Reklama

Reklama

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku

  • USA Home Alone 2: Lost in New York (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsou Vánoce a rodina McCallisterů se chystá na Floridu i se strejdou Frankem a jeho rodinou. Ráno zaspí, nastane zmatek, ale na letiště odjedou všichni. Přes letištní halu musejí běžet, aby letadlo stihli, a tak se stane, že Kevin nastoupí do jiného letadla než ostatní. Kevin až v New Yorku zjistí, kde je, a rozhodne se, že si užije i bez rodiny. Ubytuje se v luxusním hotelu, jelikož má u sebe otcovu tašku s penězi i s kreditní kartou a v recepci oznámí, že otec Peter dorazí později... Kevinovi rodiče Kate s Peterem už ale zjistí, že s nimi Kevin nepřiletěl, a jdou na policii žádat o pomoc. Tam Peter navíc zjistí, že jeho peněženku i kreditní kartou má Kevin. Pomocí kreditní karty mohou Kevina vystopovat – policie rozešle číslo kreditní karty jako hledané. Kevin se mezitím v New Yorku rozhodl navštívit hračkářství pana Duncana, který je velmi hodný a výtěžek z vánočního prodeje hraček chce věnovat na konto dětské nemocnice. Kevin je Duncanovým hračkářstvím nadšen a pan Duncan mu dá dvě hrdličky ze svého vánočního stromku. Jenže jeho hračkářství chtějí vyloupit lupiči, právě ti, s nimiž se Kevin setkal o loňských Vánocích. Když se s nimi setká, uteče do hotelu. Tam na něj už čeká vrátný, jelikož přišla výzva ohledně kreditní karty Petera McCallistera a Kevin musí z hotelu utéct zadním vchodem. Tam ale na něj čekají lupiči... Kevin uteče, zkusí navštívit strejdu, ale ten není doma a navíc se jeho dům přestavuje. Kevin skončí v nočním parku, kde ho vyděsí paní, která tam chodí krmit holuby. Nakonec se s paní ale spřátelí a rozhodne se zabránit lupičům ve vykradení hračkářství... (TV Prima)

(více)

Recenze (728)

ZAUME 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Home Alone sice nemůže v žádném případě konkurovat geniální a originální jedničce, ale podívaná je to dobrá a člověk se v žádném případě nenudí. ()

MaxQ69 

všechny recenze uživatele

__Filmové chyby:__ |×××| Kevin hodí první cihlu po Marvinovi. Než ho ale trefí, má Marvin na obličeji už velkou modřinu. × Kevin rozbije výlohu a spustí se alarm. Po pár vteřinách ale přestane houkat. |×××| Cihla, která spadne z několika desítek metrů se za normálních okolností rozbije na kusy. Ale cihla, co hodil Kevin, se pouze trochu odrazila od země. |×××| V prvním díle Sám doma Kevin říká prodavačce v místím obchodu, že mu je 8 let. Děj Sám doma 2 se odehrává přesně o rok později, ve filmu je ale řečeno, že už je mu deset. ()

TheMe 

všechny recenze uživatele

Já mám Kevina moc rád, což jsem ostatně napsal u jedničky, ale tohle mi nějak moc nesedlo. Možná jsou dvě hvězdy až příliš kritické a časem změním na tři, ale pro mě u tohoto filmu platí, že originál je jen jeden. ()

mullpavel 

všechny recenze uživatele

Ano, kopie jedničky, ale proč ne? Některé scény mě ve dvojce pobavily ještě více než v jedničce. Ještě, že existují Vánoce a s nimi Sám doma... ()

Mathyen 

všechny recenze uživatele

s jedničkou nejlepší vánoční filmy... popelka se může jít klouzat na saních z kopečku. Kevin je jen jeden, ale ve dvou filmech a to je paráda... Pesci+Stern jsou nejpovedenější zlodějíčci filmové historie... I love NY 9/10 ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Tentokrát je Kevin na cizí půdě a i přesto dokáže najít svůj hrad (strýcův dům), který dokáže ubránit. I když druhé díly bývají zpravidla horší než první, tady to neplatí. Výborná vánoční oddychovka nabušená vtipem. =) ()

KeanuTheBest 

všechny recenze uživatele

Taky naprosto bezkonkurenční film, stejně jak jedička, i když dvojka mě možná i po letech dokáže rozesmát víc....hlášky jako ,,Posílám ti cihlu spratku" nebo ,,Harry ty ses polil kolínskou? Ne, provaz je namočenej do petroleje..Proč by někdo namáčel provaz do petroleje? " :D No prostě naprosto nejlepší komdie společně s jedničkou, neomrzí se mi nikdy! Škoda, že dnes se jiř nic takového nenatočí. Nejlepší herec je pro mě jednoznačně Daniel Stern. Márv jede!!!!! ()

chinano 

všechny recenze uživatele

Tohle je možná nejokázalejší sebevykrádání. Jasně, je to v New Yorku, ale ty scény jsou prakticky okopírované - to je sice částečně záměr, což to do jisté míry omlouvá, ale.. když si přidáte hromadu nelogičností, to jak nereálně velký je Kevin zmetek a jak se pak napraví... A ty jeho moralistické řeči - zkrátka to vše působí nepřorozeně. Zachraňují to snad je dobré herecké výkony od všech a zajímavých je také těch pár minut věnovaných Dvojčatům, které by asi většina američanů dnes nejraději vystřihla. ()

R.I.S.A 

všechny recenze uživatele

Nádhera :) Nato se nechá dívat pořád pořád pořád dokola dokolečka i s prvním dílem. Márv to zabíjí jak sviň. Sme dlouhoprsťáci :D ()

easer07 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí druhého dílu populárního ,,Sám doma'' jsem zjistil, že dvojka by se od jedničky měla hodně učit. Už to opravdu není ono, byl to dobrý nápad, ale jak zde zmínil goureylla, těží z popularity prvního dílu. Takže, né, že by to bylo až zas tak nemožný, ale už to byla docela i nuda. ()

yurnero 

všechny recenze uživatele

Ono je to vlastně prašť jako uhoď, téměř ve všem stejné, jako první díl, pomineme-li nové prostředí a technicky dokonalejší pasti staršího puberťáka. ()

TonoM 

všechny recenze uživatele

Dalo se čekat, že po takovém trháku Columbus pojede dál a natočí dvojku, dalo se čekat, že taková latka prostě nemůže být dorovnána nebo snad překonána. Ale opět to splní účel, plno kvalitních momentů a vtipů. 75% ()

imaginer21 

všechny recenze uživatele

Tvůrci vsadili na stejnou kostru příběhu i se všemi maličkostmi, které se osvědčily v jedničce, a udělali setsakramentsky dobře. Samozřejmě už v tom není to kouzlo originálu a stežejní body se často kopírují, ale reálie New Yorku (hlavně hotelu), charizma herců (Stern v roli Marva je prostě boží) to táhnou na vysokou laťku. Škoda jen toho, že v závěrečných "pastičkách" to už tvůrci fakt přepískli (elektrický prout? wtf?) a děti, kterým měl být film určen, můžou nabýt dojmu, že to jde praktikovat i s nepříjemnou sousedkou odvedle. Williamsova hudba je ale opět skvost (hlavně s výběrem písní k tomu). Geniálně se hodí na první svátek vánoční... ()

Reklama

Reklama