Reklama

Reklama

Poprava

  • USA Return to Paradise (více)
Trailer

Obsahy(1)

Lewis, Sheriff a Tony jsou přátelé, kteří společně tráví své prázdniny v Malajsii. Nikdo z nich netuší, jak mnoho tento výlet změní jejich životy. Prázdniny končí a tak Sheriff s Tonym odjíždějí zpět do Ameriky. Lewis se do Malajsie zamiloval a zůstává. Toto rozhodnutí se mu ale stává osudným. Místní policie totiž při hledání ukradeného kola, nachází v domě, kde všichni tři bydleli, větší množství hašiše. Lewis je uvězněn a následně odsouzen k trestu smrti. Po dvou letech se Sheriff a Tony dozvídají krutou pravdu. Teď mají osm dní na to, aby se rozhodli, zda vezmou svou část viny na sebe a zachrání tak život svému kamarádovi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

U filmu jsem prskal vzteky nad tím,jak umí být některé národy pořád sto let za vopicema a debilníma zákonama ničit lidskou důjstojnost.Silný film,ve kterém sem poprvé přežil Joaquina Phoenixe,kterého k smrti nesnáším a poprvé jsem viděl opravdu hrát Vince Vaughna.No a škoda že je Anne Heche lesba :) 80%. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Z pohledu roku 2013 musím uznat, že je to velmi povedený thriller a vidět to o pár let dřív, je to jasná čtyřka. Trochu tomu chybělo větší napětí a spád, které se sice dostavilo, ale až ve finální části. Rozhodně jde ale o dost depresivní příběh o tom, kam až může dojít taková klukovina, jako je krádež kola. Možná, kdyby ubrali trochu té romantiky, která se do té situace tak nějak moc nehodila v té míře jak jsme viděli, určitě by to celý příběh o level zvedlo. Co jsem ale ocenila, byly sice krátké, ale působivé momenty s Joaquinem Phonixem, kde jsem pochopila, proč byl vybrán do pozdější role Johnyho Cashe. Rozhodně není jednoduché ocitnout se v takové situaci, jako byl Sheriff s Tonym, kteří se museli postavit čelem před nesmírně těžkou volbu a byli nucenii zapojit nejen svoje charakterové vlastnosti, ale i svědomí. "Žádná vina není zapomenuta, když o ní ví svědomí." ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Tři mladíci si užívají lehkovážných chvilek na prázdninách v Malajsii. Drogy, ženy, alkohol - prostě správná dovolená. Na konci tohoto období se rozloučí. Dva jedou zpátky do New Yorku, ale ten poslední už nikam neodjede. Zatkne ho policie a je souzen jako pašerák, takže mu hrozí poprava. Pouze v případě, že by se zbylí dva vrátili a uznali vinu, tak si každý odsedí ''pouze'' tři roky. Vrátili by jste se ? Strašlivě silné morální dilema, které vám nenechá vydechnout. Silný film o svědomí, přátelství a lásce. Vynikající Joaquin Phoenix a tíživé finále. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Ještě že to dopadlo, jak to dopadlo, protože kdyby to dopadlo, jak jsem se obával, že to dopadne, byla by to děsná srágora. Takhle ale vznikl film, který není bůhví jakým zázrakem, nicméně se docela povedl a po herecké stránce je hodně na výši. Sem tam nějaké to morální dilema si někteří diváci v sobě možná budou řešit, ale s úlevným pocitem, že jsou v pohodě doma, takže vlastně zcela bezpředmětně. ()

st.verka 

všechny recenze uživatele

Tři mladí kluci ze svobodného světa tvrdě narazili v zemi, která je krásná, ale i nebezpečně a pro nás i nepochopitelně tvrdá. Při potírání drog nemají slitování a můžeme se jen dohadovat, jesti je to dobře a tresty přiměřené. Obdivuji statečnost Sheriffa, který se dobrovolně vrátil a přihlásil k odpovědnosti, i když ta jeho riskantní oběť byla nakonec zbytečná. Ale jak sám řekl - horší než vězení by bylo špatné svědomí, kdy by se Lewisově sestře nemohl podívat do očí. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Alternatívnymi názvami filmu boli aj názvy A Long Way to Paradise, All for One či Force Majeure. (MikaelSVK)
  • Film je venovaný pamiatke Dannyho Arnolda, ktorý bol jedným z výkonných producentov filmu. Jeho premiéry sa však nedožil. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama