Reklama

Reklama

Mrs. Doubtfire - Táta v sukni

  • Česko Táta v sukni (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Skvělý imitátor hlasů Daniel Hillard se nepohodne se svým šéfem kvůli tomu, že nechce ve vyprávění propagovat kouření. Dostává za to okamžitou výpověď. Daniel je ale v zásadě veselý člověk, který si dlouho z ničeho hlavu neláme. A tak hned vzápětí uspořádá doma obrovský narozeninový mejdan pro syna Chrise, kterému je právě dvanáct let. To se ovšem nelíbí jeho manželce Mirandě, která dělá skvělou kariéru a představa, že po práci bude doma hodiny uklízet po dětech, se jí vůbec nezamlouvá. Ostatně má pocit, že jejich manželství už delší dobu nefunguje, a žádá Daniela o rozvod. Protože právě přišel o práci a nemá vlastní byt, zdá se, že se bude moci s dětmi vídat jen jednou týdně, což ho velice bolí. Své děti totiž nadevše miluje. Daniel si najde byt a později i práci, i když zdaleka neodpovídající jeho schopnostem. Je pod dozorem protivné sociální pracovnice a děti nadále vídá jen jednou týdně. A pak zjistí, že si Miranda dala inzerát na pomocnici v domácnosti. Vždy krajně vynalézavý Daniel vše zařídí tak, aby se jako jediná přijatelná adeptka jevila ta, kterou se rozhodne hrát... S pomocí bratra maskéra a jeho přítele se z něj brzy stane roztomilá starší paní. Miranda je spokojená a zdá se, že i děti si na paní Doubtfireovou zvykají, dokonce i starší dcera Lydie, která jí zpočátku nebyla příliš nakloněná. Miranda se mezitím v práci setká se svým bývalým přítelem Stuem Dunmeyerem, který se o ni začne ucházet. Daniel – paní Doubtfireová – vše sleduje s tichým vztekem, ale kromě občasných kousavých poznámek na krasavcovu adresu nemůže nic dělat. Přes počáteční potíže s vařením se do chodu domácnosti skvěle zapojí a všichni jsou spokojení. Pak se ale jednoho dne stane strašlivá věc: Chris přistihne paní Doubtfireovou, jak na záchodě močí jako muž. Děti jsou zděšené, chtějí volat policii, Daniel musí rychle zasáhnout a vše vysvětlit. Tedy jen dvěma starším, nejmenší Natie by to asi jen těžko pochopila. Vysvětluje dětem, že se převléká jen proto, aby jim mohl být denně nablízku. Mezitím si ho v práci při jedné improvizované scénce všimne generální ředitel televize, kde pracuje jako balič, a vytuší v něm obrovský talent. Pozve ho proto na večeři do luxusního podniku Bridges, kde mají dojednat podrobnosti. Na stejný den tam ale rezervoval stůl i Stu, protože Miranda má ten den narozeniny. Na večeři mají jít nejen všechny děti, ale také paní Doubtfireová. Daniel je na rozpacích: schůzka s ředitelem pro něj znamená novou budoucnost, na druhé straně je ale rodina a děti. Jak tuhle zapeklitou situaci vyřeší? (TV Prima)

(více)

Recenze (414)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jeden z vrcholov rodinných komédií, a určite vrchol tvorby Chisa Columbusa. Ono to zas až tak komédia nie je, má to v sebe aj dosť šedých a čienych odtieňov života. Niekolko momentov a scén má potenciál sa dostať do zlatého fondu komédie. Potešil ma záver, ktoý z nikoho nerobí kladného alebo záporného hrdinu, ani z chudáka Brosnana. Takmer sa chce povedať, ako zo života, kde záleží na komunikácii a empatii voči potrebám druhých. A to sme v americkej hyper komercii. ()

stilgar1 

všechny recenze uživatele

V dětství jsem tenhle film viděl několikrát a musím říct, že jde o nejlepší rodinnou komedii s R. Williamsem v hlavní roli. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

S odstupem času to není takové terno, jak mi to připadalo za mých mladých let, ale pořád je to velice slušná komedie. Skvělý Robin Williams dabovaný skvělým Viktorem Preissem, jen je škoda té přemíry patosu ("prosím Vás, neberte mi mé děti, nemůžu bez nich být ani den" apod.)... 80% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Další repríza po 20 letech, která potěšila a po dlouhé době převleková komedie, která mě opravdu bavila. Svižně ubíhající, zábavná i když až po strop narvaná klasickými klišé. Neskutečně vygradované situace (návštěva sociální pracovnice, restaurace), výtečné gagy, skvělé hlášky , zábavné dialogy, to vše hustě prokládáno emocemi. A všecho to spolu klape a funguje na výbornou. Hlavním kladem je ovšem Robin Williams ve své životní roli. Herecký koncert při kterém srší skvělými hláškami, udržuje pozornost propracovanými detaily a zejména, když se promění v paní Doubtfireovou, rozehrává neskutečné věci. Myslím, že tahle dáma strčí do kapsy i Tootsie. ()

FrodoF 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nadprůměrná a občas docela dost vtipná žánrovka (a to já tenhle žánr rodiné komedie vůbec nemam rád). Některé scény (jako ta v restauraci) mi přišli přehnané, předvídatelné a nepříliš vtipné. Tenhle žánr prostě nemusím, stejně jako nemusím pitvořícího se Robina Williamse, ale jako paní Doubtfire byl dobrý. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se mi líbil když jsem byl malý. Robin v nejlepších letech své herecké kariéry. ,,Ona je on, on je ona!" :) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Dnes již klasická komedie čerpající ze starší Tootsie, kterou však Mrs. Doubtfire alespoň u mě jasně překonává. Filmu hlavně vévodí perfektní Robin Williams, který se na chvíli nezastaví. A hlavně na konci se musel zapotit. Skvělá a chytrá zábava pro celou rodinu. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Chris Columbus je můj oblíbený režisér. Jeho kousky jako: Sám doma 1,2, Harry Potter 1,2, Andrew - člen naší rodiny, ty všechny mě okouzlily a Táta v sukni není výjimkou. Velice příjemná podívaná, která si i přes malé drobnosti zaslouží maximum hvězdiček. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Táta v sukni je nadčasová klasika na poli rodinných komedií, která je především hereckým koncertem Robina Williamse, které zde dokázal, že je mnohotvárným hercem a komikem s velkým K. Zapalující se poprsí, balamutění kurátorky, tanec s vysavačem, návštěva bazénu či večer v restauraci - tyto, ale i jiné scény mě dokáží vždy pobavit. Vedle toho musím rovněž pochválit práci maskérů, kteří si zcela po právu odnesli sošku Oscara. Ve výsledku tak jde o neuvěřitelně pohodový film s originálním námětem, skvělým hereckým obsazením a nejednou nezapomenutelnou scénou, který mj. poukazuje na to, jak moc je rodina důležitá a nenahraditelná. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Po každém dalším a novém zhlédnutí se mi film líbí stále méně. Kdysi bych dal tři hvězdy, ale nyní... Prostě toho cukrkandlu je tam na mne moc, a vlastně i to celkové morální vyznění mi velmi vadí. Protože postava Robina Williamse je skutečně spíše záporná, a vlastně na postavě Pierce Brosnana těžko hledat větší negativa. Celé to stojí a padá s Williamsovým převlekem, jenže ono to chce častěji víc než pár skečů, a pokud jde o tyhle převlékací komedie, tak snad jedině s výjimkou Tootsie, jež je spíše jistou sociologicko-pracovní kritikou poměrů v hollywoodském průmyslu, mi tyhle filmy leda tak lezou na nervy. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Robin Williams byl svého času pan herec a tento film stojí především na jeho skvělém hereckém výkonu a hromadě vtipných situací / hlášek, které vypustila jeho postava (no vlastně postavy, jenž zde ztvárnil). Sally Field byla okouzlující a Pierce Brosnan správný slizoun. Příběh plný důvtipu je vhodný na odreagování a vůbec nevadí, že už jste Tátu v sukni viděli několikrát. Dokáže vždy pobavit a zvednout náladu. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

No mě to teda dvakrát srandovni nepřišlo i když se snaží film hrát na city a zábavu tak prostě ne. Sukni nech příště doma. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Velmi komediální Robin Williams. Byl jsem překvapen, celkem dobrá komedie na zpříjemnění nedělního odpoledne. Životní role R. Williamsa, který se dokázal úplně dokonale převlékat za ženu a dokonce uměl i tancovat s vysavačem :-). ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Mrs. Doubtfire aneb Robin Williams v roli nejlepší babči na světě. Kam až je schopen zajít otec, aby mohl strávit více času se svými dětmi? No jednoduše, tam kam bude muset. Komedie, která začíná rozvodem a donutí milujícího otce si navléct podprsenku a masku, aby uklízel "svůj" dům a staral se o děti. Táta v sukni prostě nemá chybu a některé hlášky nejsou staré doteď. Rozhodně doporučuji! Samozřejmě beru v potaz, to že už to každý viděl, a ti kdo ne ať to urychleně napraví, protože Williams je tu prostě k sežrání! A vidět "Bonda" jako outsidera, to se taky jen tak nevidí. (85 %) ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Výtečný scénář a excelentní Robin Williams. Právě tyto ingredience dělají z tohoto snímku instantní klasiku, na níž se mohu dívat pořád dokola. „Sink the sub. Hide the weasel. Park the porpoise. A bit of the old Humpty Dumpty, Little Jack Horny, the Horizontal Mambo, hmm? The Bone Dancer, Rumpleforeskin, Baloney Bop, a bit of the old Cunning Linguistics?“ ()

Související novinky

Vrátí se Táta v sukni?

Vrátí se Táta v sukni?

18.04.2014

Ještě jsme ani neviděli Blbý a blbější 2 a už se začíná rýsovat další pokračování devadesátkové komediální klasiky. Tentokrát jde o one man show Robina Williamse Mrs. Doubtfire - Táta v sukni, která… (více)

Alfieho Ptáci po bayovsku?

Alfieho Ptáci po bayovsku?

19.10.2006

Šílená představa, řekl by si běžný divák, na jehož názor stejně vysoce postaveni mužové filmařského průmyslu moc nedají. Jenže když je hlavní role v takovém projektu nabídnuta australské krásce Naomi… (více)

Reklama

Reklama