Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdinou smutné komedie je Jack Powell, který se narodil jako zcela zdravé a vyvinuté dítě v desátém týdnu těhotenství. Lékaři zjistí, že chlapec trpí vzácnou poruchou, která způsobuje, že se jeho buňky vyvíjejí čtyřikrát rychleji. To znamená, že když je mu deset, vypadá jako čtyřicetiletý muž. Proto ho rodiče ani nepřihlásili do školy a místo toho mu najali soukromého učitele, starého černocha Woodruffa, který si s chlapcem dobře rozumí. Jack by však rád do školy chodil, protože mu jako desetiletému chlapci chybí kamarádi. A časem se mu společně s Woodruffem opravdu podaří rodiče přesvědčit. Zpočátku to ovšem vypadá, že se potvrdí matčiny obavy. Ve třídě se ho všichni straní, ale postupně si získá spolužáky, když jim pomůže vyhrát zápas v košíkové. Jack si stále bolestněji uvědomuje, že zatímco jeho spolužáci se chystají vykročit do života, on má před sebou jen stáří a smrt. A když krátce nato dostane srdeční slabost, rozhodnou rodiče, že Jack zůstane doma. Opět ho učí starý Woodruff, opět nevychází z domu. Ale tentokrát už je to jiné. Venku ho marně čekají kamarádi a prosí jeho matku, aby Jacka pustila ven a do školy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

claudel 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl možná dvakrát či třikrát v minulosti a zanechal ve mně na jedné straně optimistické a na druhé straně skličující pocity. Robin Williams do role Jacka naprosto zapadne, lepšího adepta by Coppola našel. Ale povedl se i výběr vedlejších dětských postav. Zaráží mě nízké hodnocení na čsfd, myslím, že červenou barvu si Jack zcela jistě zaslouží. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Až budu dospělý, doufám, že budu ještě naživu.." Jack rozhodně platí za snímek plný kontrastů, zvláště tradičně naprosto fantastický Robin Williams - Těžko si v této roli představit kohokoliv jiného než tohle malé velké dítě Hollywoodu !! Budiž mu země lehká !! Snad Tom Hanks promine..;) - se jeví jako zázrak, byť mu tvůrci jeho práci těmi hroznými dialogy vůbec neulehčili, v jednoznačně vůbec nejslabším Coppolově filmu, který vlastně ani pořádně netuší, co chce vlastně divákovi sdělit, což u takového mistra, za jakého režiséra Kmotra či Apokalypsy bezesporu považujeme, prostě nebývalo nikdy zvykem.. Zde zkrátka doplatil na nesmírně špatný skript Jamese DeMonaca, který totiž zkrátka vždy přijde s nějakým velkým skvostným nápadem, aby ho nakonec parádně zprasil.. V důsledku tak vznikl až nečekaně slabý a zkratkovitý biják, který právě dík Williamsovi dokáže hřejivě rozesmát, aby naopak jako drama nezřídka selhal.. ()

Reklama

tsatsiki 

všechny recenze uživatele

Dokonalý dilm, kde se skvěle ukázal Robin Williams. Jako dítě jsem tento film miloval, jako dospělý jsem ho dlouho neviděl, protože v televizi moc často nebývá. Hlavně to byl jeden z mála filmů, kdy jsem Billa Cosbyho viděl v normální roli a ne v roli šíleného otce rodiny.A za to u mě tento film má velké plus. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ďalší film, ktorý ma utvrdil v tom, že herca Robbina Williamsa proste nemusím. Moja antipatia vznikla už niekde tu. Film o ničom, ako ostatne každý film, kde hrá hlavnú úlohu. Odhliadnuc od hereckých výkonov, film bol nudný a zbytočne dlhý. Snažil sa pôsobiť melodramaticky ale tu to p. Coppolovi jednoducho nevyšlo. Na môj vkus všetko až príliš silené. Možno s iným hercom, prepracovaným scenárom a kratšou minutážou.... ale to je len na úrovni keby. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dosť husté sklamanie, ale predovšetkým preto, lebo sme všetci videli film s tým, že ho natočil Coppola. Čo tým chcel majster povedať? Svojim skalným fanúšikom ho určite neadresoval. Williams je pre mňa skôr charakterný herec, ako komik a jeho komediálnym výstupom sa snažím vyhýbať Čestnou výnimkou je jeho spolupráca s Columbusom. Tam to ale začína aj končí.. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Režisér Francis Ford Coppola komentoval, že ho po přečtení scénáře k filmu přitahoval "nápad, že tolik nezáleží na tom, jak dlouho žijete, ale jestli žijete naplno. Jako malý kluk jsem často pozoroval mouchy a brouky a říkal jsem si: proboha, oni žijí jen jeden den. Uvědomují si to, nebo považují svůj život za naplněný? Můj syn Gio žil pouhých dvaadvacet let, ale byla to naplněná léta. Prožil všechno - byl dítětem, byl dospělým, zamiloval se, natáčel Cotton Club... Takže i když je smutné myslet na jiné živočichy, kteří nežijí tak dlouho jako my. Existují lidé, kteří žijí osmdesát let a nepoznají radost. Když jsem viděl tento scénář, ve kterém nemocný hrdina nežije příliš dlouho, přišlo mi to dojemné." (NIRO)
  • Robin Williams souhlasil s tím, že bude hrát Jacka až poté, co se mu Disney omluvilo za to, že porušilo slib o tom, že jeho jméno nepoužijí při marketingu filmu Aladin (1992). (Chevees)

Reklama

Reklama