliv si zamaneš, co by to bylo? Doug : Ne, já nic nechci, nic nepotřebuji... Ted : A co takhle, kdyby jsi byl jako Elvis, rocková hvězda? Doug : Jé! To by bylo skvělý!!! Ted : A měl by jsi ještě další přání? Doug : Ne, to mi úplně stačí být Elvis! Ted :A co mít k tomu pořádný fáro a balit na něj ženský ? Doug : Skvělý! To bych chtěl !! Ted : A co třetí přání, máš nějaké? Doug : To ne, mě úplně stačí být Elvis, mít skvělý fáro a balit na něj ženský. Ted : A co tenhle hrneček, ten bys nechtěl? Doug : Skvělý! Ten chci!!!... ()

Reklama

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Je tohle typický černý humor, kterým jsou ostrovy tak věhlasný? Je mě to asi jedno, tohle má šmrnc, postavy jsou skvěle zaseklé na konci světa na imaginárním zaprděném ostrově a správně jim hrabe. Vtipy jsou solidní, pojetí originální, dá se na to koukat, celkem chápu, že to může být pro Brity, nebo spíše Iry klasika, na kterou nostalgicky vzpomínají. S knězi je psina. ()

burina 

všechny recenze uživatele

Ďalší humoristický klenot, tentokrát z Írska, ktorý si vás úplne získa. :-) Otec Ted snažiaci sa väčšinou dostať z nejakého maléru, prihlúply otec Dougal, ktorý neverí v organizované náboženstvo( "I mean God, does he really exist? I dont know...") a otec Jack("Drink! Feck! Arse! Girls!") sú proste postavičky, ktoré nejde nezbožnovať...."What would you say to a cup father? ".. "FECK OFF, CUP! " ... EDIT/ Úplne som tomu prepadla, myslím, že po dlhej dobe mám novú srdcovú záležitoť.. ()

Reckon 

všechny recenze uživatele

Prakticky všichni kolem mě hledají nejlepší Linehanův seriál mezi Black Books a IT Crowd, tak pro mě je jeho prvotina nejlepší. Není tam žádně špatně napsaná a zahraná postava, všechny díly jsou stejně vtipné, těžko mezi nimi hledat nejlepší a nejvtipnější. Proto bude vždy Linehan patřit mezi velikány britského humoru. (11/10) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (25)

  • Postava paní Doylové je inspirována matkou Grahama Linehana. (Asgy)
  • Často se mylně říká, že seriál byl připraven pro irskou národní televizní stanici Radio Telefís Éireann (zkráceně RTE) a že seriál u hlavounů televize prošel hlavně proto, že byl podobný nepříliš úspěšnému seriálu Leave It to Mrs. O'Brien, který RTE vysílala v roce 1984 a který vypráví o hospodyni (irská legendární divadelní herečka Anna Managhan), která se přespříliš stará o dva dublinské kněze. Autoři seriálu ovšem několikrát uvedli, že je to jenom mýtus a že seriál nebyl irské národní televizi nikdy ani nabídnut k vysílání a od začátku byl plánován pro bristký Channel 4. (HappySmile)
  • Když Otec Ted (Dermot Morgan) a Dougal (Ardal O'Hanlon) ulehají ke spánku, tak nad Dougalovou postelí visí plakát irské kapely U2, který je obalem alba „The Joshua Tree“ z roku 1987. (Trajektt)

Reklama

Reklama