Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Další ze zajímavých novodobých britských sitkomů. Zachycuje útrapy obyvatel jedné bohem zapomenuté farnosti kdesi na ostrůvku kousek od pobřeží Irska. Smolař otec Ted se musí, vedle poněkud svérázných církevních návštěv, potýkat i s vrtochy svých spolubojovníků za svátost boží - s natvrdlým otcem Dougalem a věčně v lihu naloženým otcem Jackem. (Ruut)

(více)

Recenze (185)

miklaras 

všechny recenze uživatele

Něžný, křehký, romantický seriál z prostředí idylického irského venkova, nahlížející do intimního soužití tří generací svatých mužů, kteří jsou si vzájemnou oporou. Seriál, reflektující decentně i problémy dnešní katolické církve je velmi vhodný do kurzů pro budoucí katechety i jako příjemné rozptýlení do dětských skupin charismatické obnovy. Díky citlivému zpracování ožehavých témat kněžské intimity může sloužit jako podpůrný edukační nástroj pro seminaristy. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Naprosto nečekaná bomba, která vám namísto střepinami rozseká mozek a další vnitřnosti záplavou neskutečně debilního(bravurního) humoru. U mě aspirant na nejvtipnější sitcom vůbec. Každý máme nějaký ten filmový prostředek, kterým si pravidelně dobíjíme dobrou náladu, u mě je to Father Ted, a to je myslím nejsilnější kompliment, který mohu takovému dílu vůbec dát. 100% ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

První svojská show Grahama Linehama, jehož komediální rukopis je tady čitelný stejně dobře jako v případě IT Crowd či první (jednoznačně nejlepší) série Black Books. Irský původ autora je tady akcentovaný nejen ústřední mužskou postavou (jak Bernard z BB tak Roy z IT jsou, stejně jako jejich představitelé Irové jak polena), ale je dějově na jednom z malých irských ostrovů situován... Chemie ústřední dvojice je vynikající, Teda i Dougala si oblíbíte stejně rychle jako Bernarda a Mannyho či Roye a Mosse. Píšu dvojice, jelikož šílený otec Jack sice občas něco rozzuřeně zamumlá, resp. majzne nejbližšího nebožáka něčím tvrdým po hlavě, ale většinu času pouze spí v ústraní, sníc své sny o brandy a jeptiškách. A - stejně jako v BB a IT je nejspíš nejslabším článkem castingu žena - paní Doylová je příliš zapomenutelná postava, na to, aby vedle ostatních něčím zaujala. Ovšem, k seriálu jako celku - špičková zábava, jenž lehce snese srovnání i s Fawlty Towers. Ať žije irský humor. 90% ()

burina 

všechny recenze uživatele

Ďalší humoristický klenot, tentokrát z Írska, ktorý si vás úplne získa. :-) Otec Ted snažiaci sa väčšinou dostať z nejakého maléru, prihlúply otec Dougal, ktorý neverí v organizované náboženstvo( "I mean God, does he really exist? I dont know...") a otec Jack("Drink! Feck! Arse! Girls!") sú proste postavičky, ktoré nejde nezbožnovať...."What would you say to a cup father? ".. "FECK OFF, CUP! " ... EDIT/ Úplne som tomu prepadla, myslím, že po dlhej dobe mám novú srdcovú záležitoť.. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Možná nejmontypythonovitější "neskečový" seriál, do něhož ani jeden z Monty Pythonů nezasáhl. Památná pro mě navždy zůstane scéna z vánočního speciálního dílu, kdy se banda knězů ztratí mezi regály dámského spodního prádla v obchodním domě. To je asi nejlepší parodie klišé vojenských filmů, jakou jsem kdy viděl. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (25)

  • Po odvysílání prvního dílu obdržela televize dvě stížnosti: První kritizovala to, že je seriál moc anti-katolický, druhá zase to, že je moc pro-katolický. (HappySmile)
  • Pauline McLynn si zopakovala svou roli ze seriálu a jako paní Doyleová se objevila v reklamě pro britské ministerské oddělení pro příjem z daní a poplatků, kde nabádá diváky, aby včas vyplnili svoje daňové přiznání, přičemž říká: Go on, go on, go on, go on....go on line! Go on line, go on line, go on line...." Ve Velké Británii byla tehdy tato reklama zvolena jako jedna z nejotravnějších toho roku. (HappySmile)
  • Často se mylně říká, že seriál byl připraven pro irskou národní televizní stanici Radio Telefís Éireann (zkráceně RTE) a že seriál u hlavounů televize prošel hlavně proto, že byl podobný nepříliš úspěšnému seriálu Leave It to Mrs. O'Brien, který RTE vysílala v roce 1984 a který vypráví o hospodyni (irská legendární divadelní herečka Anna Managhan), která se přespříliš stará o dva dublinské kněze. Autoři seriálu ovšem několikrát uvedli, že je to jenom mýtus a že seriál nebyl irské národní televizi nikdy ani nabídnut k vysílání a od začátku byl plánován pro bristký Channel 4. (HappySmile)

Reklama

Reklama