Reklama

Reklama

Ve výškové budově je surově zavražděn noční hlídač a vzápětí vybuchne bomba, která zničí výtahová lana. Celkem osmnáct cestujících zůstává uvězněno ve výtahu, který prudce padá dolů, než ho zastaví silné brzdy. Ale i ty hodlá atentátník odstřelit, pokud nedostane tři miliony dolarů. Do akce jsou nasazeni špičkoví losangelští policisté Jack Traven a jeho přítel Harry. Při riskantní a nebezpečné akci se jim podaří dostat cestující z výtahu, atentátník se ale zmocní Harryho a vyhrožuje jeho zabitím, jestliže nedostane peníze. Jack se odhodlá k akci, svého přítele postřelí na noze a ten atentátníkovi unikne ze sevření. Šílenec však uteče… Oba policisté jsou vyznamenáni za odvahu a večer společně oslavují. Zejména Harry je poněkud společensky unavený. Druhý den dostane Jack zprávu, že byl unesen autobus, na němž je připevněna bomba. Přihlásí se i atentátník: o své peníze rozhodně nechce přijít. Zatímco Jack jde do akce přímo, Harry je s ním ve spojení a řídí operace. Jack se dostane do autobusu, kde ve zmatku vystřelí jakýsi muž, který si myslí, že jde policie po něm. Bob, řidič autobusu, je těžce zraněn a za volant usedá jedna z cestujících, studentka Annie. Autobus se podle pokynů atentátníka nesmí dostat pod určitou rychlost, jinak nálož vybuchne... Jackovi se nejprve podaří vyjednat, aby byl z autobusu vysazen zraněný Bob. Pak se v panice snaží vystoupit další cestující, starší žena, je ale usmrcena. Jak se zdá, atentátník vše pozorně sleduje díky přímým záběrům vrtulníků, které celou akci přenášejí. Brzy se ukáže, že na dálnici, kam autobus míří, je patnáctimetrová díra... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (626)

Ruut 

všechny recenze uživatele

2018: ne tak dobrý jako Noc Air, Skála a Armagedon, ale pořád našláplá pecka ----- Skvělá akční jízda od začátku do konce. Žádné zbytečné seznamovací pasáže s chrabrými policajty nebo motivem bombera. Hned se jde na věc. A pořád je nač koukat. Keanu je parádní hrdina a Sandře to opravdu sluší a hezky hláškuje. Jeden z nejlepších akčňáků devadesátých let. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Zhruba třičtvrtě hodiny, to vypadalo jako pompézní pětihvězdičkový akční film (akční filmy nejsou moje kafe, tak to už je co říct). To by ale nesměl zkazit závěr, odehrávající se v metru. Nechápavě jsem kroutila hlavou, přišlo mi to už přemrštěné- děj, neohroženost hrdiny a hlavně do očí bijící logické chyby. Zkrátit plus-mínus o 20 min., a byl by to pro mě akční film par excellence. 75% ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Annie: What is that smell? Jack: It's gas. Annie: We're leaking gas? Jack: We are now. Annie: What, you thought you needed another challenge or something? Nebezpečná rychlost je i po dvaceti letech děsná pecka a jeden z těch zásadních akčňáků, kterým roky neubírají na kráse. A navíc, jak by řekl Raj z Big Bangu, my girl Sandy B. always brings it. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

7 / 10 Pomerne stupídny scenár (maník sa vyhráža, že odpáli autobus plný ľudí) vynahradzuje šialené tempo rozprávania, pri ktorom určite zhodíte jedno, dve kilá. Prestavte si diaľničnú sekvenciu z druhého dielu Matrixu a natiahnite ju na dvojhodinovú stopáž - asi tak vyzerá prvotina Jana de Bonta. Škoda, že si rovnakú kvalitatívnu úroveň neudržal dlhšie. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pamätám si ešte ako decko keď som to pozeral na VHS. Už v tedy to pre mňa bola pecka. Vynikajúci film kde je plno akcie, nechýba tempo až do konca, skvelá hudba, záporák Hooper, kamera a hlavne napätie. Keanu Reeves a jeho Jack Traven je tu ako John McClane. Oblúbený soundtrack: Main Title. 90% - 5* ()

Galerie (44)

Zajímavosti (78)

  • Skok přes chybějící dálnici původně ve scénáři nebyl. Jana de Bonta scéna napadla, když jel jednoho dne po Los Angeles a všiml si, že jeden úsek dálnice I-105 chybí. (Ai.ma)
  • Před dokončením filmu došly studiu peníze. Když byl film puštěn divákům na testovací projekci, tak místo závěrečné scény v metru byly animované storyboardy. Divákům se tak líbily, že studio nakonec sehnalo prostředky na jejich natočení. (Ai.ma)
  • Keď autobus narazí v ostrej zákrute na stavenisku do policajného auta, rozbije sa na ňom ľavá predná smerovka, no v ďalších scénach je smerovka neporušená. (fumatro)

Související novinky

Ridley Scott bude režírovat bombastickou povídku

Ridley Scott bude režírovat bombastickou povídku

15.12.2023

Zatímco jiní v jeho věku řeší nejšetrnější pleny, Ridley Scott si ke svým sedmaosmdesátým narozeninám nadělí další režijní počin. Tahle legenda se totiž rozhodla, že nepoleví v každoročním nadělování… (více)

Nebezpečná rychlost potřetí?

Nebezpečná rychlost potřetí?

20.03.2006

Představitel Nea z matrixovské trilogie, Keanu Reeves, a manželskému svazku neustále vyhýbající se herečka Sandra Bullock jsou v jednání ohledně účinkování v dalším pokračování akčního kinohitu… (více)

Reklama

Reklama