Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nic na světě není pouze černobílé. Až na jedno místo - americké městečko zázraků Pleasantville. V Pleasantville nikdy neprší, nikdy se zde neobjevuje nenávist, agrese a nebo slzy. Ale také zde nikdy nikdo nespatřil vášnivý polibek nebo rudou růži. Až do doby, kdy se tu objevili sourozenci David a Jeniffer Wagnerovi... (Warner Home Video CZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (371)

khedy 

všechny recenze uživatele

Nádherný kontrast mezi dnešním uspěchaným a povrchním životem a dobou, kdy lidé měli zcela jiné priority a žebříčky hodnot. Tenhle kouzelný film není jen klukovi co dokázal změnit nudný-černobílý svět v seriálovém městečku Pleasantville. Nese sebou totiž i poselství a tak trochu narážku na rasové a názorové odlišnosti. Každý si na tomto filmu najde to svoje. Já osobně musím vyzdvihnout skvělou dobovou hudbu, příjemné postavy a celkovou myšlenku filmu. Městečko Pleasantville je jedním z těch mála filmů, po kterých vám zůstane úsměv na tváři :-). ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak já se tedy zastydím a přiznám, že se mi to nijak zvlášť nelíbilo. Tedy přiznám se úplně. Nelíbilo se mi to vůbec. Jedná se o neuvěřitelně nudnou a trapnou pohádku pro odrostlejší diváky a divačky. Vážně jsem se převážně kousal nudou. Film není ani maličko vtipný a už vůbec ne nijak dramatický. Zkrátka je to nezáživná patlanina několika žánrů, která ve finále absolutně nefunguje a pouze enormně nudí. Nějakou super hlubokou myšlenku bych v tom celém taky nehledal. Film je hrozně povrchní snaží se divákovi za každou cenu zavděčit a dost často se pokouší doklouzat až k nějakému tomu sentimentu. Stopáž je hrubě přemrštěná a na jedno zhlédnutí bych to určitě nedal. Odpadu se nevyhnu, leč bude takový pěknější. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Príjemný, pohodový film, ktorého invencia sa vyčerpá ďaleko pred záverečnými titulkami. Nerozplývam sa nad originalitou nápadu, pretože som pred niekoľkými desiatkami rokov videl Jasného Až přijde kocour a pomerne nedávno aj Truman show. Obaja hlavní predstavitelia sú údajne slávni, ale filmy, v ktorých hrajú nepozerám, takže ani oni nemohli prispieť k môjmu vyššiemu hodnoteniu. A narážky na stupídnosť televíznych seriálov, na životné stereotypy a na rasizmus sú síce niekedy vtipné, ale podané tak jednoducho, aby si ich všimli aj notorickí sledovači stupídnych televíznych seriálov. Celkovo veľmi ľahký nadpriemer. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tento snímok je o tom, že všetko je farebné. Nič nie je len čiernobiele. Nič nie je definitívne a všetko sa môže zmeniť. Všetko sa musí vyvíjať. Príbeh je vybudovaný na jednoduchej, mysterioznej myšlienke, že sa dvaja súrodenci, David a Jennifer, dostanú do čiernobielého, televízneho seriálu z päťdesiatych rokov. Ich vplyvom si seriálové postavy začnú uvedomovať svoju existenciu a svet zrazu začne byť plný farieb. V hlavných úlohách sa predviedli, budúci Spider-man, Tobey Maguire a sympatická blondínka Reese Witherspoon. "Mestečko Pleasantville" je príjemná retro fantasy komédia. **** ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Přátelství, umění, nevázanost, sex a další bohémská přání dětí revoluce v obalu naivního smýšlení a lehkého rasismu amerických padesátých let. Tobey Maguire je svou upřímnosti dokonalým průvodcem černobílého světa. Garymu Rossovi tenkrát zkrátka vyšlo všechno a udivuje mě, jak rychle jsem mu po několika minutách začal zobat z ruky, aniž by se příběh hnal dopředu nějakou závratnou rychlostí. Někdy prostě stačí jen vytvořit atmosféru a nechat ji působit v plné síle. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (9)

  • Poslední film J.T. Walshe. (D3VIL)
  • Ačkoliv si mnoho lidí myslí, že scéna s Budem (Tobey Maguire) točícím se triumfálně v dešti během bouřky, je poctou filmu Vykoupení z věznice Shawshank (1994), režisér Gary Ross si myslel, že se jedná o originální nápad. Podobnost si uvědomil až poté, co byl jeho film uveden. (PanBlack)

Reklama

Reklama