Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Josie Gellerová pracuje jako začínající redaktorka v Chicago Sun-Times. Jelikož vypadá daleko mladší než na svých pětadvacet, je vyslána na střední školu, aby získala materiál pro článek o životě současných teenagerů. A tak se Josie začne vydávat za osmnáctiletou studentku. Jenže na střední škole nebyla zrovna šťastná – nebyla moc oblíbená, chyběli jí přátelé a provázela ji smůla. Vrátí se jí všechny ošklivé vzpomínky na střední, ale rozhodne se překročit svůj vlastní stín. Od svého bratra Roberta si vypůjčí auto odpovídající studentce střední školy a své konzervativní oblečení vymění za výstřednější, které ovšem neodpovídá současnému trendu mladých lidí, což zjistí hned první den. Josie se snaží zapadnout mezi ostatní spolužáky, ale stává se terčem vtipů a zase je ve skupině šprtů. Josiein šéf August jí ukáže článek o střední škole, který byl vydán konkurenčními novinami, a dá Josie za úkol spřátelit se s těmi oblíbenými. Na pomoc jí pošle kolegu, který tráví čas v přenosovém voze a dá Josie minikameru v podobě šperku. Všichni v redakci se na přenos dívají jako na román, protože mezi Josie a učitelem angličtiny Samem vzniká milostný cit... Josie chce svůj pobyt na střední ukončit, ale její bratr Robert ji podpoří a nakonec se i na stejnou střední zapíše. Robert se hned dostane mezi školní elitu a začne vyprávět o Josie příběhy, které ji mezi oblíbence dostanou. Josie nabízí Augustovi několik témat na článek, ale jemu se žádné nelíbí. Nkaonec jí řekne, aby napsala skandální článek o svém vztahu s učitelem Samem. Josie nechce, ale když to nenapíše ona, napíše to někdo jiný z nahraných záznamů. Blíží se promenáda, která se koná každý rok na počest maturantů a volí se na ni král a královna ročníku. Josie pozve nejoblíbenější kluk Guy a jí se tak splnil její sen ze střední. Tenkrát ji také pozval nejoblíbenější kluk, ale pak kolem jejího domu jen projel a házel na ni vajíčka... (TV Prima)

(více)

Recenze (169)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem neměl moc rád "americké komedie z prostředí střední školy",ovšem tohle trhlo komplet všechny,co jsem dosud viděl z tohoto žánru.Vlastně jsem si z toho pár věcí odnesl.Jednak že vydržím koukat do konce i na stupiditu takovéhoto kalibru a jednak a co je podstatnější,že Drew Barrymore neni moc pěkná ženská a hlavně že Drew Barrymore je velmi špatná herečka.Děs,zkouším od toho odradit komplet všechny!Sorry Drew!!! ()

JajinkaBec 

všechny recenze uživatele

Když člověk potřebuje vypnout a odreagovat se, je tohle dobrá volba. Zajímavý rozpor mezi poblázněnou holkou, která touží být za každou cenu dospělá a všemi uznávaná, a vyděšeným kuřetem, které sebou táhne (mnohdy skutečně dost ošklivé) zážitky ze střední školy a to všechno podbarvené občas trochu křečovitým vtipem. Jediný normální člověk v tomhle filmu je profesor literatury Sam neboli Michael Vartan a možná, že kdyby to celé jelo o trošku víc v jeho stylu, bylo by to lepší. U konce se člověk přiblble usmívá, až ho z toho pusa bolí. ()

Reklama

masr 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, které bych asi nikdy neviděl, kdyby sestra kdysi nebyla ujetý teenager, co si takovéhle film potřebuje pouštět třeba třikrát týdně. Strašná blbost, ale koneckonců strašně milá blbost - tu třetí hvězdu má za to, že ani po třicátém opakování se mi tohle nehnusilo, na rozdíl od Spiceworld, Bezmocné či Romy a Michele.... ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Komedie, která je docela nevýrazná, a to hlavně v užitém humoru, kde mohli tvůrci rozhodně přitlačit na pilu. Ne zas tak špatný námět byl zde následován slabším dějem, nepřesvědčivými hereckými výkony a kýčovitou romantikou, jež vyústí přeslazeným, pohádkově nereálným koncem. Ale abych filmu jen nekřivdil, tak musím uznat, že jsem se několikrát pěkně zasmál a konec konců mě to neunudilo. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po popelkovském VĚČNÉM PŘÍBĚHU a vydařené sondě do let osmdesátých PÍSEŇ PRO NEVĚSTU se Drew Barrymore zalíbilo v romantické poloze a vyprodukovala tuhle průměrnou romantickou komedii pro mládež, jejíž hlavní devízou je, že až nepříjemně věrně evokuje peklo zvané střední škola. Obzvlášť první polovina filmu silně odpuzuje přesně vykreslenou ošklivostí a trapnou nemotorností středoškolského života těch, kteří nemají všechno "na háku", outsiderů zosobněných realisticky krajně nesympatickou ústřední hrdinkou. V druhé polovině se pak jak hollywoodská směrnice káže naplní naivní sny o přijetí do kolektivu a nalezení lásky, ve kterých střední školu introvertní člověk obvykle prožije, aby se nezbláznil. Cílová skupina, na kterou se film, obrací je sice velká, jenže kdo z nás, střední školou na duši znásilněných ale fyzicky nepolíbených, by si chtěl svá stará traumata připomínat? ()

Galerie (38)

Zajímavosti (8)

  • David Arquette zde hraje Roba Gellera. Jeho manželka Courtney Cox hraje v seriálu Přátelé postavu se stejným příjmením - Moniku Gellerovou. (HappySmile)
  • Když Josie najde svoje auto uprostřed fotbalového hřiště, školní kapela zrovna hraje písničku ze seriálu Simpsonovi. (HappySmile)
  • David Arquette hraje mladšího bratra Drew Barrymore, přestože Drew je ve skutečnosti o 5 let mladší než on. (HappySmile)

Související novinky

Amy Schumer se bude cítit krásně

Amy Schumer se bude cítit krásně

04.06.2017

Americká komička Amy Schumer se úspěšně přesunula k filmu ve Vykolejené, s letošní Dámskou jízdou už ale tolik nezabodovala. Co chystá dál? Dlouho to vypadalo, že bude podrývat stereotypy v… (více)

Reklama

Reklama