Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kyle LeBlanc přijal nabídku práce v Rusku, kam se odstěhoval i se svou ženou Grey. Oba už se těší na návrat domů. Jenže záhy kdosi zabije Grey. Kyle doma vraha ještě zastihne, začne ho pronásledovat a pomůže policii ho dopadnout. Soud však shledá vraha nevinným pro nedostatek důkazů a taky proto, že policie pochybila. Vrah se po rozsudku Kyleovi vysmívá, což Kyle neunese a zabije ho. Dostává se tak do ruského vězení, kde vládne korupce... Kyle se hned první den popere s jiným vězněm, který je šéfem jednoho z vězeňských gangů. Kyle je na několik dní zavřen na samotku, která každého vězně dohání k šílenství. Když ho konečně odvedou ze samotky, dají ho na celu k vězni 451, který s nikým nemluví a k němuž dávají ty vězně, kterých se chtějí zbavit. Kyle se na dvorku seznámí s mladým Američanem Billym, který se dostal do vězení nevinně, a jelikož je mladý, tak ho dozorci dávají k vězňům, kteří si zaplatí a chtějí se sexuálně uspokojit. Billy se však odmítá podrobovat, a tak ho vždy zbijí. Na dvorku se k nim přidá ještě vězeň na vozíku Malakai, který jim vysvětluje pravidla vězení včetně bojů, které organizuje velitel věznice, generál Hrusckov. Kyle se dostane na samotku ještě několikrát, ale začne posilovat a začne hrát podle vězeňských pravidel. Zapojí se i do bojů vězně proti vězni. Spoluvězeň 451 ale řekne Kylovi, že prohrál sám se sebou, když bojuje, a Kyle se nad sebou zamyslí... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (291)

ripo 

všechny recenze uživatele

Akčný film, ktorý sa hrá na to, že študuje psychologickú povahu vzniku zla . A - samozrejme sa mu to nedarí ..... Scenár je plný nepochopiteľných dier a nedostatkov. Aký mal úmysel bohatý mladík , keď znásilnil a zavraždil Kyleovu manželku ? Ako sa do ruského superdrastického väzenia dostalo toľko černochov ? Odkiaľ mal nadupaný mlčiaci černoch toľko anglicjých kníh v cele ? ..... Aaaaale, načo hľadať logiku v takýchto filmoch ? P.S.: JCVD už viditeľne zostarol ... ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Úspěch Van Dammeových filmů nikdy nezáleží až tak na tomto belgickém hereckém dřevu, ale na schopnostech režisérů, kteří jej dostanou do rukou. Neobdivuji roznožky ani kopy z otočky, nýbrž eleganci Johna Woo, kinetickou energii Tsui Harka a syrovost Ringo Lama. Výsledky spolupráce těchto hongkongských es s Van Dammem jsou (soudě dle zdejšího hodnocení) trestuhodně podceněny. ()

Reklama

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Výborné drama mixnuté Martial Art arénovkou z drsného ruského vězení. Van Damme zde zahrál svou roli perfektně a je to pěkně uvěřitelný a hraný na reál a ne na efekt. Atmosféra je zde tísnivá a pěkně drsná. Příběh je jednoduchý a asi nikoho ničím nepřekvapí. Já se u filmu vždy pobavím a dávám 95% :) ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

haha...takt toto bolo proste krasne stare dobre kvalitne vandammovske becko, ake sme milovali za zlatej ery akcneho zanru...Van Damme KONECNE v plnej forme, pseodomoralisticke zvasty z ust cernoskeho zabijackeho spoluvazna, zrejma inspiracia kultovou Vranou ("Niektori ludia veria,ze sa po smrti vratia ako mory" hahaha), srdcervuca hudba, vaznetvariaci sa pribeh, ruske vezenie...no povedzte...da sa tomu vobec odolat??? ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Fú, čuduj sa svete, film s Van Dammom sa ešte aj po roku 2000 môže vyšvihúť nielen na roveň lepšieho akčného priemeru, ale dokonca na dielo, ktoré sa snaží niečo povedať. Surovejší ako iné, ale zároveň magickejší ( či skôr iba "iný" ? ), veľmi dramatický, nie však akčný. Asi nikdy ešte Jeana neničili tak drasticky, nielen fyzicky, ale aj psychicky. Bez elegancie efektných výkopov, bez potrhlých úškľabkov a neuveriteľnej stupidity scenára, s bitkami brutálnymi a špinavými. Nevidieť kedysi LEGIONÁRA, bol by šok ešte väčší, aj tak je to však jedným slovom prekvapenie. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Postava Lawrence Taylora je pojmenována 451, čímž symbolizuje odkaz na román Raya Bradburyho "Fahrenheit 451". (KucC)
  • Po filmech Maximální riziko (1996) a Replikant (2001) se jedná o třetí spolupráci mezi režisérem Ringo Lamem a hercem Jean-Claude Van Dammem (kedl)
  • Ve scéně, kdy hlavní hrdina (Jean Claude Van-Damme) odjíždí generálovým autem z věznice, ukazuje ručička tachometru nulovou rychlost. (Terva)

Reklama

Reklama