Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh Tommyho Johnsona, kterému je něco přes dvacet a jediné pro co žije jsou víkendy. Jeho víkendy vyplňují náhodný sex, drogya občas se někde s někým porvat. Vlastně kdekoliv a s kýmkoliv. Tomyho život se odehrává mezi bitkami a sexuálními scénami. Obsese z násilí u něj pomalu přechází v noční můra a Tommy se dostává do stavu, kdy se sám sebe ptá, jakou cenu má jeho život. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (184)

showxman 

všechny recenze uživatele

Drama o skupině fotbalových hooligans, kteří nachází zálibu v tvrdých střetech s fanoušky jiných týmů. Je to jediné pro co žijí a co pro mě má smysl, neznají nic jiného než večírky se svými kumpány ve svých oblíbených hospodách, rvačky, náhodný sex, drogy a hlavně pro svůj klub jsou ochotni udělat cokoliv. Oceňuji hlavně věrohodné zpracování rvaček a přiblížení jednotlivých archetypů chuligánů. 70% ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem útok na 5*, ale u závěrečných titulků jsem se spíše obával, aby tento film udržel výsledné 4*. S hooligans nesympatizuji skrze zbytečné bitky (či horší věci), ale respektuji je za jejich vášeň k milovanému klubu + chorály atd.. Navíc miluji fotbal tudíž jsem se na film těšil, zvláště když ústřední postavy fandí mé oblíbené Chelsea. Bohužel se tu vyskytují všehovšudy 2 větší bitky a k nim pár menším potyček a většina filmu je o rozjímání nad životem a smrtí v podání Dyera, který sní o své smrti stále dokola. Je tu také nejedna vtipná scéna. Suma sumárum jsem čekal o něco víc a výsledné 4z5 jsou tedy lehce nadhodnoceny. ()

Reklama

kinghome 

všechny recenze uživatele

Dannyho jsem doteď znal jen jako borce z dokumentů Real Football Factories a Football Hooligans a udělal jsem chybu že jsem si ho nevyhledal dřív. Umí skvěle hrát a téma fotbalovejch hooligans je zajímavý, a i když fotbal nemusim, tak mě film strašně bavil. Skvěle sestříhaný, zahraný a zrežírovaný. Pro někoho je fotbal jen chlastání a mlácení se z jinym tvrdým jádrem. Pořád to je zajímavější a zábavnější než ty mrdky okolo (jo myslim tu kopanou co se tu hraje). 85% ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Slušný film. Nie masterpiece, ale dorbý film určite. Môžem hooligenské filmy. Tu vidno určité paralely s green street hooligens s Elijahom Woodom. Neviem čo bolo prvé, ale Frodov film som videl skôr a aj ma viac zasiahol. Toto malo zas surovejšiu autentickosť a pár drobných ale ultimátnych vychytávok, ako napríklad zavretie do policajnej dodávky a alebo hajzlová scéna s Tamero Hassanom a Danny Dyerom. Skrátka filmu svieti 75% a nemôžem nič len s tým percentom súhlasiť. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Takovejhle filmů už jsem viděl spoustu a prostě se mi líběj. Footbal Factory splňuje standard. Největší vtip je, že se ve všech těchto filmech střídaj furt ti samí herci. Football Factory má ale k dobru linii s důchodcem veteránem, která se mi moc líbila. Fakt jsem se smál, jak tam sám hulil to obří brko. Bitky jsou tu dobrý, ale na Rise of Footsoldier to nemá a třeba takovej Cass má zase lepší hrdiny. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (15)

  • Právě tímto filmem se Danny Dyer dostal do povědomí mnoha fotbalových chuligánů, což mu připravilo dobré podmínky k proniknutí mezi skutečné chuligány ve svém dokumentu Hooligans - Zákon tribuny (od r. 2006). (FCBLFC)
  • Když se film promítal v Malmö ve Švédsku, skončilo to rvačkou mezi fanoušky Malmö FF a Helsingborg IF. Po tomto incidentu byl vydán zákaz označení klubové příslušnosti v kině. (don corleone)

Reklama

Reklama