Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Recenze (712)

Uninstall 

všechny recenze uživatele

Bravo! Aplaus si na tomhle filmu zaslouží snad všichni. Herci byli vybráni s takovou šikovností, že vám každý příjde jako dokonalý střípek ve velké mozaice. Mělo to snad všechno. V rámci žánru rozhodně špička. ()

Bigwave 

všechny recenze uživatele

Velmi chytře cílená romantická komedie. Ženská herecká populace není složena pouze z dokonalých hereček s perfektními mírami. Obyčejné ženy potřebovali svůj vzor. Obyčejnou blondýnku, trochu při těla, která vytváří samé Faux pas a až z neuvěřitelnou roztomilostí z nich vždy vybrousí. ()

elleyne 

všechny recenze uživatele

Bridget Jones je fenomén sám o sobě.Tohle není žádná průměrná romantická komedie. Bridget bych mohla vidět snad i jednou za měsíc,a stejně mě pobaví.Samozřejmě,potom,co jsem film viděla v angličtině s titulky,tak mi ten český dabing přijde nic moc.Colin Fitrh má fakt krásnej hlas.A ten jeho zjev sexy charismatického anglického džemtlmena....óóó A Hughovi tahle rola "hajzlíka" sedla dokonale. A co se týče scénáře,ten nemá chybu.Myslím,že v Bridget se najde někdy skoro každá z nás. Oblíbené scény:když Mark řekne Bridget,že jí má rád takovou,jaká je. A pak,když jí pomáhá vařit.A samozřejmě konec. A nesmím zapomenout na soundtrack,ten je taky na pět hvězdiček. ()

george82 

všechny recenze uživatele

Tohle je film o tom, jak to dopadne, když každá holka čeká na toho pravého prince na bílém koni a při tom čekání žere sladký, tloustne a pak se diví, že jí je přes 30, je tlustá a každý na ní kašle. Film relativně o situacích běžných a reálných a René to zahrála, jak kdyby zažila přesně co Bridget. 75%. ()

boombang 

všechny recenze uživatele

Vcelku zklamání. Prakticky od všeho jsem čekal trochu víc, ale dostalo se mi jen romantického standardu. Hlavně jsem čekal víc legrace, té tam byl na ten kultovní opar fakt málo. ()

Petule3 

všechny recenze uživatele

Britské filmy prostě mají své kouzlo! Zábavná komedie s výborným obsazením, u které se relaxuje, to mám ráda! Tenhle film můžu vidět pořád dokola a neomrzí mě. Dokonale roztomilá Bridget (stará panna)...která se cítí trapně s hasičskou tyčí nebo bez ní...no není to bomba? Hugh Grant hraje jen v dobrých filmech a Colin Firth, vždy spontání :D....jo, prostě tahle trojka je k sežrání! :) ()

J*A*M*B*O 

všechny recenze uživatele

Brdiget Jonesová je ženská kom´dia takže pre mňa nič. Nebavilo ma to, a ani tie vtipy neboli neaké podarené. Dej bol miestami až taký nudný, že keď sa to malo zachrániť neakou humornou scénkou, ešte sa to viac pokazilo. Dávam 5/10 bodov. ()

Barghest 

všechny recenze uživatele

Bridget Jonesové jsem se hodně dlouho vyhýbala kvůli dojmu, že jde o tuctovou romanťárnu pro hloupé nanynky, ale ona je to zatím moc příjemná romantická komedie, která nezapomíná být ani opravdu romantická, ani opravdu vtipná. A přitom se nesnaží z diváka udělat vola. Pozitivní dojmy zapřičiňují také skvělé postavy a perfektní obsazení v čele s Colinem Firthem, který by to svoje sympaťáctví mohl klidně vyučovat. P.S.: "It's raining men" rvačka je nejlepší scéna z filmu. ()

DjsVorel 

všechny recenze uživatele

Jak je možné, že happy end v britských filmech na mě působí diametrálně odlišně a nenásilněji než je tomu v těch amerických? No nestydím se, že tomuhle filmu dávám 5*, protože za mě je to dokonalá komedie. A u scény, kdy Bridget předvede „postmodernistický řečnický ohňostroj“, když uvádí Kafkův motocykl, řvu prostě smíchy. ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Istotne romantická komédia, ktorá patrí k tým najlepším. Humor je skoro všade a film ide hladko, ako po masle. Nudy tu nie je vôbec a Renée stále dokáže potešiť, i keď má zopár kíl navyše :). Firth a Grant sú skvelí mužskí konkurenti. Bridget predstavuje ukážkový ženský humor. Len škoda, že nám takto všetky ženy nepredstavujú obsahy svojich denníkov. Svet by bol potom omnoho zábavnejší vďaka ich pocitov ;). Koniec koncov je Denník Bridget Jonesovej romantická komédia, aká má byť. Dávam 5* a 90%. ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Toto je nádherná komédia, kde sú skutočne úsmevné chvíle. Život jednej plnšej dievčiny, ktorá chce len žiť podľa snov. A trojica Zellweger, Firth a Grant tu je ozaj presne to čo hľadáte. ()

AgnesDee 

všechny recenze uživatele

Musela jsem se na to podívat dvakrát a ani po druhém shlídnutí stále nerozumím proč to některý holky tak žerou. Je smutný, že nejvtipnější scéna je rvačka mezi dvěma hlavními mužskými představiteli, i když v ní vůbec nešlo o hlavní hrdinku. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Výsledky z ostatních webů: IMDb - 6,7/10 | Rotten Tomatoes: Tomatometer - 80%, Audience Score - 81% | FDb.cz - 77,3% | Vůbec byste neřekli, že se jedná o britský film! Humor z Notting Hillu, Čtyřech svateb a spol. je pryč, ale cožpak každý nechce jednou za čas ochutnat něco peprnějšího?! ;) Skvělá zábava s výbornou Renée a Colinem, ale i Hugh Grant se se svou poněkud netypyckou rolí vypořádal nadmíru dobře! ()

johnny01 

všechny recenze uživatele

Značně slaboduchá rádobykomedie, kde je hlavní hrdinka mentálně zaostalá rádodajka, v jejíž hlavě to občas zapracuje, že to není k uvěření. Daniel nakonec nepřekvapí. Nejsympatičtější je tak Mark, ale i on nakonec nevybočí z hranic (pod)průměrného muže. Už se zdálo, že závěr to trochu spraví, ale úplně poslední scéna to stočila do nesmyslného happyendu. Několik scén je zábavných a některé vedlejší dějové linie se povedly, ale příběh je hrozný a slaboduchost podtrhuje i kamera ve stylu amatérských videí. ()

Mire 

všechny recenze uživatele

Príjemná romantická komédia, akých sú tri prdele. Vzhľadom na hodnotenie a popularitu tohto filmu som čakal, že to bude oveľa lepšie. Ale jo, i tak sa to dalo celkom. ()

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama