Reklama

Reklama

Kickboxer

Trailer 2

Na počátku celého příběhu je mistrovství USA v kickboxu, které koná v Long Beach v Kalifornii. Jedním z favoritů je sebevědomý Eric Sloan, který sráží své soupeře k zemi jako na běžícím pásu. To vše za jásotu diváků a pod obdivným pohledem svého skromného bratra Kurta, pro kterého je Eric velkým vzorem. Když je Eric vyhlášen mistrem světa v kickboxu, rozhodne se vyhrané peníze věnovat na cestu do Thajska, kolébky tohoto bojového umění, kde vyzve na souboj tamějšího mistra - obávaného Tong Poa. Atmosféra zápasu v Thajsku je však úplně jiná než sportovní vášeň na mistrovství v Long Beach. Rozvášněné obecenstvo si žádá krev a Tong Po jim ji hodlá dopřát. S výrazem zabijáka vstoupí do ringu a nejenže několika strašlivými údery srazí Erica k zemi, ale zcela zbytečně a nesportovně ho na celý život zmrzačí. Bezmocný Kurt přísahá, že svého bratra pomstí. Seznámí se se starším thajským zápasníkem a znalcem nejnáročnějšího ze všech stylů kickboxu Xianem Chowem. Přesvědčí ho, aby se stal jeho učitelem a pod jeho vedením pak podstoupí neuvěřitelně tvrdý a bolestivý výcvik. Postupně, po zdolání všech fyzicky i psychicky extrémně obtížných zkoušek se z mladého muže stává skutečný mistr kickboxu, mistr, který se může odvážit vyzvat na souboj zabijáka Tong Poa. V thajském ringu začíná další souboj, tentokrát zcela zjevně souboj na život a na smrt. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (363)

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Jean-Cloude mi zkrátka přirostl k srdci, Kickboxer je béčko podle typické JVCD šablony na kterou nedám dopustit, nechybí motiv pomsty, ultraslizký záporák, moudrý starý mistr, natahování na laně, skvělý soundtrack, mile přitroublé dialogy a úžasný finálový souboj, zde byl Van Damme ve vrcholné formě. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Presne ten typ filmu, ktorý mám na háku. Akosi ma nevzrušuje, keď chlapovi priviažu na chodidlá špagáty a rozťahujú mu nohy, že ich má pomaly v uhle ako striptérka v Moulin Rouge. Ani rúbanie bambusového dreva holennou kosťou nepovažujem za najefektívnejší v rámci lesného odvetvia. Kokosom do žalúdka to by ešte šlo, ale zase mužské chodidlo v hube v spomalenom zábere, to je na chlapa, ktorý nie je bežným návštevníkom Modrej ustrice, už naozaj priveľa. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Film "Kickboxer" patrí medzi tituly, ktorými sa preslávil belgický majster bojových umení a herec Jean-Claude Van Damme. Zároveň je to i snímok, ktorý patrí ku tomu najlepšiemu, čo sa v rámci fight movie natočilo. Kultová záležitosť. Žánrová klasika. Američan Kurt Sloane chce na turnaji v thaiskom Bangkoku pomstiť svojho staršieho brata Erica, ktoré tam zmrzačil miestný šampión Tong Poa. Kurt si s ním chce v ringu vysporiadať účty. Podstúpi veľmi náročný tréning a vyzve obávaného Tong Poa na súboj. **** ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Můj brácha má prima bráchu, a to ještě nevěděli, že přijde i Cody. Jedno z mnoha klasických akčních béček, na kterých jsem vyrostl, to se prostě nedá strhat. Tak jen útržky co mi utkvěly z včerejší noční projekce: Mistra světa v kickboxu po porážce vynesou na nosítkách ven před arénu a nechají jeho osudu....Van Damme hraje....romantika... ....mystérium dávných bojovníků... orel..Van Damme cvičí, cvičí, cvičí, cvičí..Van Damme líbá...orel..Van Damme tančí disko !..orel...unesený bratr..Van Damme se nechává bít..zachráněný bratr...Van Damme bije a zbije...radost všech..konec. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (30)

  • Natáčanie trvalo 56 dní (28.6.-23.8.1988). (beso74)
  • Scéna, v ktorej má Kurt mäso priviazané na nohe a prenasleduje ho pes Xian Chow, bola inšpirovaná skutočnou udalosťou, v ktorej mladému Jean-Claudeovi Van Dammeovi jeho učiteľ karate prikázal nosiť ochranný oblek a odolať pokusom vycvičeného psa, aby ho stiahol na zem. (Arsenal83)
  • Hoci bol Dennis Alexio skutočným majstrom sveta v kickboxe v poloťažkej a krížovej váhe, opasok, ktorý má vo filme, však nie je modelovaný podľa skutočného opasku. (Arsenal83)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Reklama

Reklama