Reklama

Reklama

Desetiletý Lucas Nickle nemá žádné kamarády a neustále je šikanován chlapci ze sousedství. Svůj hněv si vybíjí týráním bezmocných mravenců na svém dvoře. "Zázračný mravenec" Zoc se rozhodne tento problém vyřešit pomocí kouzelného nápoje, který Lucase zmenší na mravenčí velikost. Pokud Lucas chce, aby ho akceptovali, a pokud chce získat svobodu a vrátit se do svého světa, musí se nejdříve naučit, jak se stát mravencem. Pomáhá mu v tom přátelská mravenčí zdravotní sestra Hova. Pobyt v kolonii mravenců naučí Lucase sebedůvěře, pomůže mu uvědomit si důležitost rodiny i přátel, získá nový náhled na svět, a hlavně - stane se sám sebou. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (172)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Výborný , nedocenený animák , ktorý trošku neprávom ostal v tieni Pixaroviek. Prekvapuje ma pomerne nízke percentuálne hodnotenie. Postavičky spočiatku môžu pripomenúť animák Mravenec Z , ale príbeh je úplne iný. Animák má všetko čo má dobrý animák mať.Ďeťom sa páčilo a mne tiež. Nenudil som sa a dá sa pozrieť aj na viackrát. 80%. ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Protože rodinný večer s animovaným filmem úspěšně pokračoval, volil jsem jako další titul Mravenčí polepšovnu. Zaujal mě už název, podle kterého příběh o drobné lesní havěti mé vzdorovité dcerce konečně otevře oči, naučí morálce a předvede nenásilnou a vtipnou formou význam kouzelné formulky Cti otce svého. Maloval jsem si to hezky, ale Ferdo, kdybys to viděl, tak se z toho zaručeně posereš! Takové otravné moralizování pro dementní smrady, to abys pohledal! Kam se poděla nebezpečná jízda na zdivočelém lučním koníkovi a roztomilé pasení otylých sviněk? I kdybys přefiknul ve trojce s Broukem Pytlíkem vzadu na dvorku nafrněnou fiflenu Berušku, nenapáchal bys tím tolik škody na maličkém mozku mé nejrychlejší spermie. To ti říkám, Ferdo, jestli vezmeš někdy do ruky tohle DVD, tak ti jí v lokti přerazím a vymáchám ti hlavu v pisoáru! Po dvaceti minutách užasle slyším svůj vlastní zlomený hlas, jak říká: Broučku, nechceš si pustit lokomotivu Tomáše? ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

No musím se přiznat, film jsem chtěla shlédnout hlavně proto, že mravenčí královnu mluví má oblíbená Meryl. Bohužel, v celém filmu s ní byly prakticky dvě scény, což je málo. Jinak ale zbytek - dobrý no. Ten děj, jojo, bylo to ohrané. Ale co chcete v dnešní době v animácích vymyslet? Vždyť všechno už tu bylo. Dnešní animáky hrajou hlavně na grafiku, která tady byla tradičně skvělá, a pak taky na vtípky a gagy. Ne že bych se nasmála, ale byly tu milé scény. Jako animák pro děti - ideální. Pro větší možná trošku nuda, ale jak říkám, zase to třeba bylo milé... ()

themic 

všechny recenze uživatele

Já bych to nějak špatně nehodnotil, mě se to docela líbilo.Sice je film natočen spíše pro děti mladší dvanácti let, ale i přesto. Poslední dobou se s animovanými pohádkami roztrhl pytel, jedna je pomalu lepší než druhá. Mravenčí polepšovně nemám úplně co vytknout, nic zásadního, možná jen to, že příběh o mravencích je už trochu okoukanou záležitostí. Přesto se to řadí mezi ty lepší animované pohádky, pokud srovnám jiné takovéto animováky, tak tento má rozhodně lepší a zábavnější příběh.Celý film je zábavný, hodnotím ho kladně 4*. ()

dthwinter 

všechny recenze uživatele

Tady rozhodně nejde o nějaké zklamání. Sice to není na úrovni pixarského nadprůměru, ale i tak se jedná o poměrně slušnou zábavu. Zejména mě nadchl český dabing, ve kterém jsem snímek zhlédl. Pasáže určené pro děti i hlášky, po kterých jsem se upřímně zasmál, se dobře prostřídávají, ale celkově je to zaměření přece jen směrováno o pár let pod můj věk. 70 % ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • V jednom záběru, když se babička zvedá ze židle, můžeme na jejím opěradle vidět zednářský symbol – spojený úhelník a kružidlo. (Nick321)
  • 50-milionovému animáku nepomohli ani slavné hlasy v obsazení či produkující Tom Hanks. Po prvních třech dnech promítání (28. - 30.7. 2006) Mravenčí polepšovna utržila jen 8,4 milionu dolarů, což stačilo na 5. příčku. Celkový výdělek v amerických kinech se po dvou měsících vyšplhal na 27,5 milionu USD. Nepomohlo ani paralelní uvedení 3D verze v Imaxu, které mělo v přepočtu na kina mnohem lepší výsledky. (imro)
  • Sladké kameny, na které mravenci ve filmu nedají dopustit, jsou slavné americké pochutiny Jelly Belly. (imro)

Související novinky

Blizard ve filmu

Blizard ve filmu

10.05.2006

Resident Evil, Doom, Mortal Kombat, Alien vs. Predator, Street Fighter, Super Mario Bros, Wing Commander a Dvojitý drak mají něco společné s novým projektem v těchto chvílích dorážejícím na pracovní… (více)

Reklama

Reklama