Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh Tommyho Johnsona, kterému je něco přes dvacet a jediné pro co žije jsou víkendy. Jeho víkendy vyplňují náhodný sex, drogya občas se někde s někým porvat. Vlastně kdekoliv a s kýmkoliv. Tomyho život se odehrává mezi bitkami a sexuálními scénami. Obsese z násilí u něj pomalu přechází v noční můra a Tommy se dostává do stavu, kdy se sám sebe ptá, jakou cenu má jeho život. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (184)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Sex, drogy, násilí, nadávky. Hooligans tímto vším disponují ve velké míře, což je v rámci žánru a samotné problematiky filmu kladným přínosem. Na jedné straně absolutně nechápu tu zlobu a agresi, která je uvnitř velkého množství postav, avšak na druhou stranu oceňuji autentické zobrazení pouličních bitek. Linie se staříky, kteří chtějí svá poslední léta dožít u protinožců skvěle vyvyžovala svým laděním celý zbytek filmu, který se nesl v barvě krve. Zkrátka snímek, který je směsicí Trainspottingu, Kultu hákového kříže a možná i mnohých dalších a podobných surových filmů. ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Co se filmu nedá upřít je ta správná fotbalová slangová mluva. Slovníček fanoušků Chelsea je přesně takový jak jsem si ho představoval. Ale co je veliký nedostatek, je naprostá absence fotbalového prostředí. Nikde žádný náznak toho, že jde o fotbalové fandy, za celý film se tak nepodíváme ani na minutku na zelený trávník. A to vzhledem k tomu, že se jedná o fotbalové fanoušky, i když poněkud radikálně smýšlející, je zkrátka veliká chyba. ()

Reklama

Mol 

všechny recenze uživatele

PROBLEM WAS, HE'D TAKEN SO MANY BEATINGS ON THE TERRACES THAT HE WERE'NT SCARED OF ANYONE. AND THE CORRECT MEDICAL TERM FOR THAT IS A "TOTAL FUCKIN' PSYCHO!". Řekl bych, že ještě o kousek koukatelnější než Green Street Hooligans. Možná proto, že mi hlavní hrdina Tommy připomínal jednoho kámoše. Britská angličtina s londýnským cockney přízvukem je přesně to, co lahodí mým uším a celkový vizuál špinavých londýnských ulic, dodává to správné kouzlo. Jen nechápu jak to ti borci zvládají. Přes týden makat a o víkendu se zmastit hektolitrama piva a tunama koksu a ještě si u toho dát do rypáku. Po takové akci bych potřeboval pokaždé asi tak týden na zotavení se. ()

Specs 

všechny recenze uživatele

Hlášky: Tommy Johnson: - "Není na mně nic zvláštního. Jsem jen další znuděnej chlap před třicítkou s mizerným zaměstnáním, kterej žije jen pro víkendy. Náhodnej sex, zředěný pivo, šizený drogy. A čas od času někomu vykopu duši z těla." & Tommy Johnson: - "Můj děda Bill Farrell nás naučil pít. Vykládal nám historky o válce, o tom jak bojoval, aby Británie byla Velká. Podle něj byly bitky na fotbale sranda v porovnání s válkou s Němci. 'Válčili jsme s nimi na plážích, bojovali na březích...' I když se opakoval, v jednom měl pravdu. Jsme ostrovní rasa. V tomhle jsme nejlepší. Není to o barvě kůže, ale o tom pocitu stát v první linii. Je to fakt, mě prostě baví se rvát." & Tommy Johnson: - "Jeden ze starý party už se nevrátí. Bright dostal sedmičku a koule mám tak nakopaný, že příštích pár měsíců budu rád, když se vychčiju. Po tom všem se fakt musíte ptát sami sebe, jestli to stálo za to. Jasný že kurva stálo!" ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

O niečo slabšie než o rok neskôr natočený Hooligans (2005). V prvom rade oproti "druhej časti" prvotný Hooligans neobsahuje prakticky žiadne emócie (najmä ak si porovnáte závery oboch filmov.. nebudem spoilerovať). Čo k tomu viac povedať? Lepší priemer, rozhodne nič do čoho by som sa mal chuť pustiť znova. Dodatočne mi prišli zbytočné niektoré línie (čo je pri snímku s tak krátkou stopážou veľké mínus) - za príklad, story dvoch veteránov/dedulov a Tommyho neustále snenie. A menší spoiler - to sa Tommymu sníval dokola ten istý sen len aby sme na konci zistili, že sa nejednalo prakticky o nič dôležitého? Iba dostane trochu na držku? No jé, hrôzostrašné odhalenie. Skutočne nerozumiem zmýšľaniu scenáristu. Fucking weird.. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (15)

  • Natáčalo sa na autentických miestach po celom Londýne vrátane lokalít ako Surrey Quays Station či Piccadilly Circus. (MikaelSVK)
  • Rod hraje ve filmu v jedné scéně hru "Grand Theft Auto: Vice City", kterou produkuje firma Rockstar Games. Jde o společnost, která se podílela na produkci filmu. Danny Dyer mimo jiné pro ně namluvil i hlas Kent Paula ve této hře. (don corleone)

Reklama

Reklama