Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kyle LeBlanc přijal nabídku práce v Rusku, kam se odstěhoval i se svou ženou Grey. Oba už se těší na návrat domů. Jenže záhy kdosi zabije Grey. Kyle doma vraha ještě zastihne, začne ho pronásledovat a pomůže policii ho dopadnout. Soud však shledá vraha nevinným pro nedostatek důkazů a taky proto, že policie pochybila. Vrah se po rozsudku Kyleovi vysmívá, což Kyle neunese a zabije ho. Dostává se tak do ruského vězení, kde vládne korupce... Kyle se hned první den popere s jiným vězněm, který je šéfem jednoho z vězeňských gangů. Kyle je na několik dní zavřen na samotku, která každého vězně dohání k šílenství. Když ho konečně odvedou ze samotky, dají ho na celu k vězni 451, který s nikým nemluví a k němuž dávají ty vězně, kterých se chtějí zbavit. Kyle se na dvorku seznámí s mladým Američanem Billym, který se dostal do vězení nevinně, a jelikož je mladý, tak ho dozorci dávají k vězňům, kteří si zaplatí a chtějí se sexuálně uspokojit. Billy se však odmítá podrobovat, a tak ho vždy zbijí. Na dvorku se k nim přidá ještě vězeň na vozíku Malakai, který jim vysvětluje pravidla vězení včetně bojů, které organizuje velitel věznice, generál Hrusckov. Kyle se dostane na samotku ještě několikrát, ale začne posilovat a začne hrát podle vězeňských pravidel. Zapojí se i do bojů vězně proti vězni. Spoluvězeň 451 ale řekne Kylovi, že prohrál sám se sebou, když bojuje, a Kyle se nad sebou zamyslí... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (291)

Wormboy 

všechny recenze uživatele

haha...takt toto bolo proste krasne stare dobre kvalitne vandammovske becko, ake sme milovali za zlatej ery akcneho zanru...Van Damme KONECNE v plnej forme, pseodomoralisticke zvasty z ust cernoskeho zabijackeho spoluvazna, zrejma inspiracia kultovou Vranou ("Niektori ludia veria,ze sa po smrti vratia ako mory" hahaha), srdcervuca hudba, vaznetvariaci sa pribeh, ruske vezenie...no povedzte...da sa tomu vobec odolat??? ()

klerik 

všechny recenze uživatele

KRIMINÁL+NEPORAZITEĽNÝ Podobne ako pri LEGIONÁROVI sa Van Damme pokúsil o vážnejší film, kde je akcia podriadená prostrediu a nie naopak. Výsledok je rovnako rozporuplný, ale pozerá sa na to celkom dobre... Na Slyho väzenskú drámu to nemá hĺbku, na Snipesovu návšetvu za mrežami tomu chýbajú priamočiarešie bitky... Vyzerá to však, že Van Damme sa postupne (opäť) stáva stávkou na béčkovú istotu... ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Dramatická časť tohoto akčňáku sa mi páčila viac, ako ten zbytok. A kupodivu van Dammemu veľmi svedčala. Keď ho zo začiatku každý zotrel ako dieťa, keď trest striedal trest, miestni gayovia mali časté povyrazenia, k tomu psychická újma zo straty blízkeho, vynárala sa mi podobnosť s inými väzeňskými filmami. Potom sa to ale zmenilo v klasický súbojový akčňák, v ktorom hl. hrdinovi dostával filozofické rady od čierneho spoluväzňa a rešpekt si získaval u každého báťušovského gangu. Zaujímavé, koľko Amíkov sa dostalo do ruskej basy (väznica blízko Magnitogorska sa asi môže pochváliť najväčšiou hustotou Emerikancov na cm²), kvôli nim sa asi aj ruskí bachari naučili plynule po anglicky, alebo sa len tak z nudy začali po večeroch linguálne dovzdelávať. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Myslím, že fanouškové akčních filmů musí být zklamáni. Tenhle snímek se totiž pokouší být něčím jiným. Snaží se být žánrově odlišný a studuje motivy a důsledky Kyleových činů (Van Damme) od kořenů až po poslední listy. Takže zapomeňte na to, že od začátku do konce bude dostávat jeden svalnáč za druhým od Van Dammeho na prdel a na konci dostane na prdel svalnáč nejsvalnatější. Dokonce ani nikdo nehodí Van Dammovi do očí písek a on tak nikoho nezmlátí poslepu! A že příležitostí k podobnému klišé bylo spousta! (Doufám, že nejde o spoiler...;o)) Takže musím pochválit realističnost bitek, protože naštěstí chybějí Van Dammovi typické kopy, výbornou režii (Ringo Lama) a snahu posunout tenhle film někam jinam. Bohužel se film nevyvaroval několika velkých logických nedostatků jako například fakt, že Van Damme je celý zarostlý a vlasy má pekelně dlouhé, zatímco všichni ostatní jsou pravidelně vyholováni na hlavě i na tváři. No, a pak se dokonce Van Damme stříhá sám nůžkama(!) - chudák ten mlaďoch, co nenašel ostřejší nástroj než obroušený kartáček na zuby... Takže nakonec snímek zůstává na rozcestí. Nejde ani o dokonalý akčňák, ani o kvalitní drama z vězeňského prostředí. Takže zklamání? Nemyslím. Jde o film, na který se může kouknout úplně každý. A má i chytré pointy - viz. souboj s neustále zavřeným obrem. [leden 2005] ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Peklo ve věznici Kravavi a tuzemské výkopové práce mají hodně společného. Jen pár lidí něco dělá, ostatní stojí a čumí, časem na sluníčku všichni zčernají a hlavně se tam (v kontextu předchozí kariéry JCVD) vlastně moc nekope.. Brutálnější verze Shawshanku z matičky Rusy se směšnou snahou o duchovní rozměr a digitální můrou navrch. Apropo, neviděl jsem žádný rozštěp - stará belgická třísla to už neunesou..? ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Natáčalo sa od júla do augusta 2002 v Bulharsku. (m.a.t.o.)
  • Jako režisér druhého natáčecího štábu a koordinátor kaskadérů na filmu pracoval David Leitch. Marcus Young na filmu dělal jako bojový choreograf. Bulharským koordinátorem kaskadérů byl Kaloian Vodenicharov, v závěrečných titulcích uvedený jako Kaloyan Vodenicharov. (Rominator)
  • Natáčení probíhalo v Bulharsku. (Eldrick)

Reklama

Reklama