Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh Tommyho Johnsona, kterému je něco přes dvacet a jediné pro co žije jsou víkendy. Jeho víkendy vyplňují náhodný sex, drogya občas se někde s někým porvat. Vlastně kdekoliv a s kýmkoliv. Tomyho život se odehrává mezi bitkami a sexuálními scénami. Obsese z násilí u něj pomalu přechází v noční můra a Tommy se dostává do stavu, kdy se sám sebe ptá, jakou cenu má jeho život. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (184)

anglanek 

všechny recenze uživatele

Miluju Liverpool , miluju Anglii..miluju Anglickej fotbal, miluju jejich hlasky ,miluju to jejich fucking, miluju jak jsou v pohode, ale urcite nemam rad nasili ani bitky ale do filmu o Hooligans to proste patri! kdo kouka na Anglickou ligu,tak to proste chape. Hlasky jsou tu vyborny,vtipny a kdo ma radeji gymnastiku,tak tohle asi nikdy nedokaze pochopit. Film není ani tak o fotbale jako takovem ale o srdcove zalezitosti svého cklubu, parte provokateru co si uzivaji života a pribeh dvou dedku co palej jointy a nemuzu urcite zapomenout na Arabskyho taxikare. Proste je to Anglie a do Anglie to jejich celosvetove proslavene slovo FUCKING patri........... rozhodne ale budu koukat, poslouchat a vnimat při zapase na 80 000 tisíc srdcaru z Anglie,Skotska nebo Irska nez na 250 totalne vymastenych blbu z Ostravy nebo 300 zoufalcu ze Sparty co ani nevedi s kym jejich" milovana" Sparticka momentalne hraje. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

V sobotu odpoledne dělají různí lidé různé věci. Někteří si vyjedou na výlet, někteří navštíví příbuzné, někteří vyrazí za sportem a no a někteří se opijí do němoty a pár lidem zlomí čelist. Nejlépe fanouškovi nenáviděného fotbalového týmu. Ale o fotbal tady vůbec nejde, ten je pouhou záminkou. Záminkou k zábavě natolik prostoduché, že s jejími vyznavači ani nelze sympatizovat. Pochopitelně pouze nepatříte-li k nim. Hodnotový žebříček takového obyčejného chuligána by možná sestával z těchto položek: násilí, násilí, násilí, alkohol, drogy, sex, práce, rodina. Film o podobných lidech se pak těžko vyhýbá sexismu, rasismu i zobrazení násilí samotného. To je v Hooligans podáno poněkud sterilně, nevzrušivě, pořádnou ránu, po které by následoval praskot lebky, neuvidíte, střihač je v tomto ohledu velice opatrný. Vypatlanost hlavních aktérů je patrná z jejich chování i omezené slovní zásoby, herecky jde o lepší průměr. Celkem zdařilá je režie, akorát se místy až příliš úporně snaží napodobit styl Trainspottingu (např. vnitřní monolog hlavního hrdiny). S čím jsem však měl největší problém nejen u těchto chuligánů, ale i u těch ze Zelené ulice (otřesně nevydařený počin s Frodem Pytlíkem), byla jakási morální lhostejnost. Jakoby se tvůrci snažili říct: „ať se mlátí, blbečci, to není naše starost“, s čímž se však nehodlám spokojit. Kde je nějaké ponaučení? Nějaký varovně zdvižený prst? Hooligans se snaží zavděčit všem stranám, následkem čehož jsou filmem zoufale krotkým a pro náhled na danou tématiku nikterak přínosným. 65% ()

Reklama

kinghome 

všechny recenze uživatele

Dannyho jsem doteď znal jen jako borce z dokumentů Real Football Factories a Football Hooligans a udělal jsem chybu že jsem si ho nevyhledal dřív. Umí skvěle hrát a téma fotbalovejch hooligans je zajímavý, a i když fotbal nemusim, tak mě film strašně bavil. Skvěle sestříhaný, zahraný a zrežírovaný. Pro někoho je fotbal jen chlastání a mlácení se z jinym tvrdým jádrem. Pořád to je zajímavější a zábavnější než ty mrdky okolo (jo myslim tu kopanou co se tu hraje). 85% ()

Tydlidáš 

všechny recenze uživatele

Solidně natočený bez jakýhokoli poukazování na to co je dobrý a co špatný....Prostě si to přeberte sami. Jinak si myslim, že herecký výkony sou velice solidní a Danny Dyer mě svym vyschýzovanym ksichtem opravdu bavil celej film. Od první chvíle film najede jak Zeberdee a po celou svou krátkou stopáž hučí jako blázen. Rozhodně lepší jak o rok mladší americkej film stejnýho zaměření s Elijahem Woodem v hlavní roli..... Dodatek: Scéna Roda na obědě s rodiči přítelkyně mě fakt nakopla =) DODATEK: ta kopa hlasek a ta smrst picovin.......=)ú)=) íi kdyz sem na kopr tak to nema chybu............. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,CO JINÝHO CHCETE DĚLAT V SOBOTU?.…“ /// Ostrovní rasa a její potřeba zažít něco jako pocit, stát v první linii. Chlápci (různýho věku), co se kopou pro zábavu do hlavy. Sociální drama s fotbalovým podtextem, kterýmu se daří vystihnout podstatu charakterů. A navíc se chystá mač Chelsea – Millwall. Policajti zrušili dovolený… Něco jinýho než Cass, v něčem podobný Rise of the Footsoldier, ale myslím, že kniha musí říct daleko víc. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu ,,The Football Factory“, kterou napsal v roce 1977 John King, jsem nečetl. 2.) Mívám vize, jak ležím s rozmláceným ksichtem v podchodě... 3.) Thx za titule ,,Jardai2“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (20)

Zajímavosti (15)

  • Danny Dyer zde hraje jednoho z hooligans Chelsea FC, ale ve skutečném životě je velkým fanouškem West Ham United. (Kryton)
  • Rod hraje ve filmu v jedné scéně hru "Grand Theft Auto: Vice City", kterou produkuje firma Rockstar Games. Jde o společnost, která se podílela na produkci filmu. Danny Dyer mimo jiné pro ně namluvil i hlas Kent Paula ve této hře. (don corleone)
  • Danny Dyer se účastnil seriálu dokumentů o fotbalových chuligánech (Footbal Hooligans), kde se dostal do styku se skutečnými chuligány. (Kryton)

Reklama

Reklama