Reklama

Reklama

Mike Judge, jeden z tvůrců seriálu Beavis a Butt-Head, Tatík Hill a spol. a Maléry pana Šikuly, přináší šílenou komedii, která vás donutí dvakrát se zamyslet nad budoucností lidstva. Seznamte se s Joe Bowersem (Luke Wilson). Moudrosti sice moc nepobral, ale když se po jednom nepovedeném vládním experimentu probudí v roce 2505, tak zjistí, že společnost zatím pod náporem reklam a hloupých televizních pořadů úplně zdegenerovala a z něho je rázem nejchytřejší člověk na planetě. A tak je na průměrném Joeovi, aby lidský vývoj vrátil zpátky do správných kolejí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (595)

Heffleyka 

všechny recenze uživatele

Komedie balancuje na hraně mezi trapností a vtipností...Většina vtipů však byla trefná (Saint´s God Hospital ;) a film ani nebyl moc dlouhý, aby mohl začít nudit. Hlavní hrdina sympativký, hrdinka vůbec, ale dalo se to snést. Ale nejlepší na tom byl (bohužel) výstižný začátek ;) ()

kamigava 

všechny recenze uživatele

Sice je tu plno vtipných až absurdních scén, ale jako celek to na mě působilo nesympaticky až odpudivě. Ani bych si nechtěl představit, jak ohavně bude vypadat svět za 500. Je to zajímavý námět, ale osobně mě tenhle typ hloupých komedií odpuzuje. Naštěstí stopáž není tak dlouhá, jinak bych to asi vypnul. Aspoň že se všechno obrátí na dobrou stranu a rostliny začnou růst. Kdybych měl hrát v tomhle filmu, asi by to bylo proti mojí důstojnosti a přesvědčení. Tyhle filmy dávají do podvědomí dětem, že tohle chovaní lidí je normální. I když je to jenom další potrhlá komedie, pořád to nepřímo ovlivňuje jejich životní hodnoty a představy o světě. ()

Omnislash 

všechny recenze uživatele

a jste si jisti, ze jde o alternativni budoucnost? na me to pusobi az prilis soucasne :) vynikajici pocin se sveraznym ale pro nektere mozna prilis podivnym humorem - "browndo ma, po cem kytky touzej. obsahuje elektrolyty!" ()

Mlle 

všechny recenze uživatele

Film sleduji v roce 2015. Tvůrci byli v roce 2006 velmi optimističtí, posunuli-li zobrazovaný stav do doby po roce 2500, vždyť na ulicích dnes potkáváme to samé, nemluvě o zábavním průmyslu všeho druhu (stačí si například v dálkovém busu nechtěně vyslechnout několikahodinovou produkci rádia Impuls a jste ve filmu hned jako doma). Idiocie je tu příliš, což film činí místy hluchým, otravným a nudným (podobně jako je tomu s idiocií kdekoli v reálném světě), ale jinak jde o příjemný odpočinkový snímek – tady se totiž člověk může projevům idiocie z plna hrdla zasmát, v kancelářích a na ulicích už ale dnes musí předstírat, že nejsou. Připadám si v dnešním světě stejně jako hlavní hrdina. Perfektní námět zajišťuje hlavní úspěch filmu. Ráda bych se jednou dočkala stejného námětu v přece jen mrazivějším a sofistikovanějším podání, nebo naopak v podobě ještě černější a sofistikovanější satiry. Postupem času film přestává být čirou komedií, objevují se tu i vážnější témata (FDA Food pyramid i sucho na polích zapříčiněné špatnými zásahy člověka jsou drtivou realitou, která bude stát naši civilizaci nejen hodně, ale vše). Nakonec, byť nejsem tolik přesvědčena o samotných kvalitách standardně béčkového filmu, pro skvělý námět a jeho naléhavost přidávám čtvrtou hvězdu. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Film díky němuž jsem si připadala jako v práci. A´t se to zdá jakkoliv absurdní, něco na té myšlence je. Když se člověk podívá kolem sebe, vidí, že nejvíce se množí ti, jejichž genetické dispozice, vzdělání a sociální zázemí nemá světu moc co nabídnout. Takže se klidně může stát, že svět jednou takhle nějak skončí. Což sice není zrovna veselý výhled, ale u filmu jsem se každopádně dost nasmála, zejména v první polovině. Pak už to šlo docela dolů, vtipné situace jakoby došly a závěr byl zcela na houby. Nicméně i tak to stojí za to vidět, byť tak jednou za život. Za mne 60%. ()

Extrakritik 

všechny recenze uživatele

Bohužel musím s většinou lidí souhlasit. Svět se řítí do prdele. Dřív to byla pouze komedie,dneska v tom člověk vidí spojitisti s dnešní dobou. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotiti film, jež si utahuje ze stupidit americké pop-kultury a přitom jako vtipy používá stejný styl humoru, který paroduje. Mno nevím co si o tom nakonec myslet, rozhodně ale vím, že v podobném světě bych se buď zbláznil a nebo by se možná vyplnilo staré moudro, že mezi slepci je jednooký králem :) ()

BathoryMan 

všechny recenze uživatele

Skvelý úvod ,kde sa naznačilo ako sa z ludstva pomaly stávali idioty stál zato.Aj ten Luke Wilson bol sympaťák a Maya Rudolph okúzlujúce krásna.Len tie umelé a lacne kulisy a občas nudný dej mi trochu vadili!Ale v celkovom zhrnutí,ked sa vypne mozog tak celkom slušná a nenáročná zábavka to bola!A treba počkat do konca titulkov!Objaví sa totiž pasák U-P-P-G-R-A-Y-D-D!S dvoma D,pretože je to dvojití frajer! ()

MarleyCZ 

všechny recenze uživatele

Asi největší chybou filmu je to, že se vtipné scény odehrajou ze začátku to ostatní už nějak zábavné není. Námět jistě velice zajímavý. Svět plný kreténů ovšem scénáristi vzali špatně, mělo to být ještě více zábavné z tohoto tématu se dá vytěžit hodně, ale bohužel je to natočeno tak jak je. Hlavní postava Luke Wilson mi sem také nesedl. Rozhodně tento film nepatří pod hranici 50% ()

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Takhle zahozenej potenciál jsem dlouho neviděl,Vtipná místa snad jenom dvě.Scénář psanej hodně za pochodu,nízkorozpočtovost tak šíleně okatá až to bolí.Ztráta času.Ale viděl jsem větší braky.. ()

Hapretor odpad!

všechny recenze uživatele

Film, který nejspíš úplnou náhodou převrací "Flynnův efekt" naruby. Bohužel tak debilně, tak nevtipně, tak nezáživně, tak jednoduše, že zkrátka se na to skoro nedá dívat. Jedna z nejstupidnějších a nejtrapnějších komedií, které dokáží natočit jen stejně zhovadilí Amíci. I já mám někdy pocit, že jsem se ocitl v "Absurdistánu". Filmy, jako tento, mi tento pocit jen umocňují. ()

Andronikos 

všechny recenze uživatele

Kdesi sa to zlomilo a dejovo, myšlienkovo i vtipnosťou to šlo už iba z kopca. Film, ktorý nadhodí zaujímavý námet, sprvú baví, hoci si počas smiechu zároveň rozpačito odkašliavate, ktorý potom ale servíruje už iba trápnu ačnú "rehabilitáciu" a úžasný koniec dvoch nainteligentnejších ľudí planéty. Ja viem: bolo samozrejme chybou myslieť si, že táto snímka si pri nastavenom tempe a type humoru udrží akú takú vierohodnosť a naservíruje nám negýčovité a myšlienkovo podnetné rozuzlenie... ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Idiotů přibejvá.Já tomu věřim.Za 493 let to bude vypadat némlich stejně co tím chtěl autor říci.Nevíte někdo kde se dá tak trochu si zahybernovat?Jednooký mezi slepými je má oblíbená činnost.A za ty leta bych byl pětioký mezi hluchobosými!!Doufám,že skryté xenofoby nedojme k nepříčetnosti přízvuk největších yntýnů a´la národnostní menšina ,co se ráda množí. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Nooo, slovensky preklad filmu ma fakt prekvapil:) Kde na to chodia? Film ma v niektorych momentoch aj dokazal rozosmiat, ale aj nudit. Dobra scena bola pri tom tetovani na jeho zapasti, kde mu dali jeho meno. Film fakt prekypoval debilnymi ludmi na nizkej urovni IQ. Jedna vec by ma zaujimala co vlastne boli tie elektrolyty, ktore obsahoval ich miestny napoj:) ()

Clu 

všechny recenze uživatele

Některé ty nápady jsou vtipné, ale koukat na to bylo prostě utrpení. Sledujete prostě bandu herců v co nejtrapnějším oblečení, kteří se snaží mluvit co nejtrapněji a s hlavní postavou se neztotožníte, protože se nechová jako by se normální člověk v takové situaci choval, ale jako postava podřízená komediálnímu ději. A celá tahle stylizace způsobuje, že se na to nedá koukat jako na film. Je lepší si o tom jen vyprávět v hospodě. Nebo si pustit pár scén na internetu. ()

Reklama

Reklama