Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po celá staletí čekala na tu správnou chvili, aby se chopila moci nad svým ďábelským královstvím. Jmenuje se Akasha, skutečná matka všech upírů a její čas nadešel. Aaliyah hraje titulní roli ve stylovém upírském příběhu na motivy Upíří kroniky od Anne Riceové. Stuart Townsend, vystupuje jako Lestat, nemrtvý antihrdina, známý z filmové adaptace knihy Interview s upírem. Lestat se tentokrát uchýlí do tmavého světa plného tetování a piercingu. Stává se z něj rocková hvězda a jeho gotická hudba linoucí se z reproduktorů po celém světě přiláká pozornost všemocné Akashy. Spolu by mohli navždy ovládnou svět. Jejich věčné panování může zhatit jen jediná věc: Lestatova posedlost smrtelníkem z masa a kostí (Marguerite Moreau). (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (225)

kingik 

všechny recenze uživatele

Na filmu se asi podepsala tragická smrt zpěvačky Aaliyah, která ovlivnila celkový výsledek a Stuart Townsend v roli upíra Lestata nijak neupoutá divákovu pozornost. Nějaké nápady to má, ale nejsou úplně naplno využity. Režie Michaela Rymera tak trochu tápe a je vidět, že v hororovém žánru není jako doma, a tak se tento horor nemohl stát důstojným pokračováním "Interview s upírem", ale jen řadovým hororem o úpirech, na který se hodně rychle zapomene. 60% ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

O hodně slabší než Interwiev s upírem, ač natočeno podle námětu knih Anne Riceové. Vincent Perez se mi líbil snad jen v Královně Margot, Aaliyah je prkno až to bolí, Stuartu Townsendovi sekne role rockera. Dal bych jen dvě hvězdičky, ale jednu přidávám za soundtrack, ten je opravdu nabouchaný současnou rockovou špičkou. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Kdyby v tom nehrál (v této roli) velmi dobrý Stuart Townsend(jeden z nejlépe zahraných upírů,co jsem viděl!),dal bych ještě mnohem míň *.Film,jako celek,totiž nestojí vůbec za nic.Jako upírský film totální provar,ikdyž musím připustit,že nápad nebyl zas tak špatný,jen byl podle mne špatně ...velmi špatně....zrealizovaný.Ale hudba opravdu docela ujde! ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Co to bylo? Horor? Nebo komedie? Nebo jen úplně blbej film? Jeden upír (Stuart Townsend) už nechce být upírem, ale rockovou hvězdou. Na ty holky letěj, i když ... nazývat Královnu prokletých holkou ? Zároveň na něj taky letí jiná holka, která zas pro změnu chce být upírkou, protože má tetu upírku. Prostě jeden velkej chaos. Jedna hvězdička za Aaliyah (královnu prokletých), tedy spíše jako uznání (v roce 2001 zemřela při leteckém neštěstí) a druhá hvězdička za metalovou hudbu ve filmu... I když .. já vlastně metal rád nemám... tak nic... ()

Mortemiss 

všechny recenze uživatele

Co to mé oči zase jednou pozřely!!!??. Jestli tohle měl být horor, tak jsem jednooký, chlupatý, silně zapáchající a průměrně inteligentní politik, který zasedá v našem bezva parlamentě. Polonahá sexbomba v podání černé dívenky Akashy, která v průběhu filmu nedělá nic jiného, nežli vrtí svým přepychovým zadkem a předvádí stejné kousky, jako Nero (vypalovačka) na svých poddaných. Hlavní postava přitepleného metalického vampajra, byla dosti nestravitelná, až se mi chtělo brečet. To i slizák Patizón má větší sexappeal! Lidská kočka, která ve skrytu duše touží po tomto "muži", taky neměla co nabídnout, Celý tento film bych ohodnotila 1*, protože mě neviděsil, nepobavil, ale spíše mi navodil záchvaty smíchu z toho, že se najde nějaký kokot, který tohle natočí :)) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (17)

  • Natáčení začalo 2. října 2000 v bývalé továrně na sušenky v ulici Albans na předměstí Melbourne. (Dragoni)
  • Královna prokletých je společnou adaptací druhé a třetí knihy ze série Anne Rice The Vampire Chronicles - The Vampire Lestat (1985) a The Queen of the Damned (1988). (NinadeL)
  • Na soundtracku k filmu se podílela taková hudební esa jako například: Marilyn Manson, David Draiman (Disturbed), Chester Bennington (Linkin Park), Wayne Static (Static X) a Jonathan Davis (Korn) který přezpíval některé písně z originálního CD soundtracku do verzí, které zazněly ve filmu. (JaqenHghar)

Související novinky

Interview s Ježíškem

Interview s Ježíškem

10.12.2011

Anne Rice, autorka desetidílné knižní série Vampire Chronicles, podle které vznikly filmy jako Interview s upírem či Královna prokletých, překonala koncem devadesátých let vážné zdravotní potíže,… (více)

Downey Jr. napíše upírské kroniky?

Downey Jr. napíše upírské kroniky?

16.08.2009

Ani se nebudeme pozastavovat nad tím, jak moc jsou díky Stmívání v módě upíři a jak se všechna hollywoodská studia snaží něco vytěžit z této mánie. Universal Pictures nezůstanou pozadu a nasadí těžký… (více)

Witchblade – sakra ostrá holka

Witchblade – sakra ostrá holka

23.07.2008

Série Witchblade patří mezi nejpopulárnější komiksy s ženskými hrdinkami. Ačkoli je pravda, že v centru dění je spíše titulní klenot, který po nasazení mění svou nositelku v chodící mlýnek na maso.… (více)

Reklama

Reklama