Reklama

Reklama

Dům hrůzy

  • Česko Dům na strašidelném návrší (festivalový název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Sedem hostí, sedem zbraní...  Klasika amerického hororu od legendárneho Williama Castleho.
Vitaj, milý návštevník, volám sa Frederick Loren a vybral som ťa, aby si so mnou strávil jednu noc v Dome na strašidelnom návrší. Iste si o ňom už počul. Pred rokmi sa tu odohrala séria vrážd. A dnes, dnes si tu ty a tvoji kolegovia, aby ste dokázali, že povesti o strašidlách a dušiach nebohých sú iba výmyslom. Za to že prečkáš noc v Dome, získaš rovných 10 000 dolárov. Pre svoju vlastnú ochranu príjmi, prosím, túto zbraň. Máme ju tu všetci. Je nabitá. Neboj sa ju použiť... (macclain)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Dům hrůzy není žádný filmový zázrak, s tím se musí předem počítat. První polovina má výtečnou atmosféru, v té druhé se z filmu stane velmi sympatická detektivka (tenhle žánrový skok mi vůbec nevadil) a ačkoliv konec už působí poměrně směšně a strašně moc se tam otravně ječí, já jsem si to užil a výborně se bavil. Vincent Price je samozřejmě opět absolutní král, který ovládá všechno a všechny (a na konci se výborně předvede) a vrhá své klasické hypnotizující pohledy jeden za druhým. Příběh ničím nepřekvapí, je to klasické padesátkové béčko, které ale má to štěstí, že má Price, protože právě za něj je jedna celá hvězda navíc, skutečně to zachraňuje a dává tomu šťávu. I bez něj by sice Dům hrůzy byl velmi sympatický a tak nějak správně zábavný, kouzlo by mu nechybělo, ale s Vincentem Pricem je to naštěstí všechno mnohem větší. Tyhle filmy vůbec nestárnou, naopak krásně zrají! 70%. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Dům hrůzy má už nějaký ten pátek za sebou a je na něm znát zub času, který tento klenůtek trochu okousal. Jenže Dům hrůzy má tajný trumf...a to skvělého Vincenta Price, který nikdy nebude zastaralý, neboť jeho hororový herecký talent nezná běh času. Ostatní herecké představentsvo mu pouze sekunduje a nepředvádí nic mimořádného. Dům hrůzy nijak nenudí a ke konci jsem se i do příběhu solidně zakoukal, ale co si budeme povídat, žádná zázrak to není. Tenkrát možná, ale dnes mohu doporučit hlavně těm, kteří na Vincenta Price nedají dopustit a berou ho jako King of the Horror! Kým také je:-) ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Staré neznamená vždy dobré. Sám jsem očekával šedesátkový horor a namísto toho se dočkal jakéhosi podivného thrilleru, jehož situace mi často přišly spíš k smíchu. Ano, jednou jsem se lekl, ale jinak opravdu nevím, co k tomu říct. Klasicky jako u těchto starých filmů - mnoho povyku pro nic. Na to, jak to bylo krátké, se mi to místy zdálo až dlouhé. Ale musím říct, že to nakonec aspoň mělo nějakou myšlenku. 35% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Samotný dom bol neskutočne škaredý a aj nepríjemný na pohlaď ale nie,že by vzbudzoval strach a tak o gotickom sídle nemôže byť ani reči.Svojou štruktúrou nedokonalosti u mňa vzbudil jedine hnus ale chvalabohu sa väčšinou všetko deje v dome a tam to je zaujímavejšie aj keď interiér nieje najdokonalejší ale má svoje čaro.V tomto filme je veľa nezáživných kecačiek a napätie či atmosféra tu majú minimálnu rolu.Nieje to ducharčina a ani horor ale veľmi prekomplikovaná detektívka,ktorá svojim dianím troška zavádza. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nečekejte kdovíjakou hrůzu nebo scény které vás posadí hluboko do křesla. Tento film je velmi vkusným a celkem slušně natočeným krimi hororem. V šedesátých letech to musela být určitě pecka, za to v dnešní době na tento snímek hledíme trochu s rezervou. Určitě má velmi zajímavý děj a slušné herecké výkony, ale alespoň pro mě je tu málo scén, které by mě zahřály u srdce. Na druhou stranu musím říct, že hlavní doménou jsou hudba a zvukové efekty, které vytvořily velmi záživnou atmosféru. Klavírní a místy až koncertní hudba byla v tehdejší době nepostradatelným doplňkem snad každého filmu. I zde se zdařil výběr melodií a nedokážu si představit film bez ní. Dalším velkým aspektem jsou zvuky. Takové vrzání dveří, srdceryvné výkřiky jsou nezbytným prvkem těchto starých filmů, kdy ještě nebyly pomalu žádné filmové triky.7/10 ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • William Castle, známý pro svou zálibu ve strašení diváků mimo film, je tentokrát překvapil kostlivci poletujícími po kinosále. (ČSFD.cz)
  • Na natáčanie úvodných záberov v exteriéri bola použitá budova The Ennis Brown House v Los Angeles, ktorú v roku 1924 postavil Frank Lloyd Wright a v súčasnej dobe je uvedená ako súčasť Národného registra historických miest v USA. (beso74)
  • Populárny strašidelný motív z filmu je dielom skladateľa Richarda Kayna. Mal pôvodne aj text, pre účely filmu sa napokon použila jeho inštrumentálna verzia. (beso74)

Související novinky

Festival otrlého diváka III.

Festival otrlého diváka III.

09.03.2007

Již po třetí se ve dnech 13.-18. března na plátno pražského kina Aero vrací přehlídka filmového nevkusu, hnusu, ošklivosti, strachu i smíchu a bizarností všeho druhu v podobě oblíbeného Festivalu… (více)

Reklama

Reklama