Reklama

Reklama

Jeden díl novinařiny, tři díly rumu. Americký novinář Hunter S. Thompson (1937–2005) byl významnou postavou kontrakultury šedesátých let a představitelem tzv. gonzo žurnalismu, vyznačujícího se extrémně subjektivním pohledem na zobrazované události. Dvě z jeho autobiografických knih se staly předmětem filmového zpracování a u obou byl iniciátorem a hlavním představitelem novinářův blízký přítel Johnny Depp. V režii Terryho Gilliama vznikl snímek Strach a hnus v Las Vegas (1998), účtující s hnutím hippies, protesty proti vietnamské válce a všeobecným psychedelickým šílením šedesátých let, v němž s Deppem hrál Benicio Del Toro. S dvanáctiletým odstupem byl pak zfilmován jeho Rumový deník (2010), líčící zážitky svérázného novináře, který v roce 1960 nastupuje do krachujícího deníku v portorickém San Juanu. Většinu času tráví v alkoholovém či jiném opojení a snaží se psát o potenciální korupci amerických financí, jež na ostrov začínají proudit. Barvotisková krása turistické destinace se tu střetává s bídou místních obyvatel, kteří Američany nemají rádi, ač k nim v podstatě sami patří. Film režíroval anglický herec Bruce Robinson (*1946), který se uvedl jako režisér pozoruhodným autobiografickým příběhem dvou nezaměstnaných herců Withnail a já (1986) a psychothrillerem o stíhání sériového vraha Jennifer 8 (1992). Deppovou hereckou partnerkou ve snímku je Amber Heardová, která pak byla dva roky jeho manželkou (rozvedli se v lednu 2017). (Česká televize)

(více)

Diskuze

-Bomba-

-Bomba- (hodnocení, recenze)

Pokud má někdo zájem, tak knihu Strach a svrab v Las Vegas od Huntera S. Thompsona prodávám. Napište do zpráv ;)

Nin

Nin (hodnocení, recenze)

podfuk: No asi jo... Co jsem slyšel a je to i v tom filmu naznačený, tak tohle je právě začátek toho, jak vzniknul Ten Hunter S. Thompson :) Tady teprve získal svůj Hlas.

podfuk

podfuk (hodnocení, recenze)

Tak rozhodne to chtelo na tuhle latku osobitejsiho rezisera :( Huntera S. Thompsona znam jen z filmu o nem a informaci z netu, ale prislo mi, ze ho Depp hraje az moc umirnene. Mozna se ale Hunter v te dobe teprve rozjizdel ;)

Kazdopadne je mi takovejhle film milejsi, nez dalsi priblblej sablonovitej blockbuster s astronomickym rozpoctem(z toho uz bych fakt blil...)

Babu06ster

Babu06ster (hodnocení, recenze)

nejzazivnejsi z celeho filmu jsou finalni titulku!! 110min aboslutni nudy, a absolutne odporneho Johnyho Deepa, ktereho mam jinak rada. Jestli to melo divakovi cokoliv rict, tak to nereklo. a pokud reklo, musel mit prinejmensim litr alkoholu v krvi.

od prvni sceny se clovek modli aby uz byl konec, nebo aby si nekoupil listek na prostredni mista v rade.....

Booooooring!!

Keys1

Keys1 (hodnocení, recenze)

Neviete niekto kde sa dá kniha momentálne kúpiť? ano viem UTFG , ale všade je vypredané a súrne by som ju potreboval zohnať tak ak niekto viete kde ju je možné kúpiť prosím dajte link... vďaka

Angelic-77

Angelic-77 (hodnocení, recenze)

Dávám 3  hvězdičky jenom proto, že jsem toho názoru, že knižní předloha byla jistě mnohem zajímavější než film. Vycházím ze zkušenosti např. u Amerického psycha - vynikající a strhující knížka, film sice natočený vcelku autenticky, avšak pro někoho, kdo knihu nečetl to může být docela nuda. Tyto pocity jsem zaznamenal především v druhé části filmu Rumový deník. Nedotažený děj a bezduchý konec mi zážitek z mnou velmi očekávaného filmu totiž docela zkazily.

Cabron

Cabron (hodnocení, recenze)

stuntmanMIKE: já si právě myslim, že se to nedá vůbec srovnávat. ani film, ani výkon JD, bohužel

stuntmanMIKE

stuntmanMIKE (hodnocení, recenze)

Cabron: tak ale v tomto filme hra HS Thompsona... a teda postavu ktoru hral vo Fear and loathing in Las Vegas, a ta postava ma byt tak hrana... je dost podobna sparrowovi...

Cabron

Cabron (hodnocení, recenze)

Já jsem vždycky měla Deppa za možná nejlepšího herce vůbec, ale poslechních několik filmů hraje každou postavu jako Jacka Sparrowa. A v tomhle filmu mě to štvalo extrémně. Piráty jedničku mám ráda a tu postavu vytvořil geniálně, ale pokračování jsou podle mě jenom ždímačky peněz, je toho zbytečně moc. Už si odvyknul hrát normální lidi, poslední dobou je to buď Jack Sparrow nebo Burtonovina.

Bolldar

Bolldar (hodnocení, recenze)

Nin: přesně.
Rami: pokud jsi koukl na trailer tak mu nevěř nic. Sice tam ty scény jsou, ale podle traileru je prezentován jako prímová pohodová komedie, ale to rozhodně není. I když film to prima je, jen je to jinej styl než by člověk čekal.

Nin

Nin (hodnocení, recenze)

O tom pochybuju. Depp prostě spíš chodí do projektů, které ho baví (a holt ho někdy dost baví i mainstream)

Rami

Rami (hodnocení, recenze)

Asi se po dlouhé době objevím v kině. Jen doufám, že to bude stát za to a nebude to jen velké zklamání. Obavy mám hlavně proto, že Johnny hraje poslední dobou ve velké spoustě, dle mého, čistě komerčních filmů, které neměly spatřit světlo světa. Johny asi začal víc myslet na stará kolena, zajištění rodiny atp. Filmy s ním už prostě postrádají poetičnost, díky níž se v 90. letech a počátkem 21. století proslavil. Kdo vím, možná už nejsou k mání ty správné nabídky a scénáře. Hold je jiná doba.

Nin

Nin (hodnocení, recenze)

A proč jako...? Aby to Amíci chápali jako "Rumový deník", zatímco nám to přišlo jako krásně záhadný a cool název?

Bolldar

Bolldar (hodnocení, recenze)

Mystery13: Náhodou, někdy jsou české názvy lepší než v originále.. i když ne moc často.. pravda :D

Bolldar

Bolldar (hodnocení, recenze)

Tak jsem to dneska shlédl v kině. No, asi jsem se špatně vyspal, protože jsem rozuměl jen cca 70% filmu, ale i tak můžu hodnotit. Nebylo to špatné. Herecké výkony byly obdivuhodné, ale chyběla tomu jakási jiskra. Podle mně filmu nejvíce ubližuje trailer. Podle něj se člověk naladí spíše na komedii, jenže ouha, najednou je z toho spíše drama a komických scén tam zas až tolik není... i když těch pár fakt stojí za to.
Ale celkový pocit dobrý. Hodnotit stejně v této době nelze, a než půjde, tak to určitě shlédnu ještě jednou pro relevantnější hodnocení :o)

Nin

Nin (hodnocení, recenze)

r.hell: Protože tam je nejrozšířenější pirátskej trh a policajtům je to úplně putna (mají tam i normální stánky s pirátskými kopiemi atd)

R´Hell

R´Hell (hodnocení, recenze)

Na netu je už online kinokrádež v mizerné kvalitě a s ruským dabingem (jak je možné, že první kinoripy jsou tak často z Ruska?) . Já si teda počkám na oficiální uvedení a English. Dubbing sucks, it is not Johnny anymore.

korbitch22

korbitch22 (hodnocení, recenze)

proč mám pocit,že je Johny Depp ten nejgeniálnější herec na planetě?moment,monet...on je :-) to bude pecka ;)

ash99

ash99 (hodnocení, recenze)

Skvelé, poriadne som sa nasmial, kino ma urcite neminie. Tesim sa !

 (hodnocení, recenze)

dlouho jsem se u traileru tak nezasmál - moc se těším!

moviefilm

moviefilm (hodnocení, recenze)

To sa tu vážne riešia nejaké okuliare? Bože môj, nie je jedno, či sú hrozné, alebo úžasné? Filmu to snáď neuberie...

Reklama

Reklama