Reklama

Reklama

Poprava

  • USA Return to Paradise (více)
Trailer

Obsahy(1)

Lewis, Sheriff a Tony jsou přátelé, kteří společně tráví své prázdniny v Malajsii. Nikdo z nich netuší, jak mnoho tento výlet změní jejich životy. Prázdniny končí a tak Sheriff s Tonym odjíždějí zpět do Ameriky. Lewis se do Malajsie zamiloval a zůstává. Toto rozhodnutí se mu ale stává osudným. Místní policie totiž při hledání ukradeného kola, nachází v domě, kde všichni tři bydleli, větší množství hašiše. Lewis je uvězněn a následně odsouzen k trestu smrti. Po dvou letech se Sheriff a Tony dozvídají krutou pravdu. Teď mají osm dní na to, aby se rozhodli, zda vezmou svou část viny na sebe a zachrání tak život svému kamarádovi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

k212 

všechny recenze uživatele

Tento film mi vyrazil dech, čekala jsem takovou tu limonádičku o tom, jak dostat z vězení neviného a ono se to nekonalo. Poprava sice není pokusem o přiblížení reality Malajského soudního a vězeňského systému (o něm se dovídáme jen okrajově), ale pár naturalistických scén diváka nemine. Tohle dílko je o lidech, o dilematu viny či neviny, o odpovědnosti za své činy a o přijmutí trestu (byť neúnosně vysokého a pro evropana nebo američana naprosto nepochopitelného). Navíc mile překvapí herecká snažící se sestava. Po stránce filmařské film není nijak oslňující, režie je umírněná, střih nenásilný, hudba nenápadná. Děj je přimočarý, má i pár klišoidních momentíků, ale ty tolik nebolí. Ale o tom to přece není, Poprava je emotivní film, který ve vás alespoň něco zanechá. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně 4 hvězdičky. Velice zajímavý snímek s opravdu originálním námětem a skvělou trojicí Vaugh Heche Phoenix. Navíc se ve filmu objevily i tehdá začínající hvězdy jako Vera Farmiga nebo Jada Pinkett Smith. To, že Phoenixe nakonec popraví jsem opravdu nečekal. I po 14 letech od natočení je Poprava kvalitním filmem, který při nejmenším zaujme. 80% ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tento film nám nabízí zajímavou myšlenku, jít sedět do basy a zachránit tak kamarádovi život nebo ho nechat umřít. Hlavní postavy toho filmu se to snaží vyřešit. Co začne jako kamarádská sranda v Malajsii s hromadou hašiše se za pár let promění v noční můru. Jednoho z nich totiž chytí a hrozí mu trest smrti. Vyhnout se mu může leda v případě, že se ostatní vrátí a odsedí si svou část trestu. Není ale jednoduché je přesvědčit, zvlášt Vince Vaughn se cuká. Kouzelná Anne Heche se ho snaží přesvědčit za pomoci svého šarmu. Přesto, že tu Joaquin Phoenix nemá moc prostoru, tak předvádí skvělý výkon. Do této situace by se asi nikdo z nás nechtěl dostat. Je to drsné... "Nejsi sám, Luisi!" ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Perfektně vytvořená mezní situace, která umožňuje bezmála dvě hodiny balancovat mezi základními etickými imperativy. Člověk je zcela vtažen do děje, nemůže se ubránit otázkám: a jak bych se teď zachoval já? Navíc při každém zvratu v postojích všech protagonistů musí uznat: ano, ten člověk jedná logicky, pochopitelně, akceptovatelně. Opravdu zážitek. ()

Karush 

všechny recenze uživatele

Toto je krutá priam neľudská dráma, celý čas ma držala v napätí, ale tento film má svoje neprijateľné a nie moc uveriteľné zvraty, také, čo by sa v skutočnosti určite nie zrovna tak udiali. Téma filmu je v podstate, čo by si urobil pre priateľa respektíve pre niekoho, koho si voľakedy tak nazýval a aký človek si ty v skutočnosti. Nakoľko je to americká produkcia miestami film zlyháva, pohráva sa veľmi s citmi, ale vďaka hereckým výkonom viacerí si to ani veľmi nevšimnú. Zvlášť by som ešte pochválila hudbu a občasnú nečakanú brutalitu napr. dych vyrážajúci záver. Viac pozornosti by si zaslúžila táto dráma, aj napriek svojim chybičkám. Podobný film Takmer bez šance.Jedna životná pravda na záver: Keď sa nám vodí dobre, priatelia nás poznajú; keď sa nám vodí zle, vtedy spoznáme zase my svojich priateľov. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Film je venovaný pamiatke Dannyho Arnolda, ktorý bol jedným z výkonných producentov filmu. Jeho premiéry sa však nedožil. (MikaelSVK)
  • Alternatívnymi názvami filmu boli aj názvy A Long Way to Paradise, All for One či Force Majeure. (MikaelSVK)
  • Tvorcovia filmu nakoniec Malajziu ani vôbec nenavštívili, keďže okrem USA prebiehalo natáčanie v Thajsku, Hongkongu a Macau. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama