Reklama

Reklama

Vděčné téma o Plaváčkovi, jemuž u kolébky věští sudičky za manželku princeznu, královu dceru, se v roce 1986 dočkalo zpracování s představiteli české populární hudby. Zpěvák S. Hložek, populární hvězda tehdejší generace teenagerů, se zhostil role Plaváčka, v níž se uchází o ruku krásné princezny v podání I. Bartošové. Aby se však se svou milovanou mohl oženit, musí navštívit děda Vševěda a princeznině otci od něho donést tři zlaté vlasy… I další role si zahrály a zazpívaly mnohé známé tváře populární hudby jako např. M. Rottrová, P. Bobek, M. Drobný, K. Černoch, V. Neckář nebo L. Kozderková. Příběh vznikl na motivy známé pohádky "Tři zlaté vlasy děda Vševěda" K. J. Erbena. (Česká televize)

(více)

Recenze (75)

kajas 

všechny recenze uživatele

Poměrně zřídka reprízovaná pohádka, která se může pyšnit chytlavými písničkami a takřka dokonalým obsazením z řad zástupců tehdejší československé populární hudby. Říkám takřka dokonalým, protože Standa Hložek se mi do titulní role bohužel zoufale nehodil. ()

lekr odpad!

všechny recenze uživatele

Na české pohádky jsem přímo alergický!! Hložek je příšerný už jako zpěvák a jako herec je ještě horší!! Dialogy jsou trapné, písničky se nedají poslouchat a herecké výkony českých pěveckých hvězd jsou příšerné!! Na tohle se prostě nedá koukat!! ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mě poměrně nízké hodnocení hudební pohádky v "moderním" hávu. Již od malička patřila mezi mé oblíbené a to jak díky natáčení v krásných exteriérech, tak příjemnému obsazení (především Černoch - Bobek) a hezkým melodiím. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Kompletně zpívaná pohádka trvající přes hodinu a čtvrt? Odvážný projekt, který se docela zdařil, ale děti určitě nenadchl. U tohohle nemůže malé dítě vydržet ani půl hodinu. Pro dospělého je to ale celkem slušná příležitost jak si jinou cestou připomenout pohádku o Plaváčkovi. Z průměrné šedi vybočuje role Josífka Zímy, jehož Děda Vševěda hraje všemi možnými zlatými barvami. Hudba: Pavel Skalický ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Kdyby si dávali tehdejší tvůrci se svými nápady trochu záležet a nevytvářeli takovéhle pohádky jak na běžícím páse, vypadaly by jejich výtvory třeba úplně jinak. Velká škoda. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Socialistický tv muzikál v ukvíleném rytmu nejpodřadnějšího osmdesátkového narudlého ČSSR popíku. Je to obsazeno tehdejšími nadějemi i osvědčenými matadory hudebního showbyznysu. V roce 2015 to působí hodně, hodně divně. Sálá z toho takový hnijící odér zašlé doby...23%. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Pohadka je kompletne zpivana, a to v rockovem stylu, ...cili obskurnost plna spatnych playbacku. Jedine pozitivum jsem videl v ucasti puvabne Marie Rottrove. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Téměř už legendární pohádkové dvojice Iveta Bartošová a Stanislav Hložek to uměla dříve pořádně rozjet. Pohádka ale stála za starou bačkoru. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Hudebnímu doprovodu dominuje nějaké levné Casio nebo co to je....a k tomu zde kdákají někteří kýčaři a potom už to nezachrání ani tu a tam náznak slušné melodie... ()

naxicka odpad!

všechny recenze uživatele

Absolutni katastrofa.. Pokazde kdyz to davaji zapomenu, ze je to az tak spatny. Silena rozvleklina bez jedineho napadu jak hudebniho, tak jineho. Nemluve o hluboce amaterskych vykonech tehdejsich hvezd popmusic. Jako by se jim chtel autor pomstit.. Neco jako muzikaly Michala Davida...... ()

pend 

všechny recenze uživatele

O herectví se zde nedá mluvit, pouze se zde zpívá a trochu tančí. + Bartošová byla v mládí krásná ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Velice netradiční zpracování Tří zlatých vlasů děda Vševěda, které je podle mne mnohem lepší než její starší poetické zpracování z roku 1963. Na televizní poměry se jedná o velice zdařilou pohádku, která je postavená na libozvučných a malebných textech písní. Za celou dobu jsem nepostřehl ani jedno promluvené slovo. Veškeré dialogy a monology jsou zpívané. I proto se v pohádce objevuje plejáda tehdejších známých zpěváků a zpěvaček jako Pavel Bobek (král), Marie Rottrová (královna), Iveta Bartošová (princezna), Plaváček (Stanislav Hložek), děd Vševěd (Josef Zíma a Pavel Vítek) atd. Ze všech těchto herců mi nejvíce vynikla postava krále. Pavel Bobek tuto zápornou roli velice dobře zazpíval, navíc texty mu byly dokonale napsané. Jen jeho herecké výstupy byly lehce toporné. Což defacto všech zúčastněných. Jestli se mi ale někdo nelíbil, tak mladá Bartošová. Tady je to ještě takové mladé pískle, obzvláště vedle Rottrové, které jsou parádně vidět kozy v průsvitném výstřihu. To byl podle mě nejkrásnější kostým i přes ty otřesně nabírané rukávy. [1283. hodnocení, 65. komentář, 47%] ()

atmen 

všechny recenze uživatele

Jako desetiletý jsem byl nadšen, rozplýval jsem se nad krásou I. Bartošové. Jenže po dvaceti letech, na prahu (témeř) kristových let to vyloudí jen úsměšek a vzpomínku na dětství. Možná to není tak málo... ()

Haide 

všechny recenze uživatele

Podle mě nedoceněná pohádka. Ono kdyby nebyl hlavní pár tak děsně nesympatický, hned by to bylo lepší, ale člověk nemůže mít všechno. Hudební motivy postav zajímavé a některé mám vyloženě ráda. ()

Ziggy Zagg 

všechny recenze uživatele

Stupidní melodie a ještě otřesnější verše k tomu! Tyto říkačky jsou tak na úrovni prvního stupně základní školy. Ovšem opravdovým filmovým pamlskem jsou "zpívající herci" , kteří se kolikrát netrefili hubou ani do písně. Ještě že už se tyto paskvily netočí. ()

Reklama

Reklama