Reklama

Reklama

Pozor, přijíždí samotný ďáběl a nemá slitování. Poklidný život malého městečka Santa Ynez v Utahu se mění okamžitě v peklo. Záhadné černé auto projíždí okolím a nemilosrdně vraždí nevinné lidi. Nikdo nebude ušetřen. Jediný, kdo dokáže zabránit brutálním vraždám, je místní kapitán policie Wade Parent (James Brolin). Oběti ovšem stále přibývají a zdá se, že nikdo toto ďábelské auto nezastaví. Podaří se lidem s pomocí kapitána zničit auto a porazit tak samotného vládce pekel? (reich)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„I zvěstovali filištínští, že v poušti zjeví se černý ďáblův kočár, jehož duše nezničíš a šťávy nikdy nedojde..“ (Starý zákon, Exodus, verš 06:66) a já říkám, pusťte ho po zimě na české silnice plné děr - to ho zkrotí.. Rozkošné, staromilně naivní béčko o dvoustopém zabijákovi ze satanova autoparku, jenž rozpoutá carmaggedon v jednom pouštním vidlákově a přitom zcela nerespektuje pravidla silničního provozu. Teda až na značku "Zákaz vjezdu motorových vozidel" před branami hřbitova.. Marně sháním domácí předělávku "Stalinův rudý kočár blaženosti" z roku 1978, kde soudruh Vasil Bilak za volantem červené Tatry 603 masakruje nekomunisticky smýšlející buržoázní verbež potulující se po českých okreskách.. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Spielbergovým Duelom inšpirované mainstreamové pobavenie. Trochu formulaické a v jednej akrobatickej scéne kŕčovito nezvládnuté, ale celkovo prekvapivo atmosferické a dynamické. Okolo skvelo navrhnutého auta vytvoril režisér Elliot Silverstein skutočne démonické fluidum a v zaprášených púštnych lokáciách ho prostredníctvom skvelej kamery, rýchleho strihu a rafinovaného zvuku dohnal doslova k oscarovému výkonu. Celkom vydarená blbina. ()

Reklama

endrix 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě dobrý horor. Parta policistů z malého městečka bojuje proti něčemu, čemu nerozumí, ale je jasné, že to musí zničit. A to rychle, protože oběti přibývají. A jediný, kdo tuší, co za tím vězí, je ochmelka, kterého nikdo nebere vážně. SPOILER A pozor, klišé se nekoná, nikdo ho ani nezačne brát vážně. Za mě velmi příjemné překvapení, ()

tnp101 

všechny recenze uživatele

Je to kravina, což je nejšpíš nejvystížnější popis filmu. Kravina je to však zábavná a docela překvapivě není chudá ani na povedené momenty. Musím uznat, že při každém zjevení tajemného auta na mě vyzařovala osobitá "creepy" atmosféra, na jakou je v této podobě současná kinematografie velmi chudá. Přirovnal bych jí s tou ve "Vzpouře strojů" z režie S. Kinga, což je jen tak mimochodem má srdcovka z dětství, takže v tomto případě má na tom slušném pocitu strachu zásluhu nejspíš i špetka nostalgie. Neznamená to, že bych se bál, ale i jako horor na mě snímek působil solidním dojmem. Akční sekvence jsou na svou dobu slušné, i když v současnosti působí již hodně vtipně - to však v dobrém slova smyslu. "Auto" lze z dnešního hlediska uchopit jako zábavnou, ve své době nezamýšlenou, komedii a pokud k němu přistoupíte s rezervou a přihlédnutím k roku vzniku, těch 90 minut, mimo jiné i díky zmíněné povedené atmosféře, uteče jako voda. ()

Skalda 

všechny recenze uživatele

Filmů kde se zabíjí autem je jako šafránu tady se jedná o f ajn 30 let starý kousek, bohužel celkový dobrý dojem sráží "velké finále" ale jinak se na to moc pěkně kouká. Vzhled autíčka mi trochu připomínal to z HIGHWAYMEN, ale odpřísáhnout to nemůžu - jinak tyhle filmečky sou si podobný celkem rychlý start - ale do finále se jen tak dohrabou, abychom si řekli - a to je jako všecko ? ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Pro potřeby natáčení byla vytvořena celkem čtyři vozidla. Nejméně jedno bylo zničeno, osud ostatních je neznámý. (Stejšn)
  • Autorem tajemného černého vozu je jeden z nejuznávanějších designérů aut pro filmy a televizi George Barris, který mimo jiné navrhl i originální Batmobil. (Koldyn)

Reklama

Reklama