Reklama

Reklama

Upír v Brooklynu

  • USA Vampire in Brooklyn (více)
Trailer

Obsahy(1)

V brooklynském přístavu přistane prázdná loď plná mrtvých, kterou opustí velký vlk, který se později promění v muže a zmizí v ulicích města. Když zanedlouho poté chytí v ulicích města dvojice italských mafiánů mladého dlužníka Julia, vmísí se do sporu elegantní černoch Maximillian, který chce, aby ušetřili mladíkovo srdce. Jeden z mafiánů ho sice zabije, Maximillian však pobaveně vstane a oba mafiány hravě vyřídí. Julia, který se před ním pokusil uprchnout, chytí a kapkou své krve z něj udělá svého sluhu. Maximilian je totiž upír. Poslední svého druhu. Aby zachránil svůj rod před zánikem, musí do následujícího úplňku najít a získat ženu, která netuší, že je napůl upírka. Případ lodi plné mrtvých dostane na starost detektiv Justice, jehož kolegyni Ritu mrtvoly s vysátou krví podivně fascinují. A právě v ní Maximiilian pozná hledanou ženu a protože se mu žena musí oddat dobrovolně, začne kolem ní splétat jemnou pavučinu svodů. Když jsou pak objeveny mrtvoly italských mafiánů, rozhodne se detektiv požádat o pomoc dr. Zeka, odborníka na záhady. Ten tvrdí, že do Brooklynu dorazil upír. Maximillian několikrát zachrání Ritě život a téměř se mu ji podaří získat, jeho rafinované pokusy však neúmyslně maří jednou Julius, jindy zase Justice, který Ritu miluje. Přesto se mu podaří dostat ji do situace, kdy mu žena podlehne. Začne se měnit v upíra, když je však objevena mrtvola její kamarádky Nikky, jenž se také stala obětí upírova hladu, pokusí se žena z upírova vlivu vymanit. Pochopí, že Maximillian je původcem všech podivných úmrtí a když dojde k rozhodujícímu střetnutí, musí se rozhodnout, zda podlehne kouzlu šarmantního upíra a přijme bohatství, nesmrtelnost a vše co jí nabízí, nebo zůstane člověkem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (97)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám, že jako dítě jsem byl z toho filmu hrozně zmatený. Vtipných scén minimum a strašidelné to nebylo ani náhodou. Po letech musím říct, že opravdu blbý film se pozná podle toho, že ho trefně ohodnotí i dvanáctileté dítě. Je v tom cítit několik problesků, které by se vešly do lepších Murphyho komedií z konce osmdesátých let, ale to je asi tak všechno. Zápletka absurdní, charisma neupířího hrdiny dosahuje záporných hodnot a Murphyho Max je zase příliš podivný, než aby šlo fandit aspoň jemu. Nějaká pozitiva? Brooklyn je prostě Brooklyn, vždy má silné genius loci. A některé hlášky mířily správně. "I just had Italian." ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Podle toho to vypadá, že jsem se asi nebál, nudil a nesmál, ale občas jsem se spíše smál tam kde to nebyl účel. Hodně nepovedené a nevyvážené.... ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Ani komedie, ani horror a v každé scéně evidentní důkaz toho, že Craven tentokrát mířil snad nejhůř, jak to šlo. Když ale vidím, jak to všechno bere Eddie Murphy evidentně vážně, nemám to srdce dát nejnižší hodnocení. Možná nejnudnější film, co jsem kdy viděl. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Wes Craven by povedal (zrejme, ale je to fuk): príbeh čistej lásky. Ale chlapík s takou nevyváženou filmografiu (NOČNÁ MORA V ELM STREET verzus SHOCKER, HORY MAJÚ OČI verzus VRESKOT 3) nemá smerodajné názory. UPÍR V BROOKLYNE je desivý - neviem, ako by to dopadlo, keby hlavnú rolu nehral Eddie Murphy, ale na tomto projekte sa evidentne stretli príliš rôznorodé ikony 80. rokov (on a Craven), pričom každá zastupuje diametrálne iný filmový žáner (komédia, horor). Výsledkom je kuriózne smutná zmes humoru a béčkarsky krvavého hnusu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vsichni tady na to kydaj hnuj, jaka ze to je sracka a podobne, ale ja uz to videl nekolikrat a pokazdy se paradne bavil. Jiste, neni to zadna kulervouci komedie ani paradni horor, ale jako hororova komedie to funguje naprosto perfektne, sem tam nejaka krvavejsi nebo napinavejsi scena a hlavne spousta hlasek a vtipnejch scenek. Navic Eddie je jako upir paradni a jeho rozpadajici se poskok hodne vtipnej. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kdybych nedávno neviděl Stáhni mě do pekla, byl bych ke Cravenově dílku (trochu) shovívavější.. Jenže právě konfrontace obou filmů odhaluje veškerou bídu Cravenova dílka. Zatímco Raimi dokáže výborně balancovat na hraně čistokrevného hororu i chytré komedie se spoustou sebeparodických prvků zároveň, prakticky se vyhne všemožným žánrovým klišé , hýří nápady a dokonce do svého snímku dokáže zabudovat prvky sociální kritiky, Craven nabízí jen všestrannou křeč, nudu, šeď a trapnost. Neděsí, byť krev stříká na všechny strany a vyrvané srdce ještě tluče na dlani, nerozveselí, byť se herci snaživě pitvoří a Murphy dělá, co může. Tak impotentní film se hned tak nevidí...Dokonce i nadějnou scénu, kdy se zloduch vydává za kněze a před shromážděnými natěšenými členy náboženské komunity blahořečí zlu, dokážou režisér, autor dialogů a herci spolehlivě zničit...15 % celkového dojmu je pero slátaninu tohoto ražení až běda a to ještě ignoruju Cravenovo prohlášení, že točil romantické drama, jinak bych výsledek jeho snah nekompromisně poslal do odpadu.. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Otázka zní, proč Wes Craven, rejža legendární Noční můry točil hororovou komedii, jenž není vtipná ale spíše trapná a proč udělal z Edieho Murphyho Draculu, když na tu roli se mi už víc hodí angorskej králíček než on? Odpověď je jednoduchá, úlet, naprostý úlet. Za pochvalu stojí uvedení upírských legend do nezvyklého hávu New Yorského podsvětí, taky pár docela slušně ušlápnutých komických scének, ale jinak? Je to slabota, na hororového režiséra to postrádá napětí, a když už scény opustí svou rádoby vyumělkovanost pak působí trochu staticky, nezáživně. Výše zmiňovaný výběr herců taky zrovna nic moc, takže i když za Bladea mluví katana a pěsti, pořád mu upírství věřím víc než Ediemu a té slečně. Speciální efekty jsou slabé a vlastně ani nejde čekat, že by někomu natrhly brvu v ksichtíku. Takže jako horor mizerné, nepoužitelné, jako komedie místy ucházející a jako totální přehmat známého rejži dokonalé. Prachy narvané do záchodu a velmi kvalitně spláchnuté. Two stars maximum. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Wes Craven to zrežíroval pomerne dobre. Neopomenul ani svoj charakteristický humor. Avšak Eddie Murphy v hlavnej úlohe upíra, s buzerantským menom Maximillian, tak to je niečo otrasné. Vôbec túto rolu nezvládol. Prišlo mi to v jeho prípade ako keď sa somár snaží zahrať tigra. A ešte jedna vec. Rozhodne nie som rasista, ale nedokážem sa stotožniť s predstavou černoského vampíra. ** ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Na horor příliš slabé a na komedii taky. Hororový Wes Craven natočil s komediálním Eddie Murphym paskvil, který se přecejen přiklání více k odlehčenému žánru. Přesto se nejedná o nějaký trhák. Potěší starý známý z Pátků John Witherspoon. Eddie Murphy hrál rozhodně v lepších filmech. Ve filmu jsou poznat Cravenovy zkušenosti, takže Upír v Brooklynu je o něco lepší než Pluto Nash. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Klasický "cravenovský" přístup, vyvedené triky, zajímavá hudba a slušivý Eddie Murphy konečně v roli záporáka...celkově film splňuje průměr. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Zvláštny mix hororu, čiernej komédie a ukecanej murphyovky, ktorý je v konečnom dôsledku málo strašidelný, málo vtipný a málo ukecaný. Od spojenia Eddieho Murphyho a Wesa Cravena by som čakal viac. 50% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Niekedy môže byť aj pre takého ostrieľaného a neodolateľného upíra akým je Eddie Murphy v Brooklyne úloha získať si náklonnosť ženy priam neľahká. Čo s tým keď nepomáha ani "vábenie krvi"? Ešteže má pri sebe svojho verného sluhu, síce hrozné motovidlo ale je aspoň lojálny... Popravde, najviac sa mi páčila práve postava Júlia, ktorému každú chvíľu niečo odpadlo, najprv prst, potom ruka, oko.... Bolo s ním spojených najviac srandy, škoda že väčšinou len s ním, zišlo by sa jej v snímku viac. Príbeh ma tiež nejak výraznejšie neoslovil, ale na druhú stranu potešili aspoň masky. Čistý priemer od Cravena. 60/100 Videné v rámci Horror Challenge Tour. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní jak takové dvě veličiny jako jsou režisér Wes Craven a herec Eddie Murphy mohou natočit snímek, který nemá co nabídnout. Vše je tu absolutně průměrné a Eddie Murphy se do podobné role nijak zvláště nehodí, ale očekával bych větší úroven a lepší pojetí od mistra hororového žánru Wese Cravena. Tento film osciluje mezi hororem, komedií a parodií ale selhává ve všech jeho zmíněných rovinách. 40% ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Film moc nefunguje ani jako horor ani jako komedie... Prostředí New Yorku je docela dobré, hudba, stejně jako triky, ucházející a Eddie Murphy mi jako upír překvapivě sednul... Ale i tak jeden z nejslabších Cravenových snímků... ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

No horor to rozhodně není. Spíše to byla taková "jako" komedie. Pár vtipných hlášek se tam našlo. Jinak je to na mě moc černé. Wes Craven s tímhle klesl níž než jsem si myslel. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jako malej jsem to žral, v dnešní době kdy jsem viděl všechny možné, nemožné horory, je to sice slabší ale nemění to nic na tom že jsem se bavil a nostalgie zapracovala. Film má hned několik odkazů na Blackulu což mě překvapilo. craven zvládnul režii výborně, a jeho černý humor neměl chybu. Murphy se mi do role sice moc nehodil, ale nebylo to nejhorší. Bohužel hlavní herečka Bassettova mě strašně štvala a její chování jsem dost často nepobíral. Aspon že Hardison a Witherspoon mě rozesmívaly. Není to nic extra, na Cravena to je možná i slabota, ale já si jednu hvězdu připočtu hlavně díky nostalgii. ()

Reklama

Reklama