Reklama

Reklama

V jako Vendeta

  • USA V for Vendetta (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdo je muž skrývající svou zjizvenou tvář pod maskou? Hrdina nebo šílenec? Osvoboditel nebo tyran? Kdo je V? A kdo se k němu přidá ve snaze zlikvidovat totalitní režim, který ovládl jeho národ? Od tvůrců Matrixu přichází V jako Vendeta, napínavá a nekompromisní vize budoucnosti podle komiksu Alana Moorea. Natalie Portman v roli Evey, obyčejné dívky, která musí rozhodnout, jestli se její hrdina nestal vetší hrozbou, než jsou ti, proti kterým vede válku. Hugo Weaving jako V – silný, charismatický bojovník za svobodu, hnaný touhou po pomstě na těch, kteří ho znetvořili. Stephen Rea v roli detektiva, který se zoufale pokouší V dopadnout dřív než rozpoutá revoluci. Sázky na vítěze rostou. Napětí stoupá a doutnák byl zapálen. Kterou ze stran zvolíte? Ve světě V neexistují střední cesty. (Magic Box)

(více)

Recenze (1 308)

KKain 

všechny recenze uživatele

pokud čekáte další bujarou a "správnou" komiksovou adaptaci, budete zklamáni. pokud čekáte akční řež ala matrix, budete zklamáni. pokud ale hledáte inteligentní zábavu, podobnou equillibriu, ale chudší v boji a bohatší v mysli, V je váš člověk. 5* ()

Sista 

všechny recenze uživatele

Poselství tohohle snímku je velmi silné, ale přijde mi, že tvůrci to brali tak smrtelně vážně, až to přepískli. Malinko nadhledu by tomu neškodilo, zvlášť v závěru, který je hodně protahovaný, vpodstatě se neustále dokola mluví o tom samém (a ukazuje se to samé)..kouknu na to ještě jednou, ale zatím 3 a malinkej kousek:) ()

Ulrich 

všechny recenze uživatele

Ten film urcite ma poselstvi. Comics jsem necetl, ale nemam pocit, ze by to bylo to same, co najdeme na jeho strankach, protoze tohle mi prijde, jak kdyby nekdo zdramatizoval film Loose Change (ten o tom, ze WTC si Amici vyhodili do vzduchu sami). Weaving to sice tahne, Portmanova kupodivu nevadi, ale cele mi to prijde takove malo propracovane, aby to mohla byt skutecnost a na to, aby to bylo zzirave kriticke mi to neprislo nejak moc chytry. Bullet time s nozema se mi taky nelibil a zaver byl takovy... "a to je vsechno?". Jak rikam. Film ma poselstvi. Ale ja osobne s nim nesouhlasim a zaroven mi to neprijde jako tak dobrej film, abych to mohl opominout. ()

RickyFitts 

všechny recenze uživatele

viz Cival... nezajímavé, neakční, nelogické, patetické, trapné, ale přece jen ne úplně nesnesitelné... a doufám, že Natalii už nikdy neuvidím ostříhanou... ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

V je přece římská pětka, tak tady nemá cenu počet hvězdiček moc řešit. Film stojící na perfektním scénáři a zajímavé stylizaci se zamaskovaným hrdinou v čele, který od začátku do konce vytváří výborný dominový efekt. Je tu docela dost komentářů o chybějící akci, nedostatečném vykreslení totality apod. - ale tenhle film je dle mého hlavně o pomstě a překonání vlastního strachu a v tomto ohledu je V jako Vynikající. Po podrobnějším zkoumání lze nalézt ve filmu spoustu historických a symbolických odkazů. Dokonce mi to přišlo i lepší než komiks, podle kterého je to natočené. *** Ve zkratce: V. ()

jane1106 

všechny recenze uživatele

Postava V je neskutečně zajímavá, aby ne, když se v jejím převleku ukrývá super-charismatický Hugo Weaving. Klobouk, maska a plášť by rozhodně nezafungovaly samy o sobě, kdyby si je ve filmu nenavlékl tak schopný herec. Pochvalu zaslouží i Natalie Portman (mimo jiné také za to, že kvůli roli sundala vlasy - a je snad ještě krásnější než předtím:). Tady ale sláva končí, ani já jsem se totiž nějak nevžila do prostředí totalitní budoucnosti, které se mi zdá nedostatečně a nevěrohodně ztvárněné. Nelíbily se mi scény ,,od rodinného krbu" (nebo spíše od rodinné televize?), bojové scény byly slabota (a přitom se ty jeho kudličky daly tak krásně využít!), no a závěrečná davová scéna - to byl vyloženě patetický hnus. ()

Milwa 

všechny recenze uživatele

Po prvním shlédnutí jsem dala 4 hvězdy a nekomentovala, ale po druhém zvedám na pět, a to nejem za skvělý humor, charismatického hrdinu a nádhernou angličtinu...na podruhé jsem našla i něco víc. Mám tyto - pro některé - naivní filmy ráda. I belive in Ideas...už se nemůžu dočkat na komix, myslím, že se mi bude líbit ()

bomber3 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina je mi silně sympatický, stejně tak jako hlavní hrdinka, stejně tak jako hlavní myšlenka filmu. Jen je škoda, že totalita je zde velice špatně vykreslena. Když už uděláte něco hodně protistátního, zabijí vás, ale jinak si můžete žít úplně v pohodě. Takhle to skutečně nefunguje. Vyhledal jsem komiksovou předlohu, abych se utvrdil v tom, že původní autor udělal práci lépe. Ano udělal, ale některé věci se mi v komiksu moc nelíbily, v něčem byl lepší film. Každopádně hodnotím za pět, i když s jistými výhradami. ()

Pidzey 

všechny recenze uživatele

Především skvělá Natálka,která je půvabná i holohlavá.Pak Vigo,schovaný pod maskou byl dobrý,ale jak píše Cival,není tu nic (dalšího) co by mělo kule. ()

HouseMK 

všechny recenze uživatele

Tenkrát jsem uvažoval, jestli na tenhle film nezajít do kina. Nešel jsem a možná udělal chybu, protože na plátně a v originálnim znění by byl snímek jistě působivější. I tak bych ale z kina neodcházel nadšen, ale spíš v rozpacích. Nejzajímavější na tomhle filmu je totiž bohužel jen to balancování s hranicí terorismu a spravedlivé pomsty vedoucí k lepším zítřkům. Něco jako když hlavní hrdina románu 1984 pozvedne zbraň proti Velkému Bratru. Celý příběh o zmutovaném a popáleném vězni s maskou byl jaksi navíc a vůbec se mi do snímku nehodil. A pasáž s vězněním a mučením Evey, to bylo podle mě úplně mimo. Vůbec celé mi to přišlo dost přehnané a černobílé (vždyť všechny které zabil byli tak zlí a pro tradiční výjimku z pravidla a zabrnkání na city diváka navíc jedna upřímně se kající doktorka). Dost možná to byl záměr, ale mě to prostě vadilo. Líbil se mi velice přesvědčivý kancléř, krásná tvářička Natálie Portmanové a hudba. Akční scény a souboje hodnotím jako nepříliž povedené. Takže pro mě bohužel bohužel průměr. ()

smitka8 

všechny recenze uživatele

Tyhle futuristický snímky za totalitních režimů se mi prostě líbí. I když se to podobalo Equilibrium nebo 1984 od Orwella, příběh je odlišný a opět zajímavý. “Remember, remember, the Fifth of November.” ... 9/10 ()

goniss 

všechny recenze uživatele

Když jsem si ho chtěla pustit, hned na začátku mi došlo, že jsem ho zhruba před rokem viděla v telce, a vzpoměnla si, že sem ten film hledala na netu a ne a ne si vzpomenout jak se jmenoval.. Stejně sem se na něho pak musela podívat znova - bez dabingu. A hele, ono to je úplně o něčem jiném, naprosto úžasný film, má myšlenku, má děj, skvělé herecké výkony a úžasné masky. Tenhle film opravdu stojí za to ho vidět.. ()

Kjuk 

všechny recenze uživatele

Dámy a pánové, tak přesně tohle já můžu. Kdyby mi chtěl někdo udělat radost, vemte mě do kina nebo někam přesně na tento druh Sci-Fi, protože přesně tohle je šálek mého čaje. Hodně mi to připomínalo Euilibrium, což je mimochodem taky majsterštyk, ale tohle bylo prostě ještě lepší! No a ta Natálka do toho, fakt mě to dostalo! ()

KoleckoR 

všechny recenze uživatele

Film, který vidím po nedávných občanských nepokojích v Londýně a v jiných anglických městech. Skoro až jako by předpovídal nástup podobného režimu. A třeba nejen ve Velké Británii. Rozhodně má hloubku a je k zamyšlení nad současnými trendy vývoje světa, Evropy a i té naší malé země. ()

Finarfin 

všechny recenze uživatele

Myšlenka tohohle filmu mi přijde rok od roku aktuálnější a jí samotné bych dal nejspíš plný počet, ale ještě tomu jako filmu pro mě samotného něco chybí. Trochu lépe mohlo být prokresleno totalitní zřízení, chvilkami to bylo malinko předvídatelné. Když vidím, co se kolem nás děje, nevidím až tak nereálně, že jednou i my budeme slavit nějaký ten 5. listopad... ()

KosiR_ksr 

všechny recenze uživatele

V for Vendetta to je vynikající námět a jeho skvělé zpracování (bratrské duo Wachowskich se opět činilo). Vizuální pastva pro oči a přitom jde o film, který stačí jen poslouchat (párkrát jsem si ho už pustil ke spaní bez obrazu, jen se mi u něj nechtělo usnout). Herecké výkony jsou taky dobré - Portman mě nezklamala, tak jako Hugo Weaving (ač jsem původně netušil, že je za maskou Guye Foxe právě on) - je vidět, že se jako agent Smith pohybům bojových umění přiučil. Bratři Wachowští se skutečně vyznamenali a přidali tomuto původně komiksovému příběhu nejen moderní háv, ale celý příběh ještě pozvedli někam dál. Skutečně mě potěšilo usazení do současné doby a dění. Skvěle vystižená manipulovatelnost lidí jediným (přitom značně neurčitým) slovem "terorismus"... co mi to jen připomíná? ()

piranha 

všechny recenze uživatele

Občas trochu plkání, ale zvláště ve svém závěru je to impozantní! Čtyři hvězdičky jsou málo, pět je moc. Hodnotím na 90 %. ()

Související novinky

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

28.01.2017

Většina herců je ráda, když za život nastřádají hrstku výrazných rolí. John Hurt, jenž nás právě opustil ve věku 77 let (zákeřná rakovina...), ale na tak malé ambice kašlal. Hurt začal hrát ve… (více)

Comicsové Mýty mají scenáristku

Comicsové Mýty mají scenáristku

20.01.2015

Stříbrnému plátnu střídavě kralují comicsové adaptace od Marvelu a DC, neměli bychom ale zapomínat ani na Vertigo. Dospělácká odnož DC nám dala filmy jako Constantine, Dějiny násilí, V jako Vendeta… (více)

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (více)

Wachowští, sci-fi, Natalie Portman

Wachowští, sci-fi, Natalie Portman

07.01.2012

Lákavá kombinace. Andy a Lana Wachowští nedávno ve spolupráci s Tomem Tykwerem dotočili adaptaci objemného, cenami ověnčeného románu Cloud Atlas, a nechtějí ztrácet čas. Jejich čerstvá novinka má… (více)

Reklama

Reklama