Reklama

Reklama

Pro rodinu Brownových končí legrace – na jejich farmě v Kansasu se totiž bez pozvání objevila smrtící smečka masožravých mimozemských potvor. Vyděšení Brownovi, prožívající skutečnou noční můru, musejí s útočícími krvežíznivými monstry bojovat o život, jejich boj je ale předem prohraný – dokud nedorazí dva vesmírní šerifové, odhodlaní vykopat ohavné nestvůrky z planety! Je to mimozemské dobrodružství, plné akce – a hemžící se Critters! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jedna z legend meho detstvi skoda ze Critters byly zprzneny dalsimy prumernymy nebo uplne zpackanymy pokracovanimy jednicka je totiz naprosto genialni hororova komedie z originalnim nametem sviznou osmdesatkovou muzickou plna bezva forku a hlasek kterym se nejde netlemit pro mne naprosto zasadni zalezitost ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Vesmírná nenažranost v podobě chlupatých koulí dorazila do amerického zapadákova. V patách jim jsou dva lovci odměn, kteří se dokážou objevit vždy v pravou chvíli. Critters jsou skvělou hororovou komedií. Oba filmové žánry se krásně propojují a doplňují. Když jde do tuhého, vstoupí do děje něco vtipného. Nenudila jsem se ani na malou chvíli a bavila jsem se až do samotného závěru. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Má premiéra se odbyla až v roce 2013 - hanba mi. Vím že Critty dávali několikrát v televizi, ale tehdy, kdy bylo analogové vysílání nám šly pouze tři programy a je právě dávaly na tom čtvrtým, který nešel. Film jako takový se povedl, v mnoha ohledech je podobný Gremlinům, ale Critti mají své vlastní vychytávky. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Spolu s Gremlinami boli Critteri v detstve mojou obľúbenou sériou. Critteri boli proste krvavejšie pojatí Gremlini. V jednotke sa ešte do veľkej miery snažili o vážnejšie pojatie a o napínavú atmosféru. Proste klasický horor v ktorom zapadákov napadnú nejaké príšery, ktorým musí vzdorovať ústredná rodinka vidlákov. Hlavným hrdinom je tak trochu typicky na tú dobu ich najmladší člen - malý chlapec, ktorý s petardami vyhodí do vzduchu dosť veľký počet vraždiacich gúľ. Potešilo ma zamordovanie nesympatického Billy Zanea. Z postáv zaujme miestny ožran a dvojica vesmírnych deratizátorov, ktorý kántria šmejd z vesmíru. Len pritom nejak často vyhodia do vzduchu aj všetko okolo. Napriek krátkej stopáži to ale nejak extra strhujúce nie je. Už to dosť zastaralo. Triová stránka je priemerná. Nejakého detailného gore sa príliš nedočkáme. Vraždy sú skôr komické s trochou krvi. Celkovo to je dnes už len mierne nadpriemerný horor s občasnou komickou scénou. Táto séria bola vždy skôr druholigová. 6/10. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Problém Critters, invazivních příšerek z vesmíru, tkví v tom, že nejsou originální. Jsou len lacinou náhradou, nebo lépe řečeno, odpovědí na Gremlins, kteří tady byli před nimi. A pokud bych pominul jejich neoriginálnost, pak ani jejich filmová série neobstojí jako dobrý a krvavý horor. Film se neustále pohybuje na hranici parodie až sebeparodie, ale to je maximum, čeho je schopen. Stephen Herek ani nepatří vysloveně k hororovým specialistům a na filmu je to znát. Tlačení do komedie mu ještě relativně vychází, ale když má přijít ke každé scéně nějaká finální pointa, tak se film rozteče a je z něj břečka. Nemluvě o nějakém naturalistickém pojetí, které je takřka nulové. Critters nejsou moc sympatičtí a jejich vzhled je předurčuje ke krvavému řádění. Výsledkem je ale zklamání, kdy to jako horor postrádá typické prvky pro daný žánr nepostradatelné, a jako komedii si můžu pustit Gremlins, kteří jsou sice o dva roky starší, ale jsou na mnohem lepší technické úrovni. Critters se dočkali ještě dalších třech pokračování vesměs stejně nevalné kvality jako je tenhle první film s nimi. 40% ()

Galerie (90)

Zajímavosti (15)

  • Okrem spomínaných 2 ľudí si vyčíňanie malých žravých príšer odniesla už len krava a zopár sliepok. (beso74)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Reklama

Reklama