Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Art Jeffries (Bruce Willis) - agent FBI, byl nespravedlivě převeden na jinou práci, při níž se dostal do konfliktu s mocnou Národní bezpečností agenturou. Důvodem je devítiletý chlapec Simon geniální autista, kterého měl chránit. Dešifroval totiž přísně tajný kód Mercury, zřízení pro práci amerických zpravodajských služeb a fanatický šéf projektu Nick Kudrow (Alec Baldwin) je odhodlán zbavit se nejen malého luštitele, ale i všech nepohodlných svědků události. Art se Simonem se proto musí skrývat a v souboji se všemocnou mašinérií riskovat vše. Jeho jedinou nadějí v souboji s časem je Simonův výjimečný matematický talent, pomoc bývalého parťáka a sympatie dívky, kterou dvojice uprchlíků náhodou potkala. (Bonton Home Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Art zažil stresující situaci v akci a vybouchl, díky tomu byl sesazen a dělá pro FBI jen odposlouchávání, náhle je však povolán pro nalezení malého Simona. Simon je autista, který má rád hlavolamy a jeho dětský mozek dokáže rozšifrovat kódovací šifru Mercury, která má být nejlepší ochranou na světě pro všechny agenty. Art musí Simona pochopit a myslet jako on, musí se stát jeho přítelem. Výborný thriller s kouskem citu. Miko Hughes jako autista výborný ve své roli. ()

baxiii 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis, jako můj oblíbenec mě opravdu mírně zklamal a Harold Becker, už né jako můj oblíbenec, taky. Na začátku sem byla opravdu napjatá a čekala jak se to vyvine, jenže v dalším průběhu filmu už ani pořádně nevím co se dělo. Nejspíš mi to nepřišlo moc zajímavé a uchvacující, jak bych od filmu na takovéto téma čekala. Opravdu škoda. Mé hodnocení jednoznačně zachránil Miko Hughes. ()

Reklama

lekr 

všechny recenze uživatele

I když tenhle film je jenom horší průměr tak se mu přece jen musí přiznat že má docela originální námět. Bohužel to je tak všechno, jelikož herecké výkony jsou i přes ten dobrý ústřední tandem Willis - Baldwin k ničemu. Hold co se dá dělat. Další nepovedený film, i když na druhou stranu když nad tím člověk moc nepřemýšlí a vezme to jako oddychovku tak mu to zas tak hrozný nepřijde. Na druhý pohled už to je ale mnohem horší. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

dosť zlý film - zmätená a slabá akcia, úplne nemastný neslaný scenár, kopec chýb, nezáživný charakter willisovej postavy a totálne tlačenie na city . . . dve hviezdičky pre peknú kim dickens (aj keď majúcu úplne nepochopiteľne odfláknutú rolu), slizouna storemara a jeho cameo, v ktorom ho willis vyhodí z vlaku a samotného willisa, môjho dlhodobého favorita . . . ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Zdejší hodnocení poměrně přesně odpovídá tomu mému - slabší tři hvězdy blížící se dvěma. Film se snaží hrát hodně na divákovy city a jekot mladého kluka je vskutku nervydrásající. Je fakt, že Willis, Baldwin i mladý Hughes hrají, co jim síly stačí, přesto pokud bych si musel vybrat willisovku s dítětem, sáhnu raději po Šestém smyslu. Zvláštní je, že Willis má opravdu tendenci často hrát traumatizované policisty. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (17)

  • Miko Hughes získal za roli Simona Lynche cenu Young Artist v kategorii nejlepší výkon v celovečerním filmu pro mladého herce. (Terva)
  • Ačkoliv je v titulcích uveden John Barry jako autor hudby, byly jeho skladby z větší části nahrazeny hudbou Cartera Burwella, protože producenti nebyli s Barryho prací spokojeni. Ovšem na soundtracku je pouze hudba Johna Barryho. (Locksley)
  • Alec Baldwin sa v tomto filme objavil na základe zmluvného záväzku voči Universal Pictures. Už predtým z ich projektu vycúval a aby sa vyhol žalobe, musel zobrať film, ktorý mu ponúknu. Bol to tento. (Arsenal83)

Reklama

Reklama