Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Charles Bronson v roli, jež jej vynesla ke slávě: zabiják z podsvětí, který vraždu povýšil na umění. V dalších rolích se objevují Jan-Michael Vincent a Jill Ireland.  V akčním snímku, za jehož scénářem stojí Lewis John Carlino, spolupracoval Charles Bronson již podruhé s režisérem Michaelem Winnerem. Jejich prvním společným projektem byl nedoceněný western Chatova země, o dva roky později pak spolu natočili akční drama Přání smrti. Bronson zde ztvárnil Arthura Bishopa, „mechanika“ neboli nájemného vraha, schopného zabijáka pověstného svým chladným přístupem k „práci“. S Bishopem se seznámí mladý a dychtivý Steve McKenna (Jan-Michael Vincent), který doufá, že jej Bishop naučí řemeslu. Ten se tomu nebrání, se Stevem absolvuje nejednu akci a mezi jeho učitelská moudra patří věty typu „vražda je jenom zabíjení bez povolení, a zabíjejí všichni – vojáci, policajti...“. Mezi akčními scénami se ve snímku objeví také Bronsonova manželka Jill Ireland, a to v roli atraktivní prostitutky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

woody 

všechny recenze uživatele

Winner byl béčkař. Pozor, to nemyslím nějak hanlivě. Uměl řemeslně perfektně zvládnuté filmy se skvělou atmoškou 70's (pokud jde o filmy ze 70's :-)) A Mechanik zabiják má navíc skvělý scénář. Určitě si myslím, že je to mnohem lepší než mnohem známější Přání smrti. Prvních dvacet minut se třeba vůbec nepromluví. Jen sledujeme Bronsona jak za poslechu vážné hudby před nástěnkou vymýšlí co nejoriginálnější způsob odstranění zakázky a následuje provedení. Neříkám, že ten film je něco extra, spíše byste museli být v mojí kůži, kdy si užívám všechny ty lokace (honička na motorkách přes pole někde za L.A., honička po italských serpentinách, pláže, honosné vily, laciné hotely). Po čas celého filmu je jen zataženo, sychravo. A Bronson v cool kožené bundě kosí zabijáky brokovnicí... A ten konec, ten konec. To jsem zůstal vyjeveně sledujíc TV ještě chvíly po skončení. Nechápu, že při tom všem nejde o známější dílo. Vždyť z toho mohl být slušný kulťák... ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1778. hodnocený film: Charles Bronson býval kdysi mým hrdinou, tak proč si jej nepřipomenout v tomhle filmu o nájemných zabijácích? Jako herec byl vždycky za toho chrakterního, moc toho nenamluvil, ale postavy, které ztvárnil, se pyšnily vždy svou chytrostí. Přes velký potenciál, jaký jsem v tomhle filmu viděl, mu musím dát jen 3*, protože šlo určitě udělat více. Jako film je to ale dobrá vzpomínka na dnes již nežijícího Bronsona, který zde i ve svém věku hraje akční postavu. 3* ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Prostředí 7/10/// +Charles Bronson a Jan-Michael Vincent, slušná akce, napětí -vadí pomalejší tempo/// Rok vzniku je na filmu velice znát, především na jeho tempu, které se s dnešními akčňáky nedá vůbec srovnávat, proto budu hodnotit s přihlédnutím k tomuto faktu. Charles Bronson hraje zápornou postavu nájemného zabijáka, který se s ničím nemaže a ke všemu přistupuje s chladnou hlavou, prostě na všechno má času dost. Přesto za výsledky které za sebou nechává by se nemusel stydět ani ten největší zabiják z největších. Potěší závěrečná akční sekvence v Itálii, takhle nějak měl vypadat celý film. I tak dobrá zkušenost, protože se chystá remake, tak alespoň budu mít s čím srovnávat./// Celkem 71%/// ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Dokonale chladný Charles Bronson a vynikající akční scény táhnou kupředu tuhle typickou 70´s akci. A že se místy musí opravdu snažit. Tempo je totiž místy až moc pomalé a film i přes řadu hodně zajímavých scén plně nezaujme vaši pozornost. Navíc těch necelých 40 let je na tomhle filmu už přece jenom znát a některé scény už nejsou zkrátka tak působivé, jako kdysi. Bronsonovi fanoušci by ale měli být spokojeni. 70% ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších akčních filmů Charlese Bronsona. Velkým překvapením je dost dobrý scénář i propracovanost příběhu a výborný konec. Bronson je ve výborné herecké formě, režie kvalitní, akční scény věrohodné, skvělá atmosféra i hudební doprovod je povedený. Ve výsledku tedy nejlepší film Michaela Winnera a jeden z nejlepších akčních filmů 70. let, jednoznačně tedy za 5*. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (16)

  • Záver filmu sa odohráva v Taliansku. Tam bol skutočne aj natočený, konkrétne v Neapole. (m.a.t.o.)
  • V závěrečné scéně, kdy k domu Artura Bishopa (Charles Bronson) přijíždí Steve (Jan-Michael Vincent) v taxíku, je před domem zaparkován jeho Ford Mustang Mach 1. Z dálky je vidět, že ve voze není žádný vzkaz, ale když se Steve vrátí z domu, aby ve svém voze odjel, u vnitřního zpětného zrcátka je vzkaz o uložení bomby. (DruidKarel)
  • Obraz, na který se Arthur Bishop (Charles Bronson) dívá ve svém domě, a který se později v několika prostřizích ve filmu ještě objeví, je "Zahrada rajských potěšení", jehož autorem je Hieronymus Bosch. (rawboy)

Související novinky

Statham nahradí Bronsona

Statham nahradí Bronsona

23.04.2009

Hádáte správně, chystá se další remake. Crank 2 se sice v amerických kinech zastavil a komerčně nepřežil, ale na statusu Jasona Stathama jako jednoho z nejdrsnějších chlápků v akčním žánru to šrám… (více)

Slyovo krveprolévání neskončilo

Slyovo krveprolévání neskončilo

08.02.2008

Kolem nového Ramba je pořádně rušno. Nebude z toho sice superhit (přece jen, to maso je pouze pro silné žaludky), ale 50-milionová produkce se v pohodě zaplatí a DVD prodeje budou nepochybně vysoké.… (více)

Reklama

Reklama