Reklama

Reklama

Přepadení ve vzduchu

Trailer

Obsahy(1)

John Cutter je bývalý příslušník protiteroristické jednotky, který provádí školení leteckého personálu pro případ únosu letadla. Po tragické události, kdy nedokázal zabránit vraždě vlastní manželky, odešel ze služby a nyní po dlouhém váhání přijal nabídku svého přítele Slye Delvecchia, aby nastoupil na pozici šéfa bezpečnosti u velké letecké společnosti. Na své jmenování odlétá do Los Angeles stejným letadlem, kterým je bez vědomí pasažérů přepravován v doprovodu dvou agentů FBI chladnokrevný zločinec Charles Rane. Ten má na palubě několik kompliců, kteří ho krátce po startu osvobodí a letadlo unesou. Cutter, který je v době přepadení na toaletě, unikne pozornosti teroristů a podaří se mu upozornit policii. Vzápětí zneškodní jednoho z únosců a vypustí palivo, čímž teroristy přinutí k přistání na nejbližším letišti. To je však pouhý začátek dramatického střetnutí mezi osamělým Cutterem a nelítostnými teroristy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Řadový akční film, jež na bojové pole akce přináší minimum nových bojových technik a sám padne dříve než se zkutečně začne bojovat. K devízám patří tak hlavně pan záporák, takového slizouna na první pohled, toho nesehnali ani do mnohem lepších akčních či jakých koliv jiných filmů. Ten byl opravdu tak slizkej, že mi až slintala vlastní obrazovka. Ale Wesley Blade, tak toporné akční představení nelze očekávat ani od 70tiletého hereckého veterána jež více než na svoje kopy a údery vsází na pevní a stabilní chodítko. Na rozjezd akční kariéry pana Snipese to dejme tomu ujde, když se rozjíždíte v zimně autem, taky to občas nejprv "škitne" než naskočí. Celkově je to nezajímavé, nepříliš akční, místy nelogické až podivné a po všech filmových i nefilmových stránkách slabé. Takže povinnou výbavou pro sledování tohoto filmu nechť se stane polštářek a budík, to abyste neprošvihly závěrečné titulky. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Pitomý scénář plný pokusů o hlášky (Kdo tady velí? Já. Bum prask.. Kdo tady velí? Vy) je učebnicovým příkladem vykradačství populárních hitů (zde Smrtonosná past). Režie zcela tuctová, s ničím novým přicházející, prostě rutinní záležitost bezvýznamné loutky v rukou producentů a studia. Jen to obsazení je dobré. Snipes byl v té době plné síle a Bruce Payne je padouch jedna báseň. Celkově se jedná o nudnější akční kousek z dávných dob svého žánru. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

John Cutter (Wesley Snipes) po smrti své manželky opustil své zaměstnání agenta, a v poslední době jen přicmrndává kde může (protiteroristické školení, a tak). A tak když mu jeho kámoš Sly Delvecchio (Tom Sizemore) může dohodit práci v L.A., Cutter přijímá - aspoň přijde na nové myšlenky. Ale stejný let jako Cutter si vyberou agenti FBI pro převoz nebezpečného vězně, Charlese Raneho (Bruce Payne). Ten a jeho lidi si nenechají ujít poslední příležitost, jak svého šéfa osvobodit - ať to stojí co to stojí. A proti nim stojí jediný muž - John Cutter... Což o to, film to není úplně špatný, ale to by o pár let později nesměl být natočen film téměř na stejné brdo, jen o několik (desítek) tříd zábavnější, Con Air. Takhle jsem jen čekal, kdy a koho Wesley Snipes odkrágluje dřív a koho pozdějš. Sice se to Kevin Hooks snažil trochu zamotat (a film tak prodloužit) absolutně zbytečnou scénou na pouti, ale i to šlo nějak přečkat. Co ale musím pochválit je výborný záporák, Bruce Payne! ()

Vont 

všechny recenze uživatele

Akční devadesátkový snímek, který vás zanese spolu s hlavními postavami rovnou na palubu letadla. Musím říct, že Wesley Snipes je pro mě v tomto filmu výborným a charismatickým představitelem hlavního kladného hrdiny, který svoji práci lektora proti únosu letadel velmi rychle zužitkuje. Film má dobrý spád a během 84 minut navštívíme letadlo, letiště, lunapark. Pro mě, jako fanouška letadlových filmů rozhodně dobrá klasika. 80% ()

sud 

všechny recenze uživatele

Poměrně dobrý a v dnešní době stále přijatelný akčňák. Sympatické béčko, které sice na počátku devadesátých, ale natočeno ve stylu osmdesátých let. Spoustu přestřelek, honiček, hlášek, nechybí ani neohrožený hlavní hrdina, odporný záporák, krásná (i když zlá) dívka a spoustu dalších stylových atribut. No, je pravda že někteří herci jsou toporní (prostě béčkaři), o uvěřitelnosti by se dalo diskutovat, ale k flmům jako je tento a k podobným přistupuji tak trochu nostalgicky. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Prvý návrh scenára počítal s tým, že príbeh sa bude odohrávať v noci. Aby sa ušetrilo, natáčanie prebiehalo radšej počas dňa. (m.a.t.o.)
  • Německá verze filmu byla sestříhána tak, aby získala rating 16. (Cheeker)
  • V televizní verzi jsou některé scény navíc. (Cheeker)

Reklama

Reklama