Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jménem "všech utlačovaných brouků světa" se vynalézavý mravenec Flik rozhodne najmout "brouky válečníky", aby ochránil své mraveniště před hordou příživnických kobylek, které vede zlý Hopper. Když však vyjde najevo, že Flikova jednotka je jen partou ušmudlaných a neschopných cirkusáků, změní se příběh v komické dobrodružství plné "hrdinů proti své vůli"! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (301)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Kdysi to byl snímek, na kterém jsem byl dokonce jako malý v kině. A dodnes si s ním spojuju velmi příjemný zážitek. Příběh jde ze začátku po takových klasických kolejích - hrdina, který se něčím liší a ostatní ho pro jeho odlišnost nedokážou přijmout. Něco se zvrtne a tento stejný hrdina bude muset dokázat, že není jen tím outsiderem, za kterého ho všichni mají. Co velmi uznávám, je záporák - jeho motiv má hlavu a patu. Zbytek je zábavný, povedeně vtipný a hravý, co se prací s miniaturním světem a jeho fungování týče. Samozřejmě, není to geniální dílo z pozdějších let Pixaru, ale na snímek ze sklonku devadesátek nestárnoucí, animovaná klasika, které by měl každý fanoušek hmyzího světa dát šanci. 85% ()

Yeosol 

všechny recenze uživatele

Moucha na Frencise: ŘEKNI TADY NAŠEMU KÁMOŠOVI BIVOJOVI, COS NÁM ŘEKLA V CIRKUSE, pár vteřin na to přijde dokonalý, leč drtivý a ohlušující přílet BIVOJE, obří mouchy. Frencis ztratí klackovitého Slima mezi větvemi stromu: TADY JSEM FRENCI, TADY, TEN JEDINÝ KLACÍK, CO MÁ OČI. V městské hospůdce broukovitý vrchní promluví do davu štamgastů: KDO SI OBJEDNAL TU KAKAMÍSU? Následuje dokonalý a přesný přílet hejna malých much na mísu hovínek. To jsou pouze tři perfektní vtipné scény, ale nejsou zdaleka poslední ani jediné v celém filmu. Je jich tam spousta. Tak usadit a koukat 8-D Tohle patří mezi povinnost každého fanouška animáků. ()

Reklama

Sawy 

všechny recenze uživatele

Pixar prostě umí.Život brouka je sice o něco dětštější a méně dokonalý než pozdější klenoty tohoto studia,ale přesto se jedná o řádně promakaný animák s pestrým a krásně vykresleným světem hmyzu a perfektní animací.Mezi pixarovkami sice slabší kousek,ale celkově mezi animáky pořád hodně vysoko. 85 % ()

numi 

všechny recenze uživatele

Pravý a nefalšovaný rodinný film se vším, co k tomu patří. Někdy se od podlahy zasmějete, jindy na té podlaze raději zůstanete. Příběh je sice tuctovka na každodenní použití, ale to u rodinných komedií opravdu není důležité. Kvalitní animace se zase od Pixaru očekává, takže jediným důležitým kritériem je opravdu ona zábavnost, a ta je na solidní úrovni. Nudou se člověk prostě neukouše. Exisuje spousta lepších animáků, ale také spousta horších. A Život brouka výrazněji nevybočuje ani na jednu stranu. [prosinec 2007] ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Nech brouka žít!......... Ocenění: Oscar 1998 - nominace: hudba (muzikál/komedie) Zlaté glóby - nominace: hudba BAFTA - nominace: vizuální efekty Blockbuster Entertainment Awards - animovaný rodinný film Broadcast Film Critics Association Awards - animovaný film (společně s filmem Princ egyptský) Grammy Awards - intrumentální kompozice pro film, televizi nebo jiné vizuální médium Kansas City Film Critics Circle Awards - animovaný film Satellite Awards - animovaný nebo kombinovaný film........ Scénář : John Lasseter, Andrew Stanton a Joe Ranft. Kamera : Sharon Calahan. CITÁT - Héj, nejsem přece hmyz bez srdce......... ()

Galerie (72)

Zajímavosti (35)

  • V "domácí edici" filmu bylo na výběr z pěti obalů (Hopper, Flick, Dot, Francis a Heimlich). (D3VIL)

Reklama

Reklama