Reklama

Reklama

Zdrcující drama, jehož kořeny jsou ve skutečném životě. Překvapující pohled přímo do noční můry každého z nás. The Day After - Den po nukleární katastrofě... Jen střípky naděje uprostřed radioaktivního pekla. Drama lidí, kteří přežili atomový výbuch, napínavý pohled na sebezničení, které není možno ignorovat. Den poté - poslední dějství života na planetě Zemi. (ATTACK FILM VIDEO)

(více)

Recenze (251)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Tu neskutečnou fatalistickou brutální údernost Vláken to nemá, ta jsou asi nedostižná, ale pořád ještě je to příšerná simulace toho, jak by to mohlo vypadat po atomovém holocaustu. Spálené mrtvoly, rabování, smrt na denním pořádku, prostě konec civilizace a zákonů. Řemeslně dokonalé a emočně zdrcující. 95% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Dost možná to tak jednou dopadne, protože lidstvo je nenapravitelné a nepoučitelné a můžeme použít slova, která ve filmu zazní, avšak v opačném slovosledu - lidé nejsou blázni, ale šílenci. Den poté je dost depresivním snímkem, sugestivní ukázkou blížící se jaderné války a jejích destruktivních následků. Mě osobně tento počin zaujal více než Vlákna, která se mi tenkrát jevila zdlouhavě. Podobných filmů by mohlo být i více. ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Kultovní sci-fi. Ani radši nechci myslet na to, jak se cítili američtí diváci, když ve své době poznamenané studenou válkou měl tenhle TV snímek premiéru. Že je to americká propaganda? Jestli byl někdo hrr zmáčknout v 80. letech "červené tlačítko", byli to spíš namachrovaná komunistická velmoc Rusko. Že obsahuje rodinné scény přetékající patosem? Tak si představte vaší rodinu v takové katastrofě, jak by se chovala pateticky a směšně. Prostě pět hvězdiček. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pôsobivo spracovaný film, predkladajúci divákovi víziu atomového holokaustu na Zemi. Konflikt svetových mocností, ktoré vlastnia jadrový arzenál, môže vypadať presne takto. Ja len dúfam, že si to nikdy neoverím v reálnom živote. Keď začnú vybuchovať atómové bomby je koniec všetkému. A pre tých čo prežijú bude "deň potom" len beznádejným peklom. To je posolstvo tohto film. Peace! **** ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Vlastně standardní katastrofický film, jehož zajímavostí je, že zkázu nepřináší tsunami, tornádo, sopka nebo zemětřesení, ale atomová válka. Takže tu máme klasicky několik schematických postav, které bolí sledovat, které hrají příšerní herci, kteří pronášejí ještě příšernější repliky. Na mutanty vůbec nedojde, takže ani fanoušci Falloutu nemusí do pozoru. 50 % ()

Galerie (25)

Zajímavosti (27)

  • Film sa odohráva najmä v meste Lawrence v Kansase, ktoré si scenáristi vybrali, aby ukázali ničivý dopad jadrovej vojny na všetkých a na všetko. Je zaujímavé, že počas studenej vojny sa verilo, že Lawrence bude jedným z mála miest, ktorých sa vojna úplne nedotkne, a to vďaka svojej polohe blízko samotného geografického stredu Spojených štátov. (Arsenal83)
  • V roku 1987 podpísali Reagan a sovietsky premiér Michail Gorbačov Zmluvu o jadrových silách stredného doletu, ktorá viedla k zákazu a zníženiu ich jadrového arzenálu. Následne sa rozšírila historka, že Reagan po summite poslal Meyerovi telegram s textom: "Nemyslíte si, že Váš film nemal na tom zásluhu, pretože mal." Počas rozhovoru v roku 2010 Meyer však povedal, že telegram bol mýtus a že tento sentiment pochádza z listu priateľa Meyerovi. (Arsenal83)
  • Film odvysielala sovietska štátna televízia v roku 1987 počas rokovaní o Zmluve o jadrových silách stredného doletu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno