Reklama

Reklama

Tělo

Trailer

V napínavém thrilleru detektiv pátrá po mrtvole, jejíž tělo zmizelo z márnice. Napínavý příběh drží diváka v nejistotě, neustále ho nutí přemýšlet nad okolnostmi, proč oběť zemřela a proč následně zmizelo i její tělo. Inspektora Jaimeho dohání vlastní minulost, z čehož ho vytrhne zmizení mrtvého těla z márnice. Během vyšetřování musí Jaime zjistit, jak může mrtvola beze stopy zmizet z uzavřeného boxu a proč je jediný svědek v kómatu zapříčiněném nepopsatelným děsem. Inspektor, který je obklopen vlastními nočními můrami, podezřívá ze zmizení těla mrtvé ženy jejího manžela, novopečeného vdovce Alexe. Ten však vinu popírá. Zmizelé tělo, podivuhodné jevy... Jaime a Alex jsou vzájemně propojeni v hororu, ze kterého mrazí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (292)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

''Jediný způsob, jak ověřit vaši vinu, bylo přimět tě mluvit'' A tak jsem se sním vychrápala a on se mi s tou vraždou svěřil. Jak trapné. Celou dobu vás to drží v maximálním napětí a pak přijde rozuzlení tak debilní, že si máte chuť dát facku. Na španělskou kriminálku celkem dobré, ale ten závěr prostě shit. Horší 3*. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Námet Tela by ma osobne asi bavil viac spracovaný v seriáli typu Hercule Poirot, i keď by tu musela byť trochu pozmenená pointa. Inteligentný komerčný thriller, ktorý ale neponúka pod ľúbivou vrstvou make-upu až tak pálčivé otázky, aké by vyvolávať mohol. Všetko je totiž vsadené na zmätenie diváka a otázka viny, opakovania vlastných chýb z minulosti, úpadok morálneho kódexu po jednom zločine a nekonfliktnosť toho opakovaného a "collateral damages" pomsty (a čo chudák vrátnik?) nie sú rozvinuté natoľko, aby si divák povedal, že pozeral niečo viac ako slušne nakrútený mindfuck so španielskou hereckou kráľovnou žánru. Ale áno, koniec som neodhadol, i keď patril medzi jednu zo zvažovaných možností, len hlavný motív ma ani pri takomto predpoklade nenapadol. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Další originální španělská záležitost se zajímavým námětem se ztraceným tělem z márnice plná výtečných zvratů, jaké umí svým divákům připravovat snad pouze Oriol Paulo. Neurazil bych se kdyby byly postavy obsazeny malinko charismatičtějšími a lepšími herci. To mi malinko sráželo divácký zážitek. Chování policejních složek bylo velice nepravděpodobné a podivné, ale naštěstí to vysvětlil a obhájil závěr. [78 %] ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Scénáristická vychytanost španělských thrillerů, ale i horrorů či kriminálek nezná mezí a za poslední léta se s tím vším roztrhnul pytel tak, že jejich kadence je téměř vražedná (Lo Imposible, REC, REC 2, El Laberinto del Fauno, No habrá paz para los malvados, Los Ojos de Julia, El Orfanato, Celda 211 a celá řada dalších). Pokud ale v mnohých případech něco selhává, je to nudná a nevýrazná režie bez špetky zápalu, bez nápadu. A stejně jako mnohým filmům španělský tvorby i tomuhle jsem v první polovině chtěl vpálit dvě hvězdy, scénář je ovšem vykonstruován tak, že v poslední půlhodině postaví veškerý dosavadní dění na hlavu a pošle do diváka takovou dávku zvratů, až jsem z toho málem utrpěl infarkt. A to je to v čem Španělé vládnou, oni totiž umí skvěle psát a sundat diváka příběhem/dějem bez potřeby tučných rozpočtů, nebo mnohdy i zbytečných efektů. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Další skvělý kousek z mé série španělských filmu, který si s vámi celou dobu hraje a donutí vás přemýšlet. Manžel zabije svou ženu a ten samý den její tělo zmizí z márnice. Je okamžitě obviněn policií a zadržen v márnici. Pak už jen začíná hra o čas a nekonečné pátráni po důkazech. Tak jako s divákem si film hraje i s hlavním hrdinou. Vše se mu rozpadá pod rukama a on nemá nic kontrolou. Podaří se policii ho usvědčit, nebo bylo vlastně vše celou dobu jinak? Konec rozhodně stojí za to. Belén Rueda tu bohužel nemá tolik prostoru, ale zaujala mě i mladší Aura Garrido. "Toxin způsobí infarkt 8 hodin po aplikaci." ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je něco neuvěřitelného! Poslední film, který mě zvedl ze židle, byl Saw (2003). Od té dobry jsem vyhledával filmy podobného typu, ale žádný nebyl tak kvalitní. Po čase jsem už nad tím zlomil hůl. Viděl spousty mysteriózních thrillerů, vynikajících. Ale žádný takový nebyl. Jenže dnes.... Jsem se dočkal. Úplné náhodně jsem našel film a ten mě tak napružil, jako kdysi Saw. Je to právě tento film. Moje huba je otevřena úžasem. Velice napínavé celou dobu. Vyvíjí se to směrem, který v závěru sejde z cesty a nakonec ne všechno jinak a divák jen sedí a čumí. Tenhle film nemá konkurenci! ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Po poměrně vysokém hodnocení (k dnešnímu dni 78%) zklamání. Zdlouhavý, překombinovaný děj s velmi nepravděpodobnými zvraty. Můj názor vystihuje např. komentář Castor: Tahle módní vlna, kdy ten tahal za nos tamtoho a stejně to bylo jedno, protože za ty pravé nitky ve finále tahal až ten osmý vzadu, mi nikdy příliš nesedla. Chybující postavy se tu pohybují na šachovnici, kterou má mít v pevném sevření scénárista, jenže motat hlavu můžeme pouze skutečně chytrým příběhem. A ten tu chybí. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Napínavá a prekombinovaná detektívka, ktorá bola taká napínavá, že som sa neubránil mikrospánkom a taká prekombinovaná, že ma už pred polovicou filmu prestalo baviť odhadovať, kto je vinník a sústredil som sa na odhadovanie, koľko to ešte potrvá do záverečných titulkov. Film je zručne nakrútený a fanúšikov tohto žánru môže celkom potešiť. Mňa, ako fanúšika úplne iných žánrov potešiť nedokázal. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Buenos días, compañeros !!! Tak jsem dokoukal třetí španělský film v rozmezí dvou dnů a zjistil jsem, že začínám trochu šprechtit španělsky. Základní slovíčka jako madre, padre, sakramente, Pedro a mnoho dalších rozumím automaticky bez pomocí slovníčku a nastrčených titulek. Když to takhle půjde dál, tak se ze mně ještě stane  lamač dívčích srdcí Don Juan anebo sympatickej prodejce drog Pablo Escobar. Svojí nově nabytou znalost tohoto libozvučného jazyka jsem si chtěl vyzkoušet hned, jak jsem vyšel z baráku a viděl jsem partičku pětiletejch cikánskejch dětí, jak si hrajou bez dozoru na místním pískovišti. Usmál jsem se na ně a slušně pozdravil „Hola niños" a reakce na sebe nenechala dlouho čekat. Jeden z vůdců této bandy asi černej Robin Hood zavelel, aby na mně začali házet bábovičky, lopatičky a v jednom případě dokonce i sekyrku. Pak se začali shlukovat a vůdce pronesl „ V jednotě je síla, hrrr, na něj !!!" Zčistajasna začali vyndávat z písku své dobře uložené zbraně nevyjímaje nunčaky, rybičky, dětské kalašnikovy a další povedené dětské zbraně. Jejich gesto jsem včas pochopil a tak jsem vcukuletu hodil mizíka. Asi si musím tu moji španělštinu líp oprášit ve španělském seriálu Papírový dům (Netflix verze) (2017) na který se chystám od zítřka a po zhlédnutí se budu moc zase pochlubit capartům na pískovišti, jak jsem pokročil ve výuce španělštiny, protože si myslím, že jsem měl asi špatný dialekt, takže mi blbě rozuměli. Jinak v tomto filmu, kterej je celej naruby a obráceně jsem si s nadhledem myslel, že scénáristi vymysleli jednoduchou zápletku a celou dobu jsem si naivně myslel, jak všechno vím a že už se ani do konce snímku nemusím dívat, jak to dopadne, jelikož to bylo jasný jako facka. Tuto moji troufalou nadřazenost mi tvůrci v poslední půlhodince hodně rychle vyhnali z hlavy a já jsem na konci jen nevěřícně kroutil hlavou, jak jsem se neskutečně spletl. Celou dobu mě přesvědčovali, jak je to jednoduchá báchorka, ale nakonec se stal opak pravdou a vše bylo srozumitelně vysvětlené a všechny dílky skládačky do sebe perfektně zapadly. Příběh vypadá jednoduše, prostě se jedné noci v márnici ztratí mrtvola ženy a tím začíná koloběh na sebe navazujících událostí, které nemá cenu rozvádět, protože by se spoilerovalo. Akorát podotknu, že v tom nejsou žádní ufouni a nadpřirozeno, ale po dobu celého filmu cítíte jakýsi nádech hororové atmosféry. Jediný, co mi moc nesedlo byl casting a to hlavně v případě hlavního představitele, kterýmu jsem fakt nedržel palce, ale jinak musím dát hodně přes 80%. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Pálíte-li si dobré bydlo, je dost dobře možné, že vám při požáru vypadne ze skříně kostlivec. Deštěm zmáčený španělský thriller s výbornou gradací a zase jednou povedeným a opravdu nečekaným, nikoliv však hloupým, twistem v závěru. Jasné čtyři a neodpustím si drobnou spoileroidní poznámku stran vkusu a charakteru hlavního hrdiny. Mít doma bohatou, sebevědomou, inteligentní, vtipnou a krásnou mrchu a pálit mosty s labilní studentkou? Na to je třeba hodně málo testosteronu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Po Contratiempo ďalšia španielska detektívna pecka. Kto má rád mysteriózno, dejové zvraty a prekvapeni, ten si kompletne zgustne. Hoci niektoré situácie nemusia dávať celkom logický zmysel, ten koniec stojí za všetko. Ide o excelentný thriller, ktorý v závere ponechá otvorené ústa. Viac sa k tomu nedá povedať bez odhalenia podstatného. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Propracovaný příběh, kde každá byť chaoticky zobrazená scéna dává indicii k rozluštění hádánky. Duchařina napříč filmem, avšak nevěřte na duchy, ale na pomstu. Pohrává si s divákovou myslí mistrný režisér, španělská atmosféra noir detektivky se stupňujícím se napětím. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Po všech směrech průměrná, spíše televizní detektivka, kde nechybí šokující, ale nepříliš logické rozuzlení. Naštěstí má film docela slušnou atmosféru a příliš nenudí. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Kvalitní, náladový stylový thriller ze Španělska. Loni Indové zfilmovali remake se stejným názvem a pěknými Bollywoodskými písněmi. Moc mě to nepřesvědčilo, ale pokud nemáte nic lepšího na práci je to ok. Zkuste vypnout mozek a budete mít lepší zábavu. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Ještě před zápletkovou atrakcí jsem byla nucena čelit nechtěnému veselí nad snahou o strohou profesionální autenticitu policejních složek, která ve vyhrocených okamžicích dokázala výkony vesměs nesympatických postav vybičovat až k uměleckým hodnotám policejní rekonstrukce na služebním videu. Fakt, že jsem na konci mírně zvedla obočí, se tak stává výraznou polehčující okolností v konečném verdiktu, který nemá odvolání. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem fakt nečekal a kdo jo, tak ten dělá machra. Skvěle zamotaný detektivní příběh s dobře zvolenými herci odehrávající se skoro celou dobu v jedné španělské márnici. Navíc když se tam občas mihne Aura Garrido, která je neskutečně sexy, tak si není nač stěžovat. Opravdu velmi povedený film, který nemá daleko do maximálního hodnocení. 80% ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5...Španieli sú pre mňa jasnou jednotkou, čo sa týka "filmového napätia". El Cuerpo je ďalším podareným dielkom, hoci také pecky ako Mientras Duermes alebo Ojos de Julia ostávajú neprekonané. Pozeranie filmu a odokrývanie ďalších záhadných odkazov je skvelé- výborná paranoja, neistota, "čo bude ďalej...". Záverečná pointa je síce prekvapivá, ale zároveň svojou absolútne zbytočnou popisnosťou zabíja celkový dobrý dojem z filmu až natoľko, že čím viac sa človek nad tým začne zamýšlať (čo je samozrejme chyba!:) tak zisťuje, že pozeral vlastne riadnu hovadinu. A celá tá atmosféra a dobrý dojem akosi vymizne. Záver za ** , všetko ostatné za silné ****! ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Režijně to není zdaleka dokonale vychytané, ale u filmu, který je celý podřízen pointě (tedy neustálé chtěné zatajování informací atd.) se s tím tak nějak počítá. Navíc je samotná pointa opravdu hezky vymyšlená, kdo ji odhalí před koncem, tak je přinejmenším jasnovidec :). Jinak je to taková španělská klasika - řemeslně na úrovni, mnoho flashbacků, jednobarevně stylizovaný obraz, neustálý pohyb kamery a Belén Rueda. Příjemná oddychovka. Směrem k českým filmařům by se chtělo říct: kdo z vás to má? ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Scenáristická bomba, kde sa počas sledovania filmu pozastavujete nad mnohým nezmyselnosťami či barličkami, aby to napokon všetko perfektne zapadlo a dávalo zmysel. Španieli ma opať nesklamali. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně to, co mám tolik rád na španělských thrillerech. Nehraje si to na nic vyjímečného, navzdory tomu dokáže udržet zajímavou atmosféru a především pak přijde se zajímavým twistem. A na ten buď skočíte, nebo vás úplně otráví. A já to španělské kinematografii, z již zmíněných důvodů, žeru skoro vždycky. Super cool film na večer. 8/10 ()

Reklama

Reklama