Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sir Robert Chiltern, úspěšný politik a dokonalý gentleman má vše, co si mohl přát. Spolu s milující manželkou představují dokonalý pár. Potíže však nastanou, když se v Londýně objeví paní Chieveley, která by mohla odhalit nebezpečné tajemství z jeho minulosti a tak ohrozit jeho kariéru i manželství. Nezbývá mu nic jiného než se obrátit na dlouholetého přítele lorda Goringa - sukničkáře a svůdce žen. Ten je tím však zatažen do pavučiny lží a je vážně ohrožen jeho rajský staromládenecký život... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Příjemná věc. Veselá. Ze začátku mi to přišlo jako snobárna, jen vydržet a ono se to rozjede. Poučení ANo. Zlo bylo potrestáno a máme tu Happy end. Má nevýhoda je, že neumím skvěle anglicky, proto jsem si musela film pauzovat abych to zvládala a někdy jsem se trochu ztrácela ( i s titulky). Můj partner, který tento problém neměl, byl za nadprůměrné hodnocení filmu. K přihlédnutí k těmto a dalším skutečnostem shledávám tento film jako nadprůměrný. ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Mám opravdu slabost pro anglický filmy a zvlášť z tohohle období. Taky mám ráda Minnie Driver, Cate Blanchett, Ruperta Everetta a Jeremy Northama a myslím, že Julianne Moore musí milovat každý, zvlášť když hraje potvoru. Bohužel mi to nedalo a musel jsem srovnávat s Jak je důležité míti Filipa a to vyhrává na plný čáře. I tak je ale Ideální manžel milá podívaná! ()

Reklama

kareen 

všechny recenze uživatele

Ne, že by Rupert Everett neměl dostatek šarmu a Julianne Moore nebyla v roli proradné pletichářky skvělá, ale na Oskarovi Wildeovi byly vždy nejlepší jeho vtipné a břitké dialogy a jelikož jich v této adaptaci dost vypustili, nemá to takovou sílu jako původní předloha. Přesto je to pořád i tak velmi příjemná komedie. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Skvělé obsazení, Julianne Moore byla se svými rudými vlasy a rty dokonale chladnokrevná a ďábelská manipulátorka, jejím přesným opakem byla bledá a seriózní Cate Blanchett. A trojci osudových žen doplnila roztomilá a chytrá Minnie Driver. Stejně tak úžasně jsou obsazeny i mužské role. A Wildeovi hlášky umí prodat všichni z nich, navíc jim to v kostýmech konce 19. století ohromě sluší. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Úžasná, konverzační komedie, kde jeden břitký dialog střídá další a tak vůbec nevadí lehce divadelní zpracování. Nejdokonalejší byly scény, když Minnie Driver koulela očima jak ni Rupert Everett házel balící pohledy. Ale ono celé obsazení je de luxe. Tento film ve mě navodil pohodový, velmi příjemný pocit a skvěle jsem se bavil. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Manželé Chilternovi sledují představení „Jak je důležité míti Filipa“, které je stejně jako „Ideální manžel“ od Oscara Wilda. Obě tyto hry zfilmoval Oliver Parker a v obou hrál Rupert Everett. (sluppka)

Reklama

Reklama