Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh Tommyho Johnsona, kterému je něco přes dvacet a jediné pro co žije jsou víkendy. Jeho víkendy vyplňují náhodný sex, drogya občas se někde s někým porvat. Vlastně kdekoliv a s kýmkoliv. Tomyho život se odehrává mezi bitkami a sexuálními scénami. Obsese z násilí u něj pomalu přechází v noční můra a Tommy se dostává do stavu, kdy se sám sebe ptá, jakou cenu má jeho život. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (184)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Football Factory je vlastně jen přehlídka exotů a vypatlanců, jejichž IQ se pohybuje na hranici neandrtálců, tedy zhruba jako u hráčů Manchesteru United. Po celou dobu jsou k mání dialogy tak vulgární, že i já, politováníhodný starý dlaždič, jsem se občas červenal :). Střídání scén rvaček, násilí a fetování je až téměř fádně pravidelné, o nějaké konstruktivní zápletce pak zde nemůže být ani řeč, pač je to celé prakticky jen sešroubované z volně navazujících scének ze života právě těchto bezduchých existencí a nakonec ani "filozofické" vsuvky ústředního hrdiny nad smyslem života na mě příliš nezabraly. Takže z filmu jako celku mám docela rozpačité dojmy.Proč tedy nadprůměrné hodnocení? Jednak jsem obrovský fanda fotbalu,anglické ligy především. Jednak Footbal Factory naplno vystihl atmosféru života Hooligans, je to trefně syrové, drsné a nekompromisní a především živelně britské. Jednak se tu autoři s ničím a s nikým nemažou, tak jak to funguje v reálném životě. Jednak to má spád,šťávu a vůbec to nenudí. Jednak tu jsou výrazné a nenudící postavy,které vynikly i díky skvělým hercům. A především, celý film pojednává o fanoušcích božské a pro mě nedotknutelné a neporazitelné (tedy většinou neporazitelné) Chelsea, takže já osobně nemám co řešit 8D ! Já si zkrátka myslím, že ikdyž Football Factory po filmové stránce příliš nefunguje, má hodně co nabídnout a především, dokáže pobavit. ()

showxman 

všechny recenze uživatele

Drama o skupině fotbalových hooligans, kteří nachází zálibu v tvrdých střetech s fanoušky jiných týmů. Je to jediné pro co žijí a co pro mě má smysl, neznají nic jiného než večírky se svými kumpány ve svých oblíbených hospodách, rvačky, náhodný sex, drogy a hlavně pro svůj klub jsou ochotni udělat cokoliv. Oceňuji hlavně věrohodné zpracování rvaček a přiblížení jednotlivých archetypů chuligánů. 70% ()

Reklama

dwi 

všechny recenze uživatele

Spojit téma odvrácené strany fotbalového fandovství s existenční krizí několika málo hrdinů se povedlo na jedničku. Parta ostřílených chuligánů přežívá od zápasu k zápasu, od bitce k bitce. Zbytek času vyplňuje koksovými mejdany či balením holek na potkání. Zdánlivá všeobecná idylka je však nahlodávána individuálními problémy, které se snaží každý řešit po svém. Ať už jsou to halucinogenní vize o smrti kamaráda, ztráta respektu ve skupině nebo neschopnost vést normální rodinný život, východisko je jen jediné – další rvačka, v níž starosti jdou stranou. Nick Love obratně pospojoval prázdné osudy lidí s adrenalinovým náporem bitek, u kterých by tvůrci Non Plus Ultras mohli jen tiše brečet. Holdujete-li fotbalu s tím pravým entuziazmem, připočtětě si hvězdičku navíc. ()

Diamant 

všechny recenze uživatele

Futbal je len zámienkou pre nezmyselné násilie otrasných rozmerov... Film má výborné tempo, ktoré si priam "vynucuje" neustálu pozornosť. Aktéri niekoľkokrát vyslovia aj tie najhoršie nadávky, minimálne na konci filmu vyznieva takéto slovo úplne zbytočne a ubližuje kvalite filmu. ODPORÚČANÁ PRÍSTUPNOSŤ: Od 18 rokov. ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Dannyho jsem doteď znal jen jako borce z dokumentů Real Football Factories a Football Hooligans a udělal jsem chybu že jsem si ho nevyhledal dřív. Umí skvěle hrát a téma fotbalovejch hooligans je zajímavý, a i když fotbal nemusim, tak mě film strašně bavil. Skvěle sestříhaný, zahraný a zrežírovaný. Pro někoho je fotbal jen chlastání a mlácení se z jinym tvrdým jádrem. Pořád to je zajímavější a zábavnější než ty mrdky okolo (jo myslim tu kopanou co se tu hraje). 85% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (15)

  • Natáčalo sa na autentických miestach po celom Londýne vrátane lokalít ako Surrey Quays Station či Piccadilly Circus. (MikaelSVK)
  • Právě tímto filmem se Danny Dyer dostal do povědomí mnoha fotbalových chuligánů, což mu připravilo dobré podmínky k proniknutí mezi skutečné chuligány ve svém dokumentu Hooligans - Zákon tribuny (od r. 2006). (FCBLFC)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno